Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

To "Μνημόνιο" , οι Παξοί και στη μέση ... μια υποδιαστολή!!

Τη στιγμή που ο Υπουργός Εσωτερικών με θριαμβολογικού τύπου ανακοινώσεις προσπαθεί να πείσει τους πολίτες ότι έχει βρεί το «φάρμακο» με το οποίο θα σώσει τους υπερχρεωμένους Δήμους από τη χρεοκοπία, αποδεικνύεται με τον πιο παραστατικό τρόπο η έλλειψη σοβαρότητας από τις υπηρεσίες του Υπουργείου του, όπως και η δική του προχειρότητα και βιασύνη.
Ο λόγος για το περιβόητο Πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης των υπερχρεωμένων Δήμων που ανακοινώθηκε χθες, όπου στον πίνακα των 20 πιο υπερχρεωμένων Δήμων ενέταξαν και το Δήμο Παξών, γεγονός το οποίο, όπως φαίνεται από τα στοιχεία που παρουσίασε η Δημοτική Αρχή του νησιού, έγινε από λάθος.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σπύρο Μπογδάνο, το μόνο χρέος του Δήμου Παξών είναι ένα πολυετές δάνειο 160.000, που οι δόσεις του αποπληρώνονται κανονικά.
Όπως λοιπόν φαίνεται από την εξέλιξη της υπόθεσης, οι οικονομικοί «φωστήρες»
του Υπουργείου Εσωτερικών, χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα «Διαύγεια» για να αντλήσουν ηλεκτρονικά τα στοιχεία, κατά πάσα πιθανότητα λόγω λάθους στην πληκτρολόγηση, έβαλαν λάθος την υποδιαστολή σε ένα οικονομικό στοιχείο εμφανίζοντάς το... 1000 φορές υψηλότερο με αποτέλεσμα να διογκώσουν το χρέος και τις υποχρεώσεις. Επίσης, το εξωφρενικό της υπόθεσης είναι ότι το οικονομικό τμήμα του Δήμου Παξών είχε εντοπίσει το λάθος και είχε ενημερώσει το Υπουργείο Εσωτερικών, λαμβάνοντας την υπόσχεση ότι αυτό θα διορθωθεί.
Το λάθος όχι μόνο δε διορθώθηκε αλλά ο  κ. Ραγκούσης στις χθεσινές του ανακοινώσεις έσπευσε χωρίς κανέναν έστω και στοιχειώδη επανέλεγχο να συμπεριλάβει τους Παξούς στη λίστα των πιο χρεωμένων ΟΤΑ της επικράτειας, τη στιγμή που ο συγκεκριμένος Δήμος δεν έχει οφειλές, ούτε σε προσωπικό, ούτε σε δάνεια ούτε σε άλλες υποχρεώσεις, ενώ και τα έσοδα σε σχέση με τα έξοδά του είναι ισοσκελισμένα.
Αυτοί λοιπόν οι «φωστήρες» που δε μπορούν να ελέγξουν τη σωστή τοποθέτηση μιας υποδιαστολής, διατυμπανίζουν ότι είναι οι μόνοι που μπορούν να σώσουν την αυτοδιοίκηση από τη χρεοκοπία και κατ επέκταση και την οικονομία της χώρας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου