Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Μενδωνοκουκούλωστα....

Κατά το φασκελοκουκούλωστα. Η κατάσταση είναι για τα πανηγύρια εκεί στου Μαξίμου. Αν η εντολή κουκουλώματος που είδαμε τις προηγούμενες μέρες εκπορεύονταν από τον υψηλό και προσωρινό ένοικο του μεγάρου τότε μιλάμε για ... Μαξιμοκουκούλωστα!!!

του Μαθηματικού

Όμως η ιστορία είναι τόσο ζοφερή, όταν μιλάμε για βιασμό σώματος και ψυχής νέων ανθρώπων και παιδιών από ανθρωπόμορφα τέρατα,  που οι λεκτικές ακροβασίες δεν ταιριάζουν στο κείμενο, ακόμα κι αν η “κυρία” - η οποία υποδύεται την υπουργό και εκχυδαΐζει την έννοια “πολιτισμός” - φροντίζει να αυτογελοιοποιείται. Είναι μόνο η κ. Μενδώνη που μεριμνά για την έκθεσή της στη δημόσια χλεύη; Δεν είναι άμεσα εμπλεκόμενος ο πρωθυπουργός όταν αφήνει την υπόθεση να σέρνεται κρυπτόμενος; Και όταν πια ξεσηκώθηκαν ακόμα και οι πέτρες επιλέγει να βγει από την κρυψώνα του για δηλώσει “παρών”. Παρών σε τί; Στον προσωπικό του μύθο ο οποίος επιβάλλει να μη λογοδοτεί για τις αθλιότητες των υπουργών του; Ή μήπως φοβάται ότι θα εκτεθεί αν αποκαλυφθεί τίνος επιλογή ήταν ο Λιγνάδης ο οποίος τους “εξαπάτησε με το υποκριτικό του ταλέντο”, όπως είπε η υπουργός του. Τα εξαπάτησε τα φτωχά και άβγαλτα επαρχιωτόπουλα!!! 

Αν η επιχείρηση συγκάλυψης στην οποία επιδόθηκαν τα αργυρώνητα  ΜΜΕ τις προηγούμενες μέρες είχε πετύχει, αν οι επώνυμοι υπηρέτες του θεάτρου, οι αναγνωρίσιμοι ηθοποιοί, οι άνθρωποι του πολιτισμού δεν είχαν σηκώσει φωνή μεγάλη ώστε να μη θαφτεί η βρωμιά, ίσως η θεατρινίστικη επίδειξη “ευαισθησίας” της τελευταίας στιγμής από την κυβέρνηση να θάβονταν στα υπόγεια του Μαξίμου.

Δυστυχώς για τον “ηθικό κι αγγελικά πλασμένο” κόσμο της υποκρισίας, της αλαζονείας και της μετριότητας που χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό και το επιτελείο του, η υπόθεση Μητσοτάκη - Μενδώνη - Λιγνάδη δεν ξεχάστηκε στις τρεις μέρες (που συνήθως απασχολούν την κοινή γνώμη διάφορα γεγονότα). Μπορεί να ξεγλιστράει ο Μητσοτάκης για τις ανεμελιές του, μπορεί να συγκαλύπτει τον επιτελικό του τραγέλαφο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας με τη συνδρομή της μονοφωνίας στην ενημέρωση, αλλά για πόσο; Όταν στηρίζεις την πολιτική σου στον επικοινωνιακό καθρέφτη μιας ψεύτικης εικόνας αργά ή γρήγορα θα σπάσει με πάταγο στο κεφάλι σου. Και τότε δε σε ξεπλένει ούτε της Καλλιρρόης το ποτάμι!!!

Είναι να μην ασπρίσει το μάτι του κόσμου από τα καμώματα αφρόνων κυβερνητών γιατί τότε που σε πονεί και που σε σφάζει. Τότε δε σε γλυτώνει ούτε ο ΣΚΑΪ, ούτε ο Μαρινάκης, ούτε οι παρατρεχάμενοι επικοινωνιολόγοι και οι γελωτοποιοί δημοσιογραφίσκοι παντός καιρού... 

κουτι πανδωρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου