του Ε.Μ.
Φωτιά πήραν τα Μέσα και τα επιτελεία των γραφείων Τύπου κομμάτων με την αναγγελία της ανάληψης καθηκόντων άμισθης προϊσταμένης του Νομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού από την ε.τ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου.
Οι κατακραυγές ήρθαν από τα ΜΜΕ και τις ανακοινώσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης με φράσεις του τύπου «ντροπή για τη Δημοκρατία». Η Ν.Δ. είδε παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και ανέφερε χαρακτηριστικά πως «αποδεικνύεται έμπρακτα ότι για αυτήν την Κυβέρνηση δεν υφίσταται στην πράξη καμία έννοια διάκρισης των εξουσιών».
Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε;
Η κ. Θάνου αναλαμβάνει μια θέση στην οποία απαιτούνται τεχνοκρατικές γνώσεις πρωτίστως και ουδεμία σημασία έχει η κομματική ένταξη.
Αν αυτές οι όψιμες ευαισθησίες των δημοσιολογούντων στα ΜΜΕ για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και τη λειτουργία του πολιτεύματος έχουν βάση, θα πρέπει να αποδειχθεί ότι η δικαστικός, όταν εκτελούσε τα καθήκοντά της, προτού συνταξιοδοτηθεί, ευνοούσε ή εξυπηρετούσε με κάποιον τρόπο την κυβέρνηση. Κάτι τέτοιο είναι αδύνατον να ειπωθεί με βάση τα πεπραγμένα της. Και αν κάποιοι επιλέξουν να ρίξουν τέτοιου είδους λάσπη στο πρόσωπό της, αναμφίβολα θα διαπράξουν βαρύτατη προσβολή προς τη Δικαιοσύνη.
Η περίπτωση Χαράλαμπου Αθανασίου
Αν ισχύει ότι η κ. Θάνου δεν δικαιούται να αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση και η κυβέρνηση έχει υποπέσει σε θεσμικό σφάλμα, το αυτό ισχύει και για την κυβέρνηση Σαμαρά. Υπενθυμίζεται η περίπτωση του Χαράλαμπου Αθανασίου που βρέθηκε από τη θέση του ενεργού (!) Αρεοπαγίτη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ. και στη συνέχεια υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά.
Επιπλέον και ο Παναγιώτης Πικραμένος, εν ενεργεία δικαστικός του ΣτΕ, υπήρξε σύμβουλος του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από το 1991-1993.
Στον κατάλογο να προστεθεί και ο Κωνσταντίνος Μενουδάκος, ο οποίος ως εν ενεργεία δικαστικός λειτουργός, διετέλεσε νομικός σύμβουλος της κυβέρνησης Σημίτη.
left
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου