Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Μονταζιέρες και τσάμπα μάγκες στα εθνικά, στην υπηρεσία της Άγκυρας



Προς το παρόν, όλοι αυτοί, στον μόνο που προσφέρουν υπηρεσίες είναι στον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τρίβει τα χέρια του βλέποντας να αναπαράγεται η τουρκική προπαγάνδα εντός της Ελλάδας, και μάλιστα δωρεάν, και να τορπιλίζεται, στο όνομα μικροκομματικών συμφερόντων, η εθνική ενότητα.
του Χρήστου Αλεξίου
Δυο ολόκληρες εβδομάδες μετά την κεκλεισμένων των θυρών εμπιστευτική ενημέρωση που έκανε ο υπουργός Εξωτερικών για τα μείζονα εθνικά θέματα, και κυρίως για την περίοδο έντασης στα ελληνοτουρκικά, ορισμένες γνωστές και μη εξαιρετέες μονταζιέρες fake news, οι οποίες μόλις προ εβδομάδων έφτασαν στο σημείο να δημοσιεύσουν δήλωση που είχε κάνει ο Ερντογάν το 2014, ως «φρέσκια», αίφνης «ανακάλυψαν» τι είπε ο Νίκος Κοτζιάς στην κλειστή ενημέρωση των βουλευτών της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας του Κοινοβουλίου.
Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης, βέβαια, είναι ότι από την πρώτη στιγμή, εν μέσω μάλιστα της συνεδρίασης της Επιτροπής, ορισμένοι βουλευτές είχαν κιόλας αρχίσει τις διαρροές προς τα ΜΜΕ, προσδοκώντας, έτσι, οι ίδιοι κάποια δευτερόλεπτα δημοσιότητας στην TV ή κάποια μονόστηλα με το όνομά τους στις εφημερίδες. Αυτή η απαράδεκτη -όχι μόνο για τα κοινοβουλευτικά ήθη, αλλά και για τη σοβαρότητα που πρέπει να διέπει την αντιμετώπιση των εθνικών ζητημάτων- συμπεριφορά φαίνεται ότι συνεχίστηκε από -πασίγνωστο για τις διαρροές που συνηθίζει να κάνει- βουλευτή προς γνωστή μονταζιέρα του Διαδικτύου. Είναι το Μέσον «Ενημέρωσης», το οποίο εσχάτως είχε «ανακαλύψει» δήλωση του Ερντογάν για το Σκοπιανό, του 2014, και την πλάσαρε ως «σπαρταριστή», για να την αποσύρει μέσα σε λίγη ώρα από την ιστοσελίδα του, όταν αντελήφθη την παροιμιώδη γκάφα του. Είναι το ίδιο που, προ μηνών, είχε δημοσιεύσει ανύπαρκτη δήλωση του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα. Το εντυπωσιακό –και ιλαροτραγικό συνάμα- ήταν ότι γι’ αυτή τη «δήλωση» είχε εκδώσει επίσημη ανακοίνωση – καταγγελία και πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΝΔ. Είναι η ίδια ιστοσελίδα, η οποία, προ εβδομάδων, και ενώ ο υπουργός Εξωτερικών έδινε συνέντευξη στην ΕΡΤ, ως επί το πλείστον για το Σκοπιανό, ανάρτησε κείμενο με τίτλο ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ είπε ότι είναι υπέρ του ονόματος –νέτο σκέτο- «Μακεδονία». Για να εισπράξει, εν μέσω συνέντευξης, από τον Νίκο Κοτζιά το σχόλιο ότι πρόκειται για προβοκάτορες.
Τώρα, λοιπόν, το ίδιο Μέσον, μαζί με ορισμένα άλλα, τα οποία φημίζονται για τις συμπάθειές τους προς τον «Λαϊκό Σύνδεσμο», όπως τους άρεσε να χαρακτηρίζουν το νεοφασιστικό μόρφωμα, Χρυσή Αυγή, ανακάλυψαν «ηττοπάθεια» εκ μέρους του υπουργού Εξωτερικών, επειδή, κατά την ενημέρωση των βουλευτών της Επιτροπής Εξωτερικών, φέρεται να εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να πάει σε πόλεμο, αλλά ότι ο μακροχρόνιος σχεδιασμός της είναι, μέσω θερμού επεισοδίου, να επιβάλλει τις δικές της επιδιώξεις στο Αιγαίο και την Κύπρο, όπως άλλωστε κάνει από την εισβολή στην Κύπρο, το 1974, και, μετά τα Ίμια, το 1996. Είναι προφανές ότι οι κάθε λογής ευφάνταστοι κονδυλοφόροι προσπαθούν να τραβήξουν από μαλλιά τα συμπεράσματα που αυτοί θα ήθελαν, μόνο και μόνο για να δείξουν σε κύκλους της αντιπολίτευσης (και σε εκείνους που τους διέρρευσαν πληροφορίες από την «απόρρητη» συζήτηση της Επιτροπής της Βουλής) ότι τους προσφέρουν τις καλές υπηρεσίες τους. Είναι τα ίδια Μέσα «Ενημέρωσης» που, όταν ο Νίκος Κοτζιάς έλεγε, μετά το τελευταίο επεισόδιο στα Ίμια, ότι την επόμενη φορά η Ελλάδα δεν θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις ειρηνικά, τον έλεγαν «πολεμοκάπηλο». Τώρα, όμως, για τους ίδιους είναι «ηττοπαθής». Κοντολογίς, πρόκειται για τους βασιλιάδες της κωλοτούμπας, της πολιτικής αμετροέπειας και ανοησίας στα ευαίσθητα εθνικά ζητήματα.
Οι «ακροβασίες» τους, όμως, δεν έχουν τελειωμό. Ως συνήθως, έτσι και τώρα, οι μονταζιέρες κατασκεύασαν την εικόνα ενός υπουργού Εξωτερικών που αδειάζει τον πρωθυπουργό του. Ειδικότερα, οι «ρεπόρτερ του πληκτρολογίου», μετά την ενημέρωση που έκανε ο Ν.Κοτζιάς στην Επιτροπή Εξωτερικών, κατέληξαν στο βαθυστόχαστοι «συμπέρασμα» ότι ο υπουργός Εξωτερικών διαφωνεί με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, αναφερόμενος στην υπόθεση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, μιλάει για «σύνηθες επεισόδιο». Το «άδειασμα» του πρωθυπουργού από τον υπουργό Εξωτερικών, ανάγεται, βέβαια, σε όνειρα θερινής νυκτός. Πόσο μάλλον, όταν είναι γνωστό τοις πάσι ότι, τόσο ο Α.Τσίπρας όσο και ο Ν.Κοτζιάς, από την πρώτη στιγμή καλούν την Τουρκία να μην μετατρέψει ένα συνηθισμένο συμβάν σε μείζον πρόβλημα μεταξύ των δυο χωρών. Κάτι, άλλωστε, που μόλις πρόσφατα επανέλαβε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, μιλώντας στις ΗΠΑ –ορθώς για την εθνική εικόνα στο εξωτερικό- άλλαξε την αντιπολιτευτική φρασεολογία που χρησιμοποιεί στο εσωτερικό, και, κάνοντας copy paste τη δήλωση Τσίπρα - Κοτζιά, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτό είναι ένα μικρό συμβάν. Δεν πρέπει να εξελιχθεί σε ένα σημαντικό διπλωματικό επεισόδιο». Προηγουμένως, ο υπουργός Εξωτερικών είχε δηλώσει ότι «η Τουρκία οφείλει να μην εξελίξει μια καθημερινή διαδικασία σε μεγάλο νομικό και πολιτικό πρόβλημα».
Επίσης, οι κάθε λογής ευφάνταστοι «πληκτρολόγοι» ανακάλυψαν ότι ο Νίκος Κοτζιάς είπε στους βουλευτές ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί θα μείνουν στην Τουρκία επί ενάμιση χρόνο, όταν, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο ίδιος φέρεται να είπε κάτι τέτοιο, αναφερόμενος στον Γερμανό δημοσιογράφο και σε άλλες περιπτώσεις Δυτικών κρατουμένων στις τουρκικές φυλακές. Είναι οι ίδιοι που προβαίνουν στις «βαθυστόχαστες αναλύσεις», σύμφωνα με τις οποίες, ο υπουργός Εξωτερικών δεν «αδειάζει» μόνο τον πρωθυπουργό, αλλά και τον πρόσφατα τοποθετηθέντα στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Αμύνης, Φώτη Κουβέλη. Προς τι άραγε αυτή η πρεμούρα για να παρουσιάσουν τον υπουργό Εξωτερικών να τα βάζει, ούτε λίγο ούτε πολύ, με όλο το υπουργικό Συμβούλιο και τον πρωθυπουργό, ενόψει μάλιστα της άκρως σημαντικής επίσκεψής του στα Σκόπια τις επόμενες ημέρες και με ανοικτό το σοβαρότατο θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών;
Εν κατακλείδι, η σπουδή των βουλευτών, οι οποίοι διέρρευσαν πληροφορίες της συζήτησης στην Επιτροπή Εξωτερικών της Βουλής στις φιλικές τους μονταζιέρες, με την ψευδαίσθηση ότι, με τα λεχθέντα του Ν. Κοτζιά, θα ενισχυθεί το αντιπολιτευτικό αφήγημα της περί δήθεν «ηττοπάθειας» της κυβέρνησης, αποδεικνύει, όχι μόνον τα ελλιπέστατα διπλωματικά και πολιτικά αντανακλαστικά τους, αλλά ταυτόχρονα επιβεβαιώνει και πόσο κατώτεροι των σοβαρών εθνικών συγκυριών είναι. Εάν, από την άλλη, βέβαια, θέλουν να πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία, ουδεμία αντίρρηση. Να βγουν να το πουν και να μην κρύβονται πίσω από την κουκούλα της ανωνυμίας του βουλευτή που διαρρέει απόρρητα έγγραφα της Βουλής των Ελλήνων. Διότι από τσάμπα μαγκιές αυτός ο τόπος έχει χορτάσει. Πόσο μάλλον, που αυτοί οι τσάμπα μάγκες, οι οποίοι κυριαρχούσαν στο πολιτικό σκηνικό επί δεκαετίες, είναι εκείνοι που οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική καταστροφή και στο γκριζάρισμα του Αιγαίου. Προς το παρόν, πάντως, όλοι αυτοί, στον μόνο που προσφέρουν υπηρεσίες είναι στον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τρίβει τα χέρια του βλέποντας να αναπαράγεται η τουρκική προπαγάνδα εντός της Ελλάδας, και μάλιστα δωρεάν, και να τορπιλίζεται, στο όνομα μικροκομματικών συμφερόντων, η εθνική ενότητα.
Όσον αφορά την κυβέρνηση, με όπλα τη Διπλωματία, αλλά και τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, θα φροντίσει ανυποχώρητα να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας και να ξαναδώσει στην Ελλάδα την πρωτοκαθεδρία στην περιοχή μας. Αυτή, δηλαδή, που υπονόμευσαν οι –εθνικά- τσάμπα μάγκες, στήνοντας πάρτι δισεκατομμυρίων στις πλάτες του ελληνικού λαού τις προηγούμενες δεκαετίες.
stokokkino

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου