Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

Τηλεμπάτσοι

Πηγαίνουμε ολοταχώς σε ένα στάδιο όπου η τηλεοπτική αστυνομία θα στήνει μπλόκα και θα βγαίνει παγανιά σε δρόμους και σε πλατείες

του Πέτρου Κατσάκου

Το επόμενο στάδιο είναι να δούμε τους ρεπόρτερ των τηλεοπτικών σταθμών να κόβουν πρόστιμα στους πολίτες που δεν εφαρμόζουν πιστά τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης. Γιατί εκεί πηγαίνουμε ολοταχώς. 

Σε ένα στάδιο όπου η τηλεοπτική αστυνομία θα στήνει μπλόκα και θα βγαίνει παγανιά σε δρόμους και σε πλατείες για να τσιμπήσει τους παραβάτες και να τους παραδώσει στο τηλεδικείο των 8. Γιατί εκεί το πάει η επιτελική δημοσιογραφία της εποχής μας. Να ελέγχει τους πολίτες αντί να ελέγχει την εξουσία. Να ελέγχει τους πολίτες αντί μιας θέσης στη λίστα Πέτσα.

Τηλεμπάτσοι υπηρεσίας που βγήκαν στο γυαλί να μας αποκαλύψουν ποιοι φταίνε που δεν πετυχαίνουν τα lockdown της κυβέρνησης. Γιατί κάποιος τελικά φταίει που, ενώ το πάμε από καραντίνα σε καραντίνα, η κατάσταση πάει μονίμως από το κακό στο χειρότερο. Κι επειδή για την επιτελική δημοσιογραφία δε γίνεται να φταίει η κυβέρνηση, το φταίξιμο θα πέφτει συνέχεια στους ανεύθυνους πολίτες που επιμένουν να πηγαίνουν στη δουλειά τους. Το φταίξιμο θα πέφτει σ’ αυτούς που είτε παίρνουν το ρίσκο και μπαίνουν στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ είτε σ’ αυτούς που φοβούνται και πάνε με το αυτοκίνητο στη δουλειά τους. Γιατί οι φταίχτες των ημερών αυτοί είναι. Αυτούς συνέλαβαν οι τηλεμπάτσοι κι αυτούς βγάζουν στο γυαλί όλο αγανάκτηση.

Αυτούς που γεμίζουν τους δρόμους για να πάνε στη δουλειά τους κι αυτούς που βγαίνουν για μια ανάσα ζωής σε κάποια πλατεία ή σε κάποια παραλία βγάζουν οι τηλεμπάτσοι στο γυαλί. Αλλά ποτέ αυτούς που δεν παίρνουν μέτρα για μια πιο ασφαλή αντιμετώπιση της πανδημίας. Ποτέ αυτούς που δεν παίρνουν μέτρα για ασφαλέστερη εργασία και ασφαλέστερες μετακινήσεις. Γιατί, είπαμε: αντί να κρίνουν την εξουσία, κρίνουν τους πολίτες.

 Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου