Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Και είδα το παλιό να πλησιάζει... μα ερχόταν σαν «Κίνημα Αλλαγής»



"Στεκόμουν πάνω σ’ ένα λόφο και είδα το Παλιό να πλησιάζει, μα ερχόταν σα Νέο. Σέρνονταν πάνω σε καινούργια δεκανίκια που κανένας δεν είχε ξαναδεί και βρωμούσε νέες μυρουδιές σαπίλας που κανείς δεν είχε ξαναμυρίσει", Μπέρτολτ Μπρεχτ.
Γράφει ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης
Όλοι ήταν στο ΣΕΦ, τις τρεις μέρες που μπήκε το μεγάλο "πλυντήριο" με μπλε και πράσινους κόκκους. 
Ο γιος του Μητσοτάκη, ο γιος του Παπανδρέου, η κόρη του Γεννηματά, ο Σημίτης, ο Βενιζέλος, ο Σταύρος, ο διαπομπευτής των οροθετικών γυναικών, οι διορισμένοι σύνεδροι για να τιμήσουν το πελατειακό κράτος που αυτοί πρωτοκαθιέρωσαν... όλοι. Το αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ των "μαύρων" ταμείων της Siemens, των εκατοντάδων εκατομμυρίων σε χρέη, του χρηματιστηρίου, των εξοπλιστικών και των εκατοντάδων άλλων μεγάλων σκανδάλων... δεν υπάρχει πια. "Ξεπλύθηκε" στην κολυμπήθρα του Κινήματος Αλλαγής... ΦΠΑ.
Το πολιτικό κόμμα που έχει βγάλει μερικούς από τους σπουδαιότερους ποινικούς και πολιτικούς απατεώνες της σύγχρονης ιστορίας της χώρας, δεν υπάρχει πια.
Το κόμμα που καθιέρωσε τη ρεμούλα ως αποδεκτή πολιτική πράξη. Το κόμμα που έβγαλε ΤσοχατζόπουλοΣημίτηΤσουκάτοΜαντέλη, ΠαπακωνσταντίνουΠαπαντωνίου και δεκάδες άλλα ιερά τέρατα της διαπλοκής, έχει τελικά το τέλος που του αξίζει. Να καταντήσει η ακροκεντρώα συνιστώσα και δεκανίκι του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ακροδεξιάς του ηγετικής ομάδας. Τους ενώνουν άλλωστε τόσα πολλά: Siemens, “μαύρα” και άραχνα ταμεία, διαπλεκόμενα ΜΜΕ, άδολη αγάπη για τους δανειστές, η κουτάλα με το μέλι που τόσο τους έχει λείψει…
Έβλεπες και άκουγες λοιπόν, στο συνέδριο του ΚΙΝ.ΑΛ., να μιλάνε η Φώφη, ο Σημίτης και ο Βενιζέλος και τ' άλλα παιδιά... και επιβεβαίωνες πως δεν έχουν μετανιώσει για τίποτα. Σα να μην κυβέρνησαν ποτέ. Σα να μη χρεοκόπησαν αυτοί μαζί με τη ΝΔ τη χώρα. Αδίστακτοι μέχρι το τέλος.
Το ΠΑΣΟΚ πέθανε, αλλά η οι στενοί συγγενείς που ήρθαν στην κηδεία, έκαναν ότι δεν το ξέρουν, ότι δεν υπήρξαν ποτέ συνοδοιπόροι.
Το Κίνημα Αλλαγής είναι σαν τον ηθοποιό που έβγαλε πολλά λεφτά από b-movies και βιντεοκασέτες την δεκαετία του ’80 και τώρα έχει αλλάξει όνομα και κάνει τον παρουσιαστή μπίνγκο, σε οίκους ευγηρίας. Σαν ένα φαγητό που έχει μείνει πολλές μέρες στο ψυγείο και που ναι μεν τρώγεται, αλλά τα βακτήρια και οι βλαβεροί μικροοργανισμοί κάνουν πάρτι.
Με τον όρο "συμβίωση" (symbiosis) ή τη "βιολογική αμοιβαιότητα" (mutualism), χαρακτηρίζεται στην επιστήμη της βιολογίας, η σχέση που μπορεί ν΄ αναπτυχθεί μεταξύ ανόμοιων οργανισμών από διαφορετικά βιολογικά είδη και από την οποία ωφελούνται και οι δύο εταίροι που στη προκειμένη περίπτωση έκαστος ονομάζεται "συμβιωτικός οργανισμός". Αυτή είναι πλέον η σχέση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ... Κυριάκου και Φώφης. Παρασιτικά απολιθώματα, ντυμένα με την προβιά του νέου...
koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου