Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Μάλλον δεν έκαναν μάθημα με ανοιχτά παράθυρα

Ενώ τα κρούσματα στα σχολεία αυξάνονται συνεχώς, το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να μην ανακοινώνει το ποσοστό μαθητών και εκπαιδευτικών επί των κρουσμάτων

του Πέτρου Κατσάκου

Ακόμα ένα παιδί 10 ετών από την Πάτρα που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό νοσηλεύεται από χθες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών ΜΜΕ, ο μικρός, που είχε λιποθυμικό επεισόδιο, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Ρίου, υποβλήθηκε σε τεστ Covid και βγήκε θετικός. Θετική είναι και η μητέρα του, που επίσης νοσηλεύεται. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η οικογένεια φαίνεται πως κόλλησε τον ιό από το δεύτερο παιδί τους, που κόλλησε από τη δασκάλα του στο σχολείο.

Και ενώ τα κρούσματα στα σχολεία αυξάνονται συνεχώς, το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να μην ανακοινώνει το ποσοστό μαθητών και εκπαιδευτικών επί των κρουσμάτων. Συνεχίζει να μην ανακοινώνει τον συνολικό αριθμό των σχολικών μονάδων όπου παρουσιάζονται κρούσματα. Συνεχίζει να μην δίνει στοιχεία ανά περιφέρεια και δήμο. Συνεχίζει να μην παρουσιάζει την ημερομηνία κατά την οποία δηλώθηκε το κρούσμα στην αρμόδια επιτροπή του ΥΠΑΙΘ.

Αυτή τη στιγμή είναι 332 οι σχολικές μονάδες που βρίσκονται σε μερική ή ολική αναστολή λόγω κρουσμάτων, αριθμός που αντιστοιχεί στο 2,45% του συνόλου των σχολείων της χώρας. Παρ’ όλα αυτά, στο κενό εξακολουθούν να πέφτουν οι εκκλήσεις επιστημόνων που καλούν την κυβέρνηση να κλείσει τα σχολεία, αφού εδώ και τόσους μήνες δεν έκανε το παραμικρό ώστε αυτά να επαναλειτουργήσουν με ασφάλεια, να παρθούν δηλαδή μέτρα για την αραίωση των τμημάτων, μέτρα πρόληψης, μέτρα για την πρωτοβάθμια αντιμετώπιση και μέτρα για την καθαριότητα και την υγιεινή των σχολείων.

«Υπάρχουν κρούσματα και στα παιδιά σε όλη την Ελλάδα, και όχι μόνο στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει πια ο μύθος ότι τα παιδιά δεν νοσούν...» προειδοποίησε ο διευθυντής Β΄ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος, προειδοποιώντας για έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού όσο τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά, γιατί, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν κάνουν μάθημα… με ανοιχτά παράθυρα.

αυγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου