Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Σε αυτόν τον πόλεμο πού πήγαν οι φιλάνθρωποι;



του Πέτρου Κατσάκου
Ενώ για τον «πόλεμο» του Έβρου βρέθηκε ένα πλήθος επώνυμων εθελοντών που έσπευσαν να φωτογραφίσουν τον πατριωτισμό τους με φόντο τα συρματοπλέγματα, τώρα που τα νοσοκομεία της χώρας βρίσκονται αντιμέτωπα με καταστάσεις που όντως μπορεί να θυμίσουν «πόλεμο», οι φιλάνθρωποι εξαφανίστηκαν.
Αρκούσαν οι πολεμικές κραυγές της κυβέρνησης και τα τηλεοπτικά εμβατήρια των δελτίων ειδήσεων για να κινητοποιηθεί η ευγενής τάξη των φιλελλήνων φιλάνθρωπων που άρχισαν να μας βομβαρδίζουν με τους τόνους των τροφίμων που θα έστελναν στους φρουρούς του Έβρου και των συνόρων.
Ο κίνδυνος των «λαθροεισβολέων» που ενεργοποίησε τις προηγούμενες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το έναυσμα στους φιλάνθρωπους πατριώτες να διαφημίσουν τις εθνικές τους ευαισθησίες φορτωμένες σε νταλίκες για τους υπερασπιστές του Έβρου που μάλλον η Πολιτεία... τους είχε αφήσει νηστικούς.
Και ενώ για τον «πόλεμο» του Έβρου βρέθηκε ένα πλήθος επώνυμων εθελοντών που έσπευσαν να φωτογραφίσουν τον πατριωτισμό τους με φόντο τα συρματοπλέγματα, τώρα που τα νοσοκομεία της χώρας βρίσκονται αντιμέτωπα με καταστάσεις που όντως μπορεί να θυμίσουν «πόλεμο», οι φιλάνθρωποι εξαφανίστηκαν.
Την ώρα που το προσωπικό των νοσοκομείων βρίσκεται σε κατάσταση επιστράτευσης και με καταγεγραμμένη μια σειρά σοβαρών ελλείψεων σε απαραίτητα υλικά οι φιλάνθρωποι έμειναν σπίτι.
Την ώρα που οι άνθρωποι που υπηρετούν το δημόσιο σύστημα Υγείας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ενός ακήρυκτου υγειονομικού πολέμου, ουδείς ευαίσθητος πατριώτης βρέθηκε να συνδράμει και να ενισχύσει τα νοσοκομεία μας με μια δωρεά σε απαραίτητο υλικό.
Την ώρα που όντως ένα κομμάτι του κοινωνικού κράτους έχει επιφορτιστεί να φυλάει τα «σύνορα» της δημόσιας Υγείας η φιλανθρωπία των κιμπάρηδων του φθηνού εθνικισμού ξέμεινε κάπου στον Έβρο.
Ας είναι. Ας μείνουν με τις αναμνηστικές φωτογραφίες και τα δελτία Τύπου τους. Ας εξαργυρώσουν τον πατριωτισμό τους με τα μπράβο και τα ζήτω των ελληνόψυχων και των ακροδεξιών. Έτσι κι αλλιώς γρήγορα θα βυθιστούν κι αυτοί και οι δωρεές τους στο κενό της συλλογικής λήθης τού "πολύ θόρυβος για το τίποτα".
Αντιθέτως, αυτές τις δύσκολες ώρες που μπαίνουν σε δοκιμασία η συλλογικότητα, η κοινωνική ευθύνη, η αλληλεγγύη, ας αναλογιστούμε όλοι τον αγώνα αυτών των ανθρώπων που καλούνται να κρατήσουν όρθιο το δημόσιο σύστημα Υγείας παρά τις ελλείψεις και βάζοντας στην άκρη την απαξίωση που βίωσαν από τους πολιτικούς εκφραστές του νεοφιλελευθερισμού.
Ας κρατήσουμε λοιπόν την αίσθηση καθήκοντος αυτών των ανθρώπων στις κρίσιμες στιγμές που περνάμε χωρίς να τους ξεχάσουμε όταν τα δύσκολα θα έχουν πια ξεχαστεί και τα γεράκια της ελεύθερης αγοράς θα επιστρέψουν και πάλι απειλητικά.
Έως τότε ας τους στηρίξουμε όσο και όπως μπορούμε.
ΑΥΓΗ

1 σχόλιο:

  1. Your Affiliate Money Printing Machine is waiting -

    And getting it running is as easy as 1 . 2 . 3!

    It's super easy how it works...

    STEP 1. Input into the system what affiliate products the system will promote
    STEP 2. Add some PUSH BUTTON traffic (this LITERALLY takes 2 minutes)
    STEP 3. See how the system explode your list and sell your affiliate products all for you!

    Are you ready to make money ONLINE?

    Click here to check it out

    ΑπάντησηΔιαγραφή