Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Ο Χρυσοχοΐδης θα συλλάβει τον ιό

Κάτι δεν καταλαβαίνουμε ή κάτι έχουμε χάσει σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας

του Πέτρου Κατσάκου

Κάτι δεν καταλαβαίνουμε ή κάτι έχουμε χάσει. Δεν εξηγείται αλλιώς. Δεν μπορεί να διαβάζεις την είδηση πως έχει σημάνει συναγερμός μετά τα αυξημένα κρούσματα του κορωνοϊού στην Αχαΐα και τα 11 μεταλλαγμένα στο νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" και μετά να μαθαίνεις πως, λόγω της έκτακτης κατάστασης, σπεύδει στην Πάτρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για συσκέψεις με τους αρμόδιους φορείς της περιοχής.

Κάτι δεν καταλαβαίνουμε ή κάτι έχουμε χάσει σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας και τελικά αδυνατούμε να κατανοήσουμε την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη διαχείριση της κρίσης. Είναι τόση η εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλει ο πρωθυπουργός τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ή είναι το Μαξίμου που εκτιμά πως η αντιμετώπιση του τρίτου κύματος της πανδημίας είναι θέμα αστυνόμευσης των πολιτών;

Στο πρώτο και στο δεύτερο κύμα της πανδημίας πάντως δεν είδαμε να παίζει κανέναν καθοριστικό ρόλο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης καθώς ακόμα και οι απειλές που κατά καιρούς εκτόξευε κινούνταν αποκλειστικά στη σφαίρα της αυταρχικής γραφικότητας του χαρακτήρα του και πέραν τούτου μηδέν εις το πηλήκιο. Οπότε και η τωρινή του ενασχόληση με την κρίση πέραν της ενίσχυσης του κατασταλτικού κλίματος που η κυβέρνηση επιχειρεί να αντιτάξει στην κοινωνική ανευθυνότητα και στην έλλειψη ατομικής ευθύνης των πολιτών τίποτα το ουσιαστικό δεν έχει να προσφέρει παρά μόνο να ενισχύει την αίσθηση της γενικευμένης κυβερνητικής αμηχανίας ενόψει των απειλητικών εξελίξεων με τις οποίες βρισκόμαστε αντιμέτωποι.

Γιατί όταν δεν μπορείς να πείσεις την κοινωνία, κόβοντας τα πάλαι ποτέ απανωτά διαγγέλματα και μη έχοντας αξιόπιστα υγειονομικά μέτρα να εξαγγείλεις για την ενίσχυση του ΕΣΥ, το μόνο που μένει είναι να στέλνεις δεξιά κι αριστερά τον Χρυσοχοΐδη να συλλάβει τον μεταλλαγμένο ιό.

avgi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου