Εξοργίστηκαν οι αναφερόμενοι στη δικογραφία για την Novartis, ορισμένα κόμματα της αντιπολίτευσης και κάποιοι δημοσιολόγοι επειδή ο πρωθυπουργός έθεσε στην ομιλία του στη Βουλή θέμα πολιτικών ευθυνών. Αναρωτήθηκαν έμπλεοι αγανάκτησης «μα, έστησε όλη αυτή τη σκευωρία για να αποδοθούν πολιτικές ευθύνες; Ούτε ένα στοιχείο δεν προσκόμισε που να αποδεικνύει εμπλοκή πολιτικών στην ιστορία».
Του Τάσου Παππά
Μάλιστα, ο Α. Γεωργιάδης δήλωσε σε κάποιο τηλεοπτικό κανάλι (συγνώμη που δεν αναφέρω την πηγή, αλλά ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. μιλάει τρείς φορές την ημέρα σε όλα τα κανάλια και έχω μπερδευτεί) ότι « δεν είχε το θάρρος ούτε ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να μου πει στα ίσα 'Άδωνη τα πήρες'».
Βεβαίως αν κάποιος το έκανε ο κ. Γεωργιάδης θα έβγαινε στα κεραμίδια (πλεονασμός αφού εκεί βρίσκεται μονίμως) και θα τον κατηγορούσε για αισχρή συκοφαντία και ότι ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα. Ας είναι όμως.
Πρώτα-πρώτα δεν είναι δουλειά των πρωθυπουργών να υποδύονται τους εισαγγελείς. Πολιτικά οφείλουν να αντιμετωπίζουν ζητήματα τέτοιου είδους και να αφήνουν τη Δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της διερευνώντας τις βρόμικες υποθέσεις σε βάθος. Στοιχειώδες.
Επίσης, οι θυμωμένοι με την επιλογή του πρωθυπουργού να αναφερθεί σε πολιτικές ευθύνες (ουδείς εκ των αναφερομένων πάντως τις έχει αναλάβει παρά το γεγονός ότι κυβέρνησαν τη χώρα και ήταν στα κρίσιμα υπουργεία την αμαρτωλή περίοδο) προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι μόνοι υπεύθυνοι για το θηριώδες σκάνδαλο είναι οι γιατροί που χρηματίζονταν, ορισμένοι ιδιοκτήτες των νοσοκομείων που έκαναν με το αζημίωτο τα χατίρια της Novartis και μέλη διαφόρων επιτροπών που λειτουργούσαν σαν υπάλληλοι της συγκεκριμένης εταιρείας.
Δηλαδή μας λένε ότι στο χώρο της υγείας είχαμε όργιο διαφθοράς με διασπάθιση δημοσίου χρήματος, εξωφρενικές σπατάλες, ύποπτες συναλλαγές και οι πολιτικοί προιστάμενοι απλώς προήδρευαν.
Οι μίζες έπεφταν βροχή κι αυτοί κρατούσαν ομπρέλα. Σύμφωνα με τη δικογραφία στο κόλπο ήταν πάνω από 4.000 γιατροί και δεν ξέρω πόσοι κρατικοί αξιωματούχοι, μη πολιτικά πρόσωπα. Μιλάμε για μεγάλο αριθμό. Γεμίζουν γήπεδο μπάσκετ.
Κουφοί και τυφλοί οι παράγοντες του πολιτικού προσωπικού, δεν άκουσαν τίποτε περίεργο, δεν είδαν τίποτε επιλήψιμο. Παρ' όλα αυτά ας δεχθούμε ότι δεν πήραν μέρος στο πάρτι.
Ωστόσο, μία συγνώμη δεν βγήκε από τα χείλη τους, έστω ένα mea culpa, κάτι εν πάση περιπτώσει που να δείχνει ότι έχουν συνειδητοποιήσει το μέγεθος της προσωπικής ευθύνης τους (της πολιτικής για να μην παρεξηγηθούμε).
Μέχρι κι ο Μαυρογιαλούρος ζήτησε συγνώμη όταν αντιλήφθηκε ότι κάτω από τη μύτη του γινόταν ρεμούλα.
Πηγή: efsyn.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου