Σάλος και αναστάτωση στη χώρα. Αγωνία στα πολιτικά γραφεία. Πήγε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο συνέδριο της Συμπαράταξης; Και αν δεν πήγε γιατί δεν πήγε; Δεν τον κάλεσαν στα αλήθεια; Τον κάλεσαν και δεν είχε χρόνο; Παράπεσε το προσκλητήριο ή του έπεσε απ’ τα χέρια όπως θα έλεγε και ο Μάκης ο Χριστοδουλόπουλος;
Του Κώστα Βαξεβάνη
Από το ΠΑΣΟΚ ή Συμπαράταξη, όπως αρέσκονται να το λένε μήπως και ελαφρύνει το βάρος των Βενιζέλων, επιμένουν πως ο Θεοδωράκης πήρε πρόσκληση για το Συνέδριο αλλά απάντησε πως έχει ανειλημμένες υποχρεώσεις και δεν θα παραστεί. Από τις όχθες του Ποταμιού απαντούν πως όλα αυτά είναι ψέματα, γιατί ο Σταύρος ουδέποτε έλαβε πρόσκληση. Ή παράπεσε στη Χαριλάου Τρικούπη, όπως λένε στην ανακοίνωσή τους, ή είναι στα μη απεσταλμένα των emails (πρόκειται για άλλη μία μεστή πολιτική ανακοίνωση από το Ποτάμι).
Παρ όλα αυτά ο Σταύρος Θεοδωράκης εμφανίστηκε στο συνέδριο της Δράσης και όχι στη Συμπαράταξη. Αυτή ήταν και η αιτία του πολέμου μεταξύ των δύο κομμάτων και των αρχηγών τους.
Δηλαδή για να συνοψίσουμε, δύο κόμματα ανταλλάσσουν πολεμικές ανακοινώσεις κατηγορώντας μάλιστα το ένα το άλλο για ψέματα, για μια πρόσκληση. Η δε σχέση τους με την εντιμότητα και την αλήθεια, είναι πως η Συμπαράταξη αναφέρει πως υπήρξε πρόσκληση, έως και απάντηση Θεοδωράκη, όταν ο ίδιος κάνει τον ανήξερο.
Το σημαντικότερο είναι πως αυτά τα δύο κόμματα ή κομματίδια, είναι σε συνεχή διάλογο για να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να φέρουν τη σωτηρία. Η Φώφη Γεννηματά αλλά πολύ περισσότερο ο Σταύρος Θεοδωράκης αποδεικνύουν ξανά πως η πολιτική τους ωριμότητα αγγίζει τα επίπεδα δεκαπενταμελούς συμβουλίου Γυμνασίου. Αυτός είναι και ο λόγος που πέρα από τις αντιπαραθέσεις για το προσκλητήριο, η πολιτική θέση που εμφανίζουν προς τα έξω είναι γεμάτη από μηνύματα παιδικού ουμανισμού και θέσεις πολιτικού σουφισμού που επιζητά γενικώς την ειρήνη, τις λύσεις των προβλημάτων και τη διαρκή αγάπη.
Όχι, τα δύο κομματίδια δεν επιχειρούν μόνο με απολίτικες επιλογές να αποστασιοποιηθούν από το πολιτικό τους παρελθόν. Στην ουσία εκφράζουν τη μπερδεμένη θέση και ρηχότητα των ηγετών τους οι οποίοι προς το παρόν συμφωνούν πως είναι ακραία αντιΣΥΡΙΖΑ και υπάρχουν για το λόγο αυτό, ενώ είναι ικανοί να αντιπαρατεθούν πολιτικά για ένα...προσκλητήριο. Με αυτή την έννοια, ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος, είναι απείρως πιο πολιτικός.
koutipandoras
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου