Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Πλιάτσικο εις υγείαν των κορόιδων που θα πληρώσουν και αυτή την κρίση



Η κυβέρνηση χαρίζει 30 εκατ. ευρώ σε επιχειρηματίες της Υγείας για τη λήψη και μόνο του "φαρυγγικού επιχρίσματος" που απλώς θα το στέλνουν εκεί που το στέλνουν και τα δημόσια νοσοκομεία
του Πέτρου Κατσάκου
Ένα προκλητικό δώρο ύψους τριάντα εκατομμυρίων ευρώ δίνει το υπουργείο Υγείας στα ιδιωτικά θεραπευτήρια για τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό. Η δαπάνη εγκρίθηκε την Τρίτη ως επιχορήγηση από το υπουργείο Υγείας στον ΕΟΠΥ και αφορά την «αποζημίωση ιδιωτικών θεραπευτηρίων - κλινικών, καθώς και ιδιωτών, για την πραγματοποίηση κλινικού και εργαστηριακού ελέγχου, στο πλαίσιο της υλοποίησης μέτρων για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού”.
Αυτό, όμως, που δεν μας εξήγησε η κυβέρνηση είναι η αναγκαιότητα μιας τέτοιας δαπάνης καθώς οι ιδιωτικές κλινικές, όπως μάθαμε, δεν διενεργούν κανέναν εργαστηριακό έλεγχο και απλώς στέλνουν τα δείγματα που παίρνουν από τους πολίτες είτε στο Ινστιτούτο Παστέρ είτε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου.
Με λίγα λόγια, έρχεται η κυβέρνηση και χαρίζει 30 εκατ. ευρώ σε επιχειρηματίες της Υγείας για τη λήψη και μόνο του “φαρυγγικού επιχρίσματος” που απλώς το στέλνουν εκεί που το στέλνουν και τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς οι ιδιωτικές κλινικές δεν διαθέτουν ούτε τα απαραίτητα εργαστήρια ούτε φυσικά και τα αντιδραστήρια που απαιτούνται για τη διενέργεια του ελέγχου.
Και όλα αυτά παρουσιάζονται σε περιτύλιγμα κανονικότητας, την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πληροφορεί πως το κόστος του τεστ είναι πολύ μικρό ενώ στην Ελλάδα γίνεται αντικείμενο κερδοσκοπίας και μάλιστα με τις ευλογίες της κυβέρνησης.
Την ώρα, λοιπόν, που το δημόσιο σύστημα Υγείας έχει φτάσει στα όριά του και δοκιμάζονται οι αντοχές του, οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν στους κλινικάρχες ένα υπέρογκο δώρο εις βάρος της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών που απλώς κάθεται σπίτι και παρακολουθεί από τηλεοράσεως την υποδειγματική λειτουργία του επιτελικού μας κράτους.
Η υγειονομική κρίση, η πανδημία και η καραντίνα έχουν γίνει πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους μαυραγορίτες με τα λευκά κολάρα, που όχι μόνο κερδοσκοπούν αλλά και επιδοτούνται από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία, αντί προσλήψεων, ψάχνει εθελοντές να ενισχύσουν τα πάσχοντα από ελλείψεις δημόσια νοσοκομεία στα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις οι διοικήσεις καλούν τους εργαζόμενους να ράψουν μόνοι τους μάσκες γιατί στην Πολιτεία δεν περισσεύουν χρήματα για να τους τις προμηθεύσει.
Τόσο καλά, τόσο οργανωμένα και επιτελικά και εις υγείαν των κορόιδων που θα πληρώσουν και αυτή την κρίση.
αυγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου