Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Κρατικοδίαιτη ιδιωτική Υγεία: Ένα σχέδιο από τα παλιά



Οι καλύτεροι κριτές της πρότασης Μητσοτάκη θα είναι οι ίδιοι οι πολίτες ιδίως οι 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστοι που απέκτησαν την τελευταία τετραετία πρόσβαση στην Υγεία.
της Αναστασίας Γιάμαλη
«Δεν θα είχα καμία αντίρρηση να δοκιμάσουμε σε ένα μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας να διοικηθεί σε σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα. Ξέρω ότι θα βγουν τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ και θα πουν ότι ιδιωτικοποιώ την υγεία. Εμένα με ενδιαφέρει το παρεχόμενο αποτέλεσμα. Το δημόσιο δεν είναι κατ' ανάγκην κρατικό. Εμένα με ενδιαφέρει η υγεία να είναι δημόσια» είπε την Τρίτη στους αγαπημένους του δημοσιογράφους ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε –με έναν δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα σίγουρα να αυταναφλέγεται κάπου– ότι η ιδιωτική εταιρεία θα μπορεί να δίνει μπόνους στους δημοσίους υπαλλήλους(!) που θα εργάζονται εκεί, ανάλογα με την απόδοσή τους. Έφερε ως παράδειγμα ένα ακτινοδιαγνωστικό κέντρο και πρόσθεσε ότι «το κράτος δεν θα αγοράζει πλέον μηχανήματα αλλά υπηρεσίες, δηλαδή αριθμό εξετάσεων. Είναι κάτι που γίνεται στην Γαλλία, στην Σουηδία, την Μεγάλη Βρετανία. Επειδή θα σπεύσουν τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ να πουν ότι αυτές είναι νεοφιλελεύθερες απόψεις, θα τους πω ότι γίνονται παντού στον κόσμο και σε χώρες κατ' εξοχήν σοσιαλδημοκρατικές, όπως οι σκανδιναβικές χώρες».
Αυτή τη φορά δεν αποδόθηκε σε λάθος το καταστροφικό σχέδιο της ΝΔ για την υγεία. Για να ενισχύσει περαιτέρω το επιχείρημα του προέδρου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε στην επίθεση της κυβέρνησης με μια ανακοίνωση που έκλεινε ως εξής:
«Με αυτόν τον τρόπο θα πάψουν και οι υπόγειες διαδρομές ανάμεσα στα δημόσια νοσοκομεία και κάποια ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα στα οποία παραπέμπονται κατά σύστημα οι ασθενείς, πληρώνοντας άνευ λόγου έναν σκασμό λεφτά» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, συμπληρώνοντας ότι «για περισσότερες πληροφορίες παραπέμπουμε το Μαξίμου στην κ. Όλγα Γεροβασίλη. Θα τους εξηγήσει εκείνη πώς έκανε χρυσές δουλειές με το ιδιωτικό ακτινοδιαγνωστικό κέντρο που διατηρεί στην Άρτα».
Μετά την Δούρου, τον Παππά, τον Πολάκη και η Γεροβασίλη έγινε στόχος με ακριβώς τα ίδια όπλα, τις ψευδείς ειδήσεις. Η διοίκηση του νοσοκομείου Άρτας απάντησε στην παραπληροφόρηση ότι «…δεν είναι σε λειτουργία ο αξονικός τομογράφος στο Δημόσιο Νοσοκομείο Άρτας, διότι απέναντι λειτουργεί ο ιδιωτικός τομογράφος…», πως από τον περασμένο Μάρτιο του έτους 2018 λειτουργεί «ο νέος, υπερσύγχρονος, αξονικός τομογράφος, ο οποίος τοποθετήθηκε από την παρούσα Διοίκηση, κατόπιν ανοιχτού, δημόσιου, διεθνούς διαγωνισμού, ικανοποιώντας  ένα πάγιο αίτημα ετών».
Αν το καλοσκεφτείτε, η κρατικοδίαιτη ιδιωτικοποίηση της Υγείας με ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα με κρατικό χρήμα αλλά και κρατικό εργατικό δυναμικό είναι στον πυρήνα όχι τόσο της νεοφιλελεύθερης λογικής αλλά της παλιάς λογικής που θέλει συμφωνίες με ημέτερους κάτω από το τραπέζι και τους πολιτικούς πλασιέ συμφερόντων με το αζημίωτο. Αλλιώς δεν εξηγείται ότι τα νοσοκομεία στις 31/12/2014 είχαν 735 εκατομμύρια χρέη ενώ το 2018 είχαν 260 εκατομμύρια πλεόνασμα.
Οι καλύτεροι κριτές της πρότασης Μητσοτάκη θα είναι οι ίδιοι οι πολίτες ιδίως οι 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστοι που απέκτησαν την τελευταία τετραετία πρόσβαση στην Υγεία.
 kontranews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου