του Τάσου Παππά
Κάποιοι δεν εννοούν να συμφιλιωθούν με την ιδέα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι γεγονός. Επειδή διανύουμε προεκλογική περίοδο, το Μακεδονικό, με πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης (μεγάλης, μεσαίας και μικρής), των δεξιών μέσων ενημέρωσης και των ειδικών με τις πολλές ταυτότητες (καθηγητές, σύμβουλοι πολιτικών, υποψήφιοι), θα έρχεται στην επικαιρότητα και θα απασχολεί τη δημόσια συζήτηση, άλλοτε με σημαντικές, άλλοτε με ασήμαντες αφορμές. Λογικό είναι, αφού το Μακεδονικό διέλυσε κόμματα, διχάζει την κοινωνία και οδήγησε σε οπορτουνισμούς ηγεσίες παρατάξεων (Ν.Δ., ΚΙΝ.ΑΛΛ.) με άλλη παράδοση στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Σήμερα είναι το σοβαρό και έγκυρο BBC που προκάλεσε την αντιπαράθεση στην Ελλάδα (αφήνω την ουσία), αύριο μπορεί να είναι ένα άλλο μέσο με διεθνή εμβέλεια, μεθαύριο ίσως δώσει το ερέθισμα για αντεγκλήσεις μια εφημερίδα της Ισλανδίας (τυχαίο το παράδειγμα). Κάθε φορά που θα γράφεται ή θα μεταδίδεται κάπου κάτι που δεν θα αρέσει στους μακεδονομάχους πλήρους απασχόλησης, η αντιπολίτευση και τα εγχώρια στρατευμένα μέσα ενημέρωσης θα εγκαλούν την κυβέρνηση επειδή δεν το πρόλαβε (!), θα δηλώνουν ότι δικαιώνονται για την κριτική που έχουν ασκήσει στη Συμφωνία των Πρεσπών και θα απαιτούν από τον Τσίπρα να αντιδράσει δυναμικά.
Πώς; Δεν το διευκρινίζουν. Να βγάλει διάψευση; Να κάνει αγωγή; Να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα στους δημοσιογράφους που εργάζονται στο μέσο ενημέρωσης το οποίο έθιξε την πατρίδα; Τους είναι αδιάφορο. Ο,τι και να κάνουν ο Τσίπρας και το υπουργείο Εξωτερικών, εκείνοι το βιολί τους. Αυτό που τους νοιάζει είναι να συντηρήσουν στην πρώτη γραμμή της πολιτικής αντιπαράθεσης ένα θέμα για το οποίο έδωσαν μάχη παρέα με τους ακροδεξιούς και τους ρασοφόρους.
Ο στόχος τους είναι να τραβήξουν ψήφους από τη Χρυσή Αυγή και τα μικρότερα ακροδεξιά κόμματα, για να πετύχουν την εκπαραθύρωση των κατσαπλιάδων από το μέγαρο Μαξίμου. Θα συνεχίσουν να ψαρεύουν στα θολά νερά ρίχνοντας δηλητηριασμένα δολώματα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες σε βάθος χρόνου εναντίον του κοινοβουλευτισμού και της αστικής δημοκρατίας, την οποία κατά τα άλλα υπερασπίζονται με πάθος, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρεί να την υπονομεύσει οργανώνοντας θεσμικές εκτροπές σε όλα τα πεδία. Στην προσπάθειά τους να εκμεταλλευτούν την κατάσταση δεν διστάζουν να φλερτάρουν με την ελαφρότητα, η οποία στην έσχατη εκδοχή της παράγει επικίνδυνα φαινόμενα.
Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας έχει διαπράξει τρία χοντρά λάθη το τελευταίο διάστημα. Στη ΔΕΘ ρωτήθηκε από δημοσιογράφο τι προτίθεται να κάνει όταν γίνει πρωθυπουργός «για την ελληνική μειονότητα στα Σκόπια»! Εκανε πως δεν άκουσε και πήγε παρακάτω. Αργότερα μίλησε για τον κίνδυνο να αναπτυχθούν αποσχιστικές τάσεις στη Βόρεια Ελλάδα!!! Τι ήθελε να πει ο ποιητής; Και έκλεισε τον κύκλο λέγοντας στην καγκελάριο Μέρκελ ότι δεν θα επιτρέψει την «καταλανοποίηση της Βόρειας Ελλάδας»!!! Πώς συνέδεσε δύο άσχετα θέματα ένας Θεός το ξέρει, ενδεχομένως και αυτοί που τον συμβούλευσαν, εκτός αν ήταν δική του πρωτοβουλία, οπότε τα πράγματα σοβαρεύουν πολύ.
Ανάγωγα
Οι σούπερ ευαίσθητοι με την κατάσταση στη Βενεζουέλα, οι πλέρια δημοκράτες, οι φανατικοί υπερασπιστές των πολιτικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που κόπτονται για τη δημοκρατία παντού στον κόσμο (για την ακρίβεια, όπου τους παίρνει, γιατί όπου δεν τους παίρνει κάνουν γαργάρα), δεν οφείλουν να πουν κάτι για τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της «μητρόπολης του ελεύθερου κόσμου» Μάικ Πομπέο («οι ΗΠΑ θα αναλάβουν δράση εναντίον εκείνων που εμποδίζουν την ειρηνική αποκατάσταση της δημοκρατίας στη Βενεζουέλα»);
efsyn
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου