Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

ΕΡΤ: Έδωσαν έγγραφη εντολή να «θαφτούν» πλάνα και φωτογραφίες από το γλέντι της Ικαρίας

 

«Χτες το μεσημέρι, στο δελτίο της ΕΡΤ1 έπαιξε η "επίσκεψη" στην Ικαρία. Προέκυψε χαμός φυσικά και για να μην γίνει ξανά τέτοιο "λάθος" κολλήθηκε η ανακοίνωση της φωτό στην Αίθουσα.. Παραγωγής... Να τη χαίρεστε τη δημόσια τηλεόραση κύριε Λιβάνιε».
Τα παραπάνω έγραψε ο ρεπόρτερ Χρήστος Ξανθάκης στο twitter επισυνάπτοντας και τη σχετική ανακοίνωση.
Η πρωτόγνωρη αυτή κίνηση με την εντολή να «θαφτούν» τα επίμαχα πλάνα προκάλεσε σάλο καθώς απέδειξε  ότι οι διοικούντες την ΕΡΤ θεωρούν την δημόσια τηλεόραση κομματικό «μαγαζί» της ΝΔ. Και όλα αυτά την ώρα που βοά η υφήλιος για τις εικόνες με το φαγοπότι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία.
Αντίστοιχη ήταν και η οδηγία για τον εκλεκτό της ΝΔ και προσφάτως παραιτηθέντα καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, σε μια προσπάθεια να μην εμφανιστούν φωτογραφίες του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την Μαρέβα Μητσοτάκη και την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη...
Το θέμα ανέδειξε ο δημοσιογράφος Χρήστος Ξανθάκη
Το θέμα της περίεργης κάλυψης του θέματος από την ΕΡΤ είχε αναδείξει χθες και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Iδού και το tweet του Χρήστου Ξανθάκη:

Στο θέμα παρενέβη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιοπουλος ο οποίος τόνισε:

"Η επιλογή της ΕΡΤ να λογοκρίνει και να "εξαφανίζει" ειδήσεις (υπό τη διοίκηση του κ. Ζούλα, που μέχρι τις εκλογές ήταν διευθυντής του κ. Μητσοτάκη), επιβεβαιώνεται και με γραπτές οδηγίες στην αίθουσα παραγωγών. Οδηγίες που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις πρακτικές της ΥΕΝΕΔ:
Μην τυχόν παίξετε στα δελτία ειδήσεων φωτογραφίες ή βίντεο από το κορονογλέντι του κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία.
Μην παίζετε φωτογραφίες και βίντεο του κ. Λιγνάδη μαζί με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος τον επέλεξε για το Εθνικό Θέατρο.
Μιας και η ΕΡΤ υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό, περιμένουμε απαντήσεις από τον κ. Μητσοτάκη: Ποιος έδωσε αυτές τις εντολές;"

ZOORNALISTAS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου