Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

"Καλοτάξειδος" Νίκο της ψυχής και της καρδιάς μας


Ο Νίκος Παπάζογλου, ο καλλιτέχνης που συντρόφεψε τα μουσικά ταξίδια της νιότης μας, ο δημιουργός που άλλαξε τη ρότα της νεοελληνικής μουσικής σκηνής, ο ερμηνευτής που μας συνεπήρε με τις μαγικές του ερμηνείες σε νύχτες φεγγαρόλουστες, ο άνθρωπος που βοήθησε με όλες του τις δυνάμεις να ξεπεταχθεί και να αναδειχθεί η νέα γενιά της ελληνικής μουσικής, ο «οικοδεσπότης» του στούντιο «ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟΝ» στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης όπου η μουσική δημιουργία έβρισκε τη φροντίδα της τελειότητας παρέα με ολονύκτιες «κατανύξεις», δεν είναι πια μαζί μας 
Μας άφησε το πρωί της Κυριακής σε ηλικία 63 ετών χτυπημένος από τον καρκίνο, κρατώντας ωστόσο μέχρι το τέλος, τη σεμνότητα και το ήθος του.  
Είναι παρά πολλά αυτά που μπορεί να σημειώσει και να θυμίσει η γραφίδα, για τη ζωή, το έργο και τη για περίπου μισό αιώνα διαδρομή του Νίκου στα μονοπάτια και τις λεωφόρους της μουσικής. Άλλωστε είμαστε σίγουροι ότι τα «ειδικά αφιερώματα» θα «δώσουν και θα πάρουν» τις επόμενες μέρες.
Για το λόγο αυτό θα περιοριστούμε στην επισήμανση, ότι ο Νίκος Παπάζογλου θα έχει το προνόμιο να παραμείνει για πάντα στην αιωνιότητα της μνήμης μας.
Καλό σου ταξίδι Νίκο, το κόκκινο φουλάρι σου θα αγκαλιάζει πάντα την ψυχή μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου