Η προπαγάνδα, η λασπολογία και ο αντιπολιτευτικός θόρυβος...
του Μ.Λ.
Αποπροσανατολισμό της κοινης γνώμης από τα σημαντικά νομοθετήματα που... αδειάζουν τo πορτοφόλι του Έλληνα, είδε πίσω από το νομοσχέδιο ταυτότητας αλλαγής φύλου ο Αρκάς. Ο σκιτσογράφος έσπευσε να προβλέψει ότι θα συμβεί το ίδιο και με τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, που θα δίνει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις να καλλιεργούν και επεξεργάζονται φυτά κάνναβης για ιατρική χρήση...
Το νομοσχέδιο προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.
Ο υπουργός είπε ότι «αυτό που εκκρεμεί, είναι ότι χρειάζεται μία αλλαγή στο νομοθετικό πλαίσιο, το νόμο 4139/2013, που να δίνει τη δυνατότητα -κατ' εξαίρεση των ρυθμίσεων για τα ναρκωτικά και τους πίνακες ουσιών- καλλιέργειας στη χώρα μας και επεξεργασίας φυτών κάνναβης, με στόχο τη φαρμακευτική τους αξιοποίηση» και τόνισε ότι «το πρώτο βήμα έχει γίνει. Σήμερα, για έναν ασθενή που το χρειάζεται, όπου υπάρχει ιατρική ένδειξη, να πάρει φαρμακευτική κάνναβη είναι εξασφαλισμένη. Είναι νόμιμη η κυκλοφορία αυτών των σκευασμάτων στη χώρα μας».
Πάμε προπαγάνδα!
Λίγες ώρες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη νομική κατοχύρωση της ταυτότητας φύλου και με νωπές ακόμα τις αναχρονιστικές κορώνες, άρχισε η προπαγάνδα, η λασπολογία και ο αντιπολιτευτικός θόρυβος κατά της σχεδιαζόμενης νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης...
Ο ΣΚΑΪ πάντα πρωτοπόρος!
Υπενθυμίζεται ότι πρώτος στον χορό της προπαγάνδας είχε μπει ο ΣΚΑΪ με αφορμή ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς για την ιατρική χρήση της κάνναβης αλλά και για το αν υπάρχει η πρόθεση να αξιοποιηθεί αναπτυξιακά το φυτό, που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και απαντήθηκε πλέον από τον υπουργό Υγείας. Το κανάλι Αλαφούζου βρήκε την ευκαιρία τότε να παρουσιάσει το θέμα και να... αναδείξει από τη μία την απροθυμία του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει τις επενδύσεις και από την άλλη το... ύποπτο ενδιαφέρον για την ιατρική κάνναβη.
Το κανάλι του Φαλήρου, αντί να ενημερώσει για το τι ακριβώς είναι η ιατρική κάνναβη και χωρίς ίχνος σεβασμού στους ανθρώπους που χρησιμοποιούν σκευάσματα κάνναβης για θεραπευτικούς λόγους (και είναι πολλοί), προτίμησε να σπεκουλάρει για άλλη μια φορά, κάνοντας την άγνοια αντιπολίτευση.
Πες, πες κάτι θα μείνει στο μυαλό των τηλεθεατών, ότι οι... παραδοσιακές επενδύσεις δεν τους αρέσουν, θέλουν χασίσια, ας πούμε.
Προσφορά left.gr
Οι ακόλουθες πληροφορίες στη διάθεση των λασπολογούντων:
- Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Υγείας και Δικαιοσύνης από τον Ιούνιο του 2017 άνοιξε ο δρόμος για την εισαγωγή εγκεκριμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων και προϊόντων κάνναβης στη χώρα μας. Τα σκευάσματα αυτά ενδείκνυνται για περιπτώσεις που έχουν αποδεδειγμένο κλινικό όφελος για μια σειρά από νόσους, όπως ο χρόνιος πόνος, ο νευροπαθητικός πόνος, η ναυτία και οι έμετοι λόγω χημειοθεραπείας, η καχεξία, η ανορεξία κ.ά.
- Πλήθος εμπειρογνωμώνων, εκπροσώπων των δημοσίων αρχών, διεθνών και ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, ακτιβιστών και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών πρόκειται να συναντηθούν στο διεθνές συνέδριο για την ιατρική κάνναβη που διοργανώνει την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, η Ομάδα της Ευρωαριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.
- Και το καλύτερο ο αφήσαμε για το τέλος, το άρθρο του Κώστα Πουλακίδα στην «Αυγή» (27.8.2017): Επενδύσεις 2 δισ. για φαρμακευτική κάνναβη στην Ελλάδα
Αντιγράφουμε λοιπόν:
«Παρκαρισμένες» είναι δεκάδες αιτήσεις, κυρίως ξένων επενδυτών, για επιχειρήσεις που αφορούν την κάνναβη στην Ελλάδα. Το συνολικό ποσό των επενδύσεων εκτιμάται ότι είναι περίπου 2 δισ. ευρώ, ενώ χιλιάδες θα είναι και οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν. Όμως το θεσμικό πλαίσιο που διέπει ακόμη τη φαρμακευτική κάνναβη, παρά τις θετικές αλλαγές που έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν επαρκεί για την έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Αρκετές επιχειρήσεις (είτε ξένες είτε ελληνικές), ενθαρρυμένες από τη θετικότερη στάση που έχει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν επιλέξει συγκεκριμένες περιοχές όπου έχουν αγοράσει εκτάσεις, όπως στη Νάουσα της Ημαθίας. Ενδιαφέρον υπάρχει και για άλλες περιοχές (π.χ. Ξάνθη, Εύβοια, Δωδεκάνησα). Οι επιχειρήσεις αυτές δεν ενδιαφέρονται μόνο για αγορά εκτάσεων αλλά και για παροχή εργασίας, καθώς χρειάζονται καλλιεργητές, φροντιστές, μεταποιητές κ.λπ.
Συνολικά εκτιμάται πως μπορούν να δημιουργηθούν πάνω από 2.000 θέσεις εργασίας στην ύπαιθρο από την καλλιέργεια της κάνναβης. Οι μετριοπαθείς εκτιμήσεις αναφέρουν ότι αν στην Ελλάδα ακολουθηθεί η εναλλακτική θεραπευτική αγωγή της φαρμακευτικής κάνναβης για 110.000 ασθενείς, θα δημιουργηθούν 7.000 νέες θέσεις εργασίας.
Η Ελλάδα θεωρείται από πολλές ξένες επιχειρήσεις προνομιακή χώρα κλιματολογικά και εδαφολογικά για την καλλιέργεια της κάνναβης.
left
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου