Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Γραφείο Τελετών «Το γρήγορο φτυάρι»

Αυτό που ζούμε καθημερινά είναι ο εξευτελιστικός βιασμός -κατ’ επανάληψη και κατά συρροή- της δημοκρατικής νομιμότητας, αφού προηγουμένως την προσαγάγατε, την φυλακίσατε και την κλειδώσατε σιδηροδέσμια στην απομόνωση.

του Θύμιου Γεωργόπουλου

Τ’ ακούσαμε κι αυτό. Το εκστόμισε μέσω ραδιοφώνου ο Χρυσοχοΐδης: “Σκοπός μου είναι να τελειώσω με τη μεταπολίτευση στα πανεπιστήμια”. 

Θα μου πεις “όποιος διατάζει κι όποιος κλάνει ποτέ του δεν κουράζεται”, και θα σου πω κι εγώ ότι τουλάχιστον αυτός (ο «μπάτσος του Μπέρδευε Χίλς») είναι, εν τη αφελεία του, ειλικρινής.

Γιατί τι ήθελε να πει ο ποιητής; Ότι η μεταπολίτευση στα πανεπιστήμια παρατράβηξε, ότι είναι κακό πράγμα, ότι πρέπει να μπει ένα τέλος και ότι έχει βάλει αμέτι μουχαμέτι και σκοπό ζωής να είναι αυτός που θα ρίξει τους τίτλους τέλους. 

Για να περάσεις ωστόσο στο στάδιο της μετά-μεταπολίτευσης θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το προηγούμενο, να έχουν πραγματωθεί και δικαιωθεί όλα εκείνα που γέννησαν την μεταπολίτευση ως κοινωνική έκρηξη, να έχουν πραγματωθεί και δικαιωθεί τα ιδεώδη της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της δικαιοσύνης και να έχουν πραγματωθεί και δικαιωθεί οι αρχές του δημοκρατικού εκσυγχρονισμού. 

Σοβαρά τώρα; Όλα αυτά πραγματώθηκαν και σεις θα κάνετε την μετάβαση; 
Σεις οι αγαπητικοί και οι ομοαίματοι αδελφοί και ξάδελφοι της (σοβαρής) «Χρυσής Αυγής» θα μας περάσετε στην μετά-μεταπολίτευση; 
Σεις που κάθε πράξη σας βρομάει και ζέχνει φασιστίλα;  
Σεις που με κάθε λέξη σας σαλπίζετε  το «όπισθεν ολοταχώς» στην προ-μεταπολίτευση;  
Σεις που -νύχτα (της υγειονομικής πανδημίας) και στα μουλωχτά (της οικονομικής ασφυξίας)- ψηφίζετε «μούγκα και αφωνία» στην διαμαρτυρία για λόγους…..δημόσιας υγείας;
Σεις που επαναφέρατε την ενημέρωση των Γεωργαλάδων και της ΥΕΝΕΔ, με κούρεμα της καταβολής των 3,5 εκατ. ετησίως (που όφειλε να πληρώσει κάθε κανάλι για τις συχνότητες) στα 50.000 €, ενώ θέλετε υπόδικο τον Ν. Παππά γιατί -για πρώτη φορά και για λόγους δημοσίου συμφέροντος-  επέβαλε την μίσθωση των συχνοτήτων με ανοιχτό διαγωνισμό;

Αυτό που ζούμε καθημερινά είναι ο εξευτελιστικός βιασμός -κατ’ επανάληψη και κατά συρροή- της δημοκρατικής νομιμότητας, αφού προηγουμένως την προσαγάγατε, την φυλακίσατε και την κλειδώσατε σιδηροδέσμια στην απομόνωση.

Να μιλήσουμε για την απαγόρευση των συναθροίσεων
Απαγορεύσατε τις συναθροίσεις (ακόμα και με πιστή τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων) άνω των τεσσάρων ατόμων, όταν πρόκειται για τον εορτασμό της εξέγερσης του πολυτεχνείου ή της μνήμης του Γρηγορόπουλου και άνω των εκατό ατόμων όταν η συνάθροιση πραγματοποιείται με σκοπό την διαμαρτυρία. 

Εξαιρείτε της απαγόρευσης των συναθροίσεων τους παστωμένους στα μέσα μεταφοράς (πληβείους) και τον ΚυΜ (Κυριάκο Μητσοτάκη) στην Πάρνηθα (όταν είναι ανέμελος) και στην Ικαρία (όταν συμμετέχει σε «ελαφρύ γεύμα»). 
 
Όσο για την αντίληψη Χρυσοχοΐδη περί του τέλους της μεταπολίτευσης στα πανεπιστήμια, ενδεικτικό είναι ότι ο πρόεδρος του Σωματείου των ειδικών φρουρών Β. Ντούμας, μιλώντας (ως φορέας) στην Βουλή(!!!) επί του νομοσχεδίου Κεραμέως, δήλωσε ότι “τα πανεπιστήμια νοσούν και θα τα γιατρέψει η αστυνομική παρουσία” (για θυμηθείτε ποιος άλλος μίλαγε για “ασθενείς” και “γύψους”;)

Είναι ο ίδιος (ειδικός φρουρός) που πρόσφατα είχε κάνει την απίθανη δήλωση ότι ο μεγαλύτερος τζίρος από τα ναρκωτικά γίνεται εντός των πανεπιστημίων, υπαινισσόμενος ότι οι πρυτάνεις συγκαλύπτουν το εμπόριο. Οι ίδιοι πρυτάνεις που αντιδρούν καθολικά στην εγκατάσταση της αστυνομίας στα πανεπιστήμια. 

Χίλιους σαν τον Β. Ντούμα ονειρεύεται να εγκαταστήσει στα πανεπιστήμια ο Χρυσοχοΐδης για να τελειώσει με την μεταπολίτευση.

Έλεγε σκωπτικά ο Κώστας Ζουράρις: “Το «βάθεμα», το «πλάτεμα» και τις άλλες χωματουργικές εργασίες της δημοκρατίας” και οι Χρυσοχοΐδηδες του Κυριάκου το πήραν τοις μετρητοίς και άνοιξαν Γραφείο Τελετών.

«Το γρήγορο φτυάρι».

κουτι πανδωρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου