Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Η αβάσταχτη αθωότητα του Mega


Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη



Η Δικαιοσύνη θριάμβευσε! Το ΕΣΡ, με ψήφους πέντε υπέρ και δύο κατά, έκρινε το Mega αθώο για τη μετάδοση του παραποιημένου βίντεο που έδειχνε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλο να κάνει δηλώσεις που δεν έκανε ποτέ. 
«Ήταν ανακοίνωση της κυβέρνησης και το κανάλι όφειλε να τη μεταδώσει», απεφάνθη ο ισόβιος πρόεδρος Ι. Λασκαρίδης. Δεν ήταν κυβερνητική ανακοίνωση, ήταν βίντεο που έστειλε στα κανάλια η Ν.Δ. και γι' αυτό ακριβώς το λόγο, επειδή ήταν αντικείμενο κομματικού ανταγωνισμού, το Mega θα έπρεπε να το διπλο-τριπλοτσεκάρει. Αν δηλαδή κάποιο άλλο κόμμα στείλει βίντεο που δείχνει ότι ο Κεδίκογλου ήταν συμπαρουσιαστής της Κορομηλά στο «Μπράβο Ρούλα!», το Mega θα το παίξει χωρίς να εξετάσει αν ο Κεδίκογλου ήταν όντως συμπαρουσιαστής στο «Μπράβο Ρούλα!»;
Το Mega καταχάρηκε με την αθώωσή του και έσπευσε να μεταδώσει την είδηση στο κεντρικό δελτίο. «Δικαιωθήκαμε», αναφώνησε περιχαρής η κ. Τρέμη, το οποίον σημαίνει ότι θα συνεχίσουν ακάθεκτοι την ίδια τακτική, θα μεταδίδουν δηλαδή όποια ρουφιανοείδηση τους στέλνει η κυβέρνηση, χωρίς να τους νοιάζει αν θίγονται άνθρωποι και υπολήψεις. Δεν χρειάζεται να βάζετε τον Μουρούτη σε κόπο, μπορείτε τα βίντεο να τα φτιάχνετε μόνοι σας, για να μοιάζουν με τα τούρκικα που παίζετε νυχθημερόν. Το σπικάζ να το αναθέσετε στον Καψή, που είναι και καλλιεπής.
Χίλια μπράβο, λοιπόν, στο ΕΣΡ. Στο ΕΣΡ που απαγορεύει τη μετάδοση εικόνων ανθρωπιστικής καταστροφής, για να μην αμαυρώνεται το πρεστίζ της χώρας και να μην κάμπτεται το φρόνημα του λαού, που ρίχνει εξοντωτικά πρόστιμα στις σατιρικές εκπομπές, στην «Ελληνοφρένεια», στον Λαζόπουλο, στο «Ράδιο Αρβύλα», που στέκεται με το αυτί κολλημένο στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις, μπας και κανένας δημοσιογράφος πει κακιά κουβέντα για τον Σαμαρά ή την Μέρκελ. «Τρέξτε, τρέξτε, κάποιος είπε τη λέξη που αρχίζει από μ! Τι είπε, μαλάκας; Όχι, μυρμηγκοφάγος».
Με αυτά και μ' αυτά, ο ανεξάρτητος οργανισμός Freedom House που προωθεί τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα υποβίβασε την Ελλάδα στις χώρες με «εν μέρει Ελευθερία του Τύπου». «H Ελλάδα», αναφέρεται στην έκθεση του FH, «έπεσε σε καθεστώς εν μέρει ελευθερίας, εξαιτίας ενός όλο και πιο εχθρικού πολιτικού, οικονομικού και νομικού περιβάλλοντος για τον Τύπο, της αύξησης του εκφοβισμού και των επιθέσεων σε δημοσιογράφους, του κλεισίματος ή των περικοπών σε πολλά μέσα ενημέρωσης ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και μιας συνακόλουθης μείωσης στην πολυφωνία και την ολοκληρωμένη και ακριβή ενημέρωση για την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας».
Για να επιβάλεις σε μια κοινωνία το αδιανόητο, δεν αρκούν οι επιστρατεύσεις, πρέπει να έχεις μαζί σου και τα ΜΜΕ. Κι όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου