Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Δημοσιογράφοι που ελέγχουν τους πολίτες αντί να ελέγξουν την εξουσία

Βλέπεις, αυτή η νέα εκδοχή της τηλεοπτικής δημοσιογραφίας, αντί να ελέγχει την εξουσία, προτιμά να ελέγχει τους πολίτες

του Πέτρου Κατσάκου

Πρόστιμο 5.000 ευρώ επιβλήθηκε, το σαββατοκύριακο που μας πέρασε, σε πρόεδρο συλλόγου της Μαγνησίας, καθώς, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, οργάνωσε πεζοπορία, στη Μακρινίτσα Πηλίου, με οργανωμένο τρόπο, παρά τα μέτρα απαγόρευσης λόγω της διασποράς του κορωνοϊού. Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ των τοπικών ΜΜΕ, επιβλήθηκαν πρόστιμα 300 ευρώ σε καθέναν από τους πέντε συμμετέχοντες στην πεζοπορία. 

Με λίγα λόγια, πέντε πολίτες και ένας ο διοργανωτής έξι αποφάσισαν να κάνουν πεζοπορία σε κάποια μονοπάτια του Πηλίου και ο πέλεκυς του νόμου έπεσε βαρύς πάνω τους, την ίδια ώρα που κάτοικοι της Ικαρίας, αψηφώντας τους κινδύνους, τα πρόστιμα και τις απαγορεύσεις, συνωστίζονταν σε βεράντες για να εκδηλώσουν την λατρεία και την αγάπη τους στον πρωθυπουργό της χώρας.

Κι ενώ οι υπήκοοι της χώρας παρακολουθούν τη συστηματική καταστρατήγηση των κανόνων από τον ανέμελο Κυριάκο Μητσοτάκη, έχουν και μια αγέλη τηλεοπτικών κυνηγόσκυλων που βγαίνουν πρωί, μεσημέρι και βράδυ σε δρόμους, πλατείες, πεζόδρομους και παραλίες για να αστυνομεύουν, να μαλώνουν και να απειλούν τους πολίτες που τολμούν να ακολουθήσουν το παράδειγμα του πρωθυπουργού τους.

Βλέπεις, αυτή η νέα εκδοχή της τηλεοπτικής δημοσιογραφίας, αντί να ελέγχει την εξουσία, προτιμά να ελέγχει τους πολίτες και σε κάποιες περιπτώσεις να μαλώνει και να ειρωνεύεται όσους τολμούν να τα βάλουν με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Για τέτοιο επίπεδο δημοσιογραφίας μιλάμε πλέον στην Ελλάδα, καθώς πιο πιθανό είναι να δεις και να διαβάσεις για τα κατορθώματα του Κυριάκου Μητσοτάκη στους Τάιμς της Νέας Υόρκης παρά σε κάποιο κανάλι της χώρας μας που αναλώνει τον χρόνο του κυνηγώντας πολίτες στον Φλοίσβο.

Κατά τ’ άλλα, τα πρόστιμα πέφτουν βροχή στους παραβάτες των περιοριστικών μέτρων αλλά ακόμη δεν έχει απαντήσει η κυβέρνηση αν θα πέσει πρόστιμο και για εκείνο το παράνομο μότο κρος στον δρυμό της Πάρνηθας.

αυγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου