Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Μαξιλάρι 37 δισεκατομμυρίων ευρώ για τα τρωκτικά

Εις υγείαν των κορόιδων. 

του Μαθηματικού

37 δις ευρώ ήταν, λέει, το μαξιλάρι που άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στα ταμεία του κράτους. 37 δις υπερπλεονάσματα από φόρους κυρίως. Θέλετε από χρηστή οικονομική διαχείριση; Να μη σας χαλάσουμε το χατίρι. Θέλετε από την αναγκαστική δημοσιονομική προσαρμογή που επέβαλαν οι τοκογλύφοι δανειστές; Θέλετε από υπερβάλλοντα ζήλο του τότε οικονομικού επιτελείου στη λογική του «κάλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε»; 

Θέλετε από πολιτική μυωπία η οποία δεν επέτρεπε την επαφή με την πραγματικότητα που ούρλιαζε ότι έρχεται η πεινασμένη για εξουσία Δεξιά, για εκδίκηση και μπίζνες; Γυάλιζε το μάτι τους τόσα χρόνια μακριά από τον κρατικό κορβανά. Και όσο έβλεπαν να γεμίζουν τα δημόσια ταμεία με ζεστό χρήμα - αντί να ενισχύονται οι χαμηλοσυνταξιούχοι, να φορολογούνται λιγότερο οι μικρομεσαίοι, να αξιοποιούνται τα πλεονάσματα άμεσα και στοχευμένα στην υγεία και στην παιδεία, στο κοινωνικό κράτος κλπ - έτριβαν τα χέρια τους από ικανοποίηση και ετοίμαζαν τα σχέδια για τα «νόμιμα» ριφιφί στο δημόσιο ταμείο.

Και ήρθαν στην εξουσία οι «λύκοι». Και με το καλημέρα άρχισαν τη μάσα. Και δεν επιβεβαιώθηκαν οι αφελείς που παραμυθιάστηκαν από τα ωραία περί εκσυγχρονισμού, αξιοκρατίας, φοροελαφρύνσεων, επενδύσεων και «νοικοκυρέματος». Αυτά τα βλέπουν μόνο στις τηλεοπτικές οθόνες των άμεσα ευεργετημένων μιντιαρχών. Τα καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς και τα 37 δις για τα ελλείμματα, τους κουμπάρους, τους κολλητούς, τους χορηγούς της παρατάξεως της καρδιάς τους, τους μεγαλοσχήμονες και άπληστους ολιγάρχες που σκούριασαν περιμένοντας να τους λυθούν τα χέρια και οι ...μασέλες.  

Και η μεγαλοαστική τάξη που χρεοκόπησε τη χώρα, μαζί με τα πολιτικά της υποχείρια άρχισαν το ροκάνισμα. Τα 37 δις ήταν το ξερολούκουμο, για αρχή... Και πλάκωσε η πανδημία. Και βρήκαν χρυσή ευκαιρία να νομοθετούν νύχτα, με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και με αναθέσεις να ξεχρεώνουν προεκλογικά γραμμάτια, να ταΐζουν κάθε ανοιχτό στόμα που εργάστηκε ...«ανιδιοτελώς» για την επάνοδό τους!

Το μενού της αμαρτίας δεν είναι ο κιμάς γαρίδας του προεδρικού μεγάρου! Στο μενού της ασύδοτης, τοξικής και ταξικής πολιτικής του Μητσοτάκη μεταξύ άλλων:

Είναι το κουκούλωμα του σκανδάλου Νοβάρτις, η ασυλία και ασυδοσία των τραπεζιτών για τα θαλασσοδάνεια, τις χαριστικές ρυθμίσεις στους εφοπλιστές, την επιβάρυνση του δημοσίου με εικονικές τραπεζικές πράξεις. Είναι η Siemens, και πάλι, με τα self-tests των 40.000.000 € και βλέπουμε.
Είναι οι ανεξέλεγκτες και χωρίς διαγωνισμούς υπερτιμημένες προμήθειες υλικών και συμβάσεις των Νικολαου-Πατουλο-Μηταρακο- χατζηαβατόπουλων των κρατικοδίαιτων της Δεξιάς από μαναβικο - αμαρτοσερ - κομμωτηριομάγαζα της αποτρίχωσης και της αρπαχτής.

Είναι οι εν κρυπτώ και ...«δωρεάν» συμβάσεις με Palantir και Cisco που κόστισαν εκατομμύρια σε χρήμα και προσωπικά δεδομένα πολιτών, και με την υπογραφή της σύγχρονης Κρουέλα Ντε Βιλ της παραπαιδείας και της αστυνομίας.

Είναι ο μποναμάς στους ιδιώτες κλινικάρχες για τις ΜΕΘ που ΔΕΝ παραχωρούν στο ΕΣΥ, στους καναλάρχες με το σύνθημα «μην πληρώνεται για τις τηλεοπτικές άδειες» και παρασύνθημα «απολύστε εργαζομένους», είναι η ενίσχυση με κρατικό «μαρούλι» των ιδιωτικών ποδοσφαιρικών Α.Ε. Των νεοφιλελέδων ιδιοκτητών των ΠΑΕ, οι οποίοι βρίζουν νυχθημερόν τον κρατικό τομέα της οικονομίας επενδύοντας στον... χουλιγκανισμό! Είναι οι βδέλλες του Δημοσίου και των φορολογουμένων πολιτών, οι νονοί της «καλής» κοινωνίας.

Είναι η απαλλαγή επίδοξων «επενδυτών» από ΦΠΑ και φορολόγηση, η εξωφρενική αύξηση μισθών των golden boys και των μετακλητών υπαλλήλων του Μητσοτάκη, κλπ., κλπ.

37 δισεκατομμύρια ευρώ: το πιο σύντομο ανέκδοτο!

Θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι το μαξιλάρι των 37 δις βοήθησε ώστε να μη χρεωκοπήσει και πάλι η χώρα εν μέσω πανδημίας.  

Εμείς λέμε: Βοήθησε τον Μητσοτάκη και τους συν αυτώ, αφ’ ενός να πέσουν με τα μούτρα στο «ψητό» και αφ’ ετέρου να διαχειριστούν την πανδημία προετοιμάζοντας τη νέα χρεοκοπία της χώρας και τα νέα μνημόνια στις πλάτες των γνωστών υποζυγίων.  

Η ευτυχία που ονειρεύεται ο Μητσοτάκης και το σύστημα που τον στηρίζει είναι δυστυχία για τους πολλούς, αρκεί να το συνειδητοποιήσουν πριν είναι αργά.

κουτι πανδωρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου