Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Το 2021 να έρθει στο 2020

Γράφει ο Μανώλης Καλουδάς
Η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο. Απέναντί της έχει έναν αόρατο εχθρό, έναν ιό και κάθε σεντ, κάθε ευρώ έχουν τη σημασία τους αν μπορούν να διοχετευτούν στην έρευνα, στην πρόληψη,  στην αντιμετώπιση, σε οτιδήποτε μπορεί να προσφέρει στη δημόσια Υγεία.
Μοναδές Εντατικής Θεραπείας δεν έχουμε, εργαστήρια δεν έχουμε, ασθενοφόρα δεν έχουμε, ελικόπτερα δεν έχουμε, κάψουλες για αεροδιακομιδή δεν έχουμε, μονάδες για φροντίδα ευπαθών ομάδων στο σπίτι τους δεν έχουμε.
Και καθημερινά θρηνούμε όλο και περισσότερους νεκρούς.
Δεν πρέπει να γίνει μια αναμόρφωση του προϋπολογισμού του ΕΣΥ;
Δεν πρέπει
 ν’ αξιοποιηθούν όλες οι αδιάθετες κλίνες των στρατιωτικών και ιδιωτικών νοσοκομείων;
Δεν πρέπει λάβει τέλος η προσπάθεια της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και όλες οι συγκεντρωμένες – αρκετά μεγάλες – δωρεές να διατεθούν προς όφελος της Δημόσιας Υγείας;
Κι αναφέρομαι ακριβώς σε αυτό γιατί κάπου διάβασα πως οι εργαζόμενοι, λέει, της Επιτροπής «εξέφρασαν ενδιαφέρον να δώσουν αίμα» και πως «σχετική ενημερωτική επιστολή αποστέλλεται στους περίπου 5.000 εθελοντές, που συμβάλλουν στην προετοιμασία των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821».
Και μπράβο τους, αλλά για ποιους εορτασμούς μιλούν; Γι’ αυτούς που δεν θα έχει κανείς όρεξη να συμμετάσχει; Ποιος θέλει να χειροκροτήσει ένα «πτώμα» πάνω σε άλογο; Γιατί κάπως έτσι θα είναι η όλη φάση αν εξελιχθεί η πανδημία και δεν βρεθεί άμεσα το αντίδοτο.
Αυτό που έχει σημασία σήμερα είναι πώς θα σωθούν περισσότεροι άνθρωποι και τα χρήματα που έχει συγκεντρώσει η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» είμαι σίγουρος ότι μπορούν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.
Χρειάζεται μόνο βούληση. Τίποτα άλλο…
ALTSANTIRI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου