Υποθέτω ότι ήδη γελάει όλη η Ελλάδα με τα «προσωπικά δεδομένα», που είναι ιερά κατά περίπτωση και πρέπει να παραμείνουν κρυφά μόνο γι' αυτές τις κατηγορίες ευυπόληπτων πολιτών.
του Δημήτρη Τρίμη
Στις 19.12.2016 η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, ύστερα από αίτηση πέντε δικαστικών ενώσεων, εκτίμησε ότι μπορεί να προξενηθεί μη επανορθώσιμη βλάβη στους δικαστές και τους εισαγγελείς από την ηλεκτρονική υποβολή των προσωπικών τους δηλώσεων «πόθεν έσχες».
Και αυτή η άποψη οδήγησε το ΣτΕ να σταματήσει προσωρινά τη διαδικασία όσον αφορά τους δικαστές, μέχρι να εκδικαστεί οριστικά η προσφυγή των πέντε δικαστικών Ενώσεων στις 13.1.2017.
Εκείνο που ισχυρίζονται οι ενώσεις των δικαστών για να αποφύγουν τον έλεγχο των περιουσιακών τους στοιχείων, είναι η πιθανότητα να διαρρεύσουν τα προσωπικά τους δεδομένα και να εκτεθούν σε κινδύνους.
Επίσης δεν τους αρέσει ούτε η σύνθεση του συμβουλίου ελέγχου των «πόθεν έσχες»... την οποία θεωρούν αντισυνταγματική, καθώς λένε ο έλεγχος των δηλώσεων ανατίθεται με αντισυνταγματικό τρόπο σε Αρχή που δεν συγκροτείται από δικαστές,
Στην ίδια γραμμή της δήθεν απειλής διαρροής των προσωπικών τους δεδομένων κινήθηκαν και οι βαρόνοι των ΜΜΕ.
Ζητούν –με προσφυγή της Ενωσης των μεγαλοκαναλαρχών (ΕΙΤΗΣΕΕ) στο ΣτΕ- να εξαιρεθούν οι ίδιοι και τα διευθυντικά στελέχη των επιχειρήσεών τους από τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» τους.
Υποθέτω ότι ήδη γελάει όλη η Ελλάδα με τα «προσωπικά δεδομένα», που είναι ιερά κατά περίπτωση και πρέπει να παραμείνουν κρυφά μόνο γι' αυτές τις κατηγορίες ευυπόληπτων πολιτών
Και αναρωτιέμαι αν το ΣτΕ θα χρειαστεί πολλά τέρμινα (όσα χρειάζεται λ.χ. για την αδειοδότηση των καναλιών), για να... καθαρογράψει την απόφασή του.
efsyn
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου