Ο φανατισμός είναι πολύ κακός σύμβουλος. Και στο θέμα του ΔΟΛ περισσεύει ο φανατισμός, ένθεν κακείθεν. Θα ήταν για γέλια αν δεν ήταν πολύ σοβαρή και τραγική η κατάσταση.
Του Δημήτρη Κανελλόπουλου
Κάποιοι χαίρονται που κατέβασε ρολά ο ΔΟΛ και χαίρονται για πολιτικούς λόγους. Αν είναι δυνατόν. Με 600-700 άτομα να χάνουν τις δουλειές τους.
Κάποιοι άλλοι ρίχνουν την ευθύνη στην κυβέρνηση που έκλεισε ο ΔΟΛ, φανατικοί και αυτοί. Το κάνουν για πολιτικούς λόγους επίσης. Από την άλλη πλευρά. Τρικυμία εν κρανίω.
Άκουγα τον Άδωνι Γεωργιάδη το πρωί στον Αθήνα 9.84 να μιλά επί μισάωρο με τον Ηλία Κανέλλη και να κατηγορεί την κυβέρνηση που πιθανότατα να έδωσε εντολή στην Εθνική Τράπεζα να μπλοκάρει τους λογαριασμούς του ΔΟΛ στερώντας έτσι από τους εργαζόμενους να πληρωθούν το πρώτο 15νθήμερο του Αυγούστου.
Ο Άδωνις δεν βρήκε να πει μισή λέξη που ο Σταύρος Ψυχάρης πληρώνει τώρα το μισό μισθό του... Αυγούστου (πέντε μήνες μετά!) αλλά φαντάστηκε σενάρια με την κακή κυβέρνηση.
Η αλήθεια βέβαια είναι πως αποτελεί κοινή απόφαση των τραπεζών να μπλοκάρουν τους λογαριασμούς του ΔΟΛ γιατί θεωρούν αφερέγγυο τον Σταύρο Ψυχάρη. Και αύριο Τετάρτη έχουν σύσκεψη γι' αυτό. Αλλά μπροστά στις πολιτικές εντυπώσεις τι σημασία έχει ηαλήθεια (και το ρεπορτάζ)...
Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να μας έλεγαν όλοι αυτοί που ακριβώς φταίει η κυβέρνηση στολουκέτο του ΔΟΛ. Πραγματικά θα ήθελα να ακούσω τα επιχειρήματά τους. Γιατί θυμάμαι τον Πάνο Ψυχάρη να λέει ο ίδιος στη Βουλή πως έπαιρναν δάνεια δίνοντας αέρα γιαεγγυήσεις.
Το μέτωπο της λογικής τι επιθυμούσε δηλαδή; Να συνεχιστούν τα θαλασσοδάνεια; Αυτοί που κατηγορούσαν την ταβερνιάρισα επειδή δεν έκοψε μία απόδειξη στην Ύδρα;
Το κακό είναι πως η μνημονιακή δημοσιογραφία σκάβοντας τον τάφο του τόπουυποστηρίζοντας τα καταστροφικά μνημόνια, έσκαβε ταυτόχρονα και το δικό της. Τώρα αρχίζει να το καταλαβαίνει, να το νιώθει.
Άλλωστε κοιτάξτε πως φτιάχνεται η εξίσωση: ο Ηλίας Κανέλλης εξυμνεί τον Άδωνι Γεωργιάδη στα ΝΕΑ, χθες. Ο Άδωνις βγαίνει στο twitter και το αναπαράγει φυσικά. Σήμερα οΚανέλλης τον καλεί στην εκπομπή του στον Αθήνα 9.84. Δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα σε όλο αυτό, αν ο 9.84 δεν ήταν δημοτικό ραδιόφωνο και δεν λειτουργούσε, επομένως, με δικά μας χρήματα.
Τέτοιες μέρες ακριβώς πριν από πέντε χρόνια έκλεισε η Ελευθεροτυπία. Δεν θυμάμαι κανέναν να ρίχνει την ευθύνη στην τότε κυβέρνηση.
πηγή:efsyn.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου