Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Το θηρίο είναι εδώ


Πού ακούστηκε πρωθυπουργός της χώρας να μιλάει για «παράνομη εισβολή», δηλαδή για κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας, με τόση ευκολία;
του Κώστα Καναβούρη
Σοβαρά τώρα: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συναίσθηση των όσων λέει; Έχει συναίσθηση ότι αυτά που λέει δεν είναι λόγια του αέρα ή κουβέντες μεταξύ φίλων «για να περνάει η ώρα», αλλά ο δημόσιος λόγος του πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας; Θα πρέπει, έχω την αίσθηση, να σκεφτούμε πάρα πολύ πριν απαντήσουμε καταφατικά. Γιατί όσα είπε αυτές τις μέρες και ύστερα από οκτώ ολόκληρους μήνες τραγικών χειρισμών στο προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα δείχνουν άνθρωπο που δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί ούτε το πρόβλημα ούτε τον ρόλο τον οποίο είναι υποχρεωμένος να παίξει λόγω χρήσης της εντολής που του έδωσε ο ελληνικός λαός.
Ναι. Το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα, μετά την εργαλειοποίηση των προσφύγων από τον Ερντογάν, αλλά και την κυνική αδιαφορία της Ε.Ε., έφτασε στο μη παρέκει. Και είναι ευθύνη της κυβέρνησης της Ν.Δ. που το άφησε να φτάσει μέχρι εδώ. Και επίσης είναι φανερό ότι τα δύσκολα προβλήματα έχουν δύσκολες και πολύπλοκες λύσεις. Με εθνική συναίνεση, αφού το πρόβλημα αφορά όλους. Λύσεις όμως ενός συντεταγμένου κράτους, που έχει νόμους, σύνταγμα, θεσμούς, εξουσίες, που συμμετέχει σε διεθνείς οργανισμούς μέσα σε ένα πλαίσιο διεθνούς δικαίου, με διεθνείς κανόνες και συμβάσεις. Αντί όλων αυτών βλέπουμε ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Ο τρόπος διαχείρισης του προβλήματος έφερε στην επιφάνεια ό,τι πιο σάπιο, μαύρο και απάνθρωπο έχει στη σκευή της η ελληνική κοινωνία και ο πρωθυπουργός τι κάνει; Κάνει δηλώσεις με τους Ευρωπαίους επίσημους ελαφρά τη καρδία, σαν να δήλωνε πως πέρασε ένα τριήμερο στο Μέτσοβο.
Πού ακούστηκε πρωθυπουργός της χώρας να μιλάει για «παράνομη εισβολή», δηλαδή για κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας, με τόση ευκολία; Έχει συναίσθηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης τι θα πει «εισβολή»; Ή απλώς κολακεύει το φασισταριό που τριγυρνάει αγριεμένο, ανελέητο και άκρως επικίνδυνο αναλαμβάνοντας ρόλο που δεν θα έπρεπε να βλέπει ούτε με το τηλεσκόπιο; Σε επικίνδυνες περιπέτειες μας βάζει ο πρωθυπουργός όταν χαρακτηρίζει ανθρώπους ρημαγμένους που στοιβάχτηκαν παρά τη θέλησή τους (ούτε καν για να μείνουν, αλλά για να περάσουν και να φύγουν) στα σύνορα του Έβρου, και τους άλλους που πνίγονται μαζί με τα παιδιά τους, «εμπροσθοφυλακή ανθρώπων άγνωστης προέλευσης αλλά και άγνωστων σκοπών». Και όταν καθαγιάζει τις αποτρόπαιες και οπλοφόρες συμμορίες που αλωνίζουν στα σύνορα, συγχαίροντάς τους! Λέγοντας πως είναι «πολίτες που συμπαρίστανται αυθόρμητα στο δύσκολο έργο» της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμενικού και των Ενόπλων Δυνάμεων.
Είναι τραγικό, τρομακτικό να ακούς τον πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας να λέει τέτοιες φρικώδεις ελαφρότητες, να ανοίγει διάπλατα τις πύλες της Δημοκρατίας στους εχθρούς της, στα χίλια μύρια πρόσωπα του φασισμού. Που είναι όλα κατάμαυρα και σκοτεινά. Όσο πατριώτες ήταν οι ταγματασφαλίτες, άλλο τόσο είναι και οι περίπολοι με τις καραμπίνες. Όσα προβλήματα έλυσε ο φασισμός στο παρελθόν, άλλα τόσα θα λύσει και τώρα. Καιρός να το συνειδητοποιήσουν όλοι οι δημοκράτες, όλων των πολιτικών πεποιθήσεων.
Απάνθρωπη δημοκρατία δεν νοείται, όπως και δημοκρατικός φασισμός. Κανένα «εχθρό» δεν κυνηγούν οι οπλισμένοι «πολιτοφύλακες» που επαινεί ο πρωθυπουργός. Τον φοβισμένο, τον ανήμπορο και τον αδύναμο άνθρωπο κυνηγούν. Το θήραμα που δικαιώνει την ύπαρξη του θηρευτή.
Συστημικό πολιτικό όνειδος, δημοσιογραφική αλητεία και πυώδης φασισμός στην κοινωνία. Αυτό είναι το εκρηκτικό μίγμα που απειλεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα, αλλά όχι και να ταράξει τη χορτάτη και επηρμένη αθωότητα του πρωθυπουργού.
Αλίμονο όμως στη χώρα που σχεδιάζει ξερονήσια. Αλίμονο στη χώρα που τη σώζει το κτήνος που έχει κρεμάσει στην πετονιά του ένα μωρουδίστικο καλτσάκι και την ανεβάζει, χαμογελαστός, στο Διαδίκτυο με τη λεζάντα «απομεινάρι από πνιγμένο προσφυγόπουλο». Αλίμονο στη χώρα που οι πολίτες της βρίζουν χυδαία έγκυους γυναίκες και τις σπρώχνουν να πνιγούν. Αλίμονο στη χώρα που έχει εθελοντές στη φρίκη. Αλίμονο στη χώρα που προπηλακίζει «...τα δροσερά Ελληνόπουλα» (Νίκος Καρούζος) που θέλουν να παρηγορήσουν και «ανεμίζει τους αμέτρητους γραικύλους» που είναι έτοιμοι για κάθε βαρβαρότητα.
Ήδη οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι υπάρχει ένας 22χρονος Σύρος νεκρός. Ή «Χρυσή Αυγή» συγκροτεί στη Θράκη ομάδες πολιτοφυλακής. Το Die Linke καταγγέλλει ότι ομάδες Γερμανών νεοναζί προσεγγίζουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.
Ας πληροφορήσει κάποιος τον πρωθυπουργό ότι το θηρίο είναι εδώ. Πολλοί και για πολύ καιρό το κοίταζαν στα μάτια και τώρα μας κοιτάζει αυτό. Όποιος δεν το βλέπει πάει να πει ότι του μοιάζει. Ας το καταλάβουμε πριν να είναι αργά. Πιο αργά από τώρα.
avgi

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή