Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Ο απόπατος της διαπλοκής βουλεύεται...

Χαρακτηρισμούς όπως “χαμαιτυπείο”, “διαπλοκή” και “νταβατζήδες” χρησιμοποίησαν οι ηγέτες της ΝΔ και πρωθυπουργοί για να περιγράψουν τους ολιγάρχες της ενημέρωσης και τα κρατικοδίαιτα τρωκτικά του παρασιτικού πλουτισμού.

του Μαθηματικού

 Ήταν ο πατήρ Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής σε κάποιες άλλες εποχές. Μόνο που η διαπίστωση δεν αρκεί για να απαλλαγείς από τον “νταβατζή” σου, ιδιαίτερα αν η σχέση μαζί του είναι σχέση εξάρτησης. Μπορεί να υπήρξαν καβγαδάκια στη συμβίωση της Δεξιάς με τους “νταβατζήδες” αλλά η “ηθικά” πλασμένη οικογένεια βρίσκει την απαραίτητη γαλήνη για να συνεχίσει το θεάρεστο έργο της. Αυτός ήταν και ο λόγος που οι “διαπλεκόμενοι νταβατζήδες των χαμαιτυπείων” για δεκαετίες χρησιμοποιούσαν τζάμπα τις δημόσιες συχνότητες για να στηρίζουν το πολιτικό κατεστημένο που φρόντιζε όχι το δημόσιο συμφέρον αλλά την τσέπη των καναλαρχών, με το αζημίωτο φυσικά...  

Και ύστερα ήρθαν οι “άπλυτοι” της “αριστερής παρένθεσης” που θέλησαν να βάλουν, λέει, τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Να νομοθετήσουν διαγωνισμούς, να απαιτήσουν από τους ολιγάρχες της ενημέρωσης να πληρώσουν για τις τηλεοπτικές άδειες, να κατοχυρώσουν τις θέσεις εργασίες και να θέσουν κανόνες λειτουργίας. Με λάθη θέλετε; Με λάθη. Με ατζαμοσύνη και άγνοια κινδύνου θέλετε; Με ατζαμοσύνη. Αλλά με κανόνες, με νόμο και όχι με υποκλίσεις σε κάθε ...γάτα Ιμαλαΐων, σε κάθε “νταβατζή” που είχε μάθει να αντιμετωπίζει το δημόσιο, τους πολιτικούς και τη δημοκρατία σαν πόρνη!!!

Και τότε σήκωσαν φωνή μεγάλη τα αφεντικά και τα πολιτικά τους φερέφωνα. Φώναζαν για διαπλοκή οι διαχρονικά διαπλεκόμενοι!! Φώναζαν για παρακράτος οι παρακρατικοί!! Αγρίεψε το μάτι τους επειδή υποχρεώθηκαν να βάλουν το χέρι στην τσέπη, κι αυτό απετέλεσε αιτία πολέμου. Ανελέητου πολέμου. Και στην εμπροσθοφυλακή έθεσαν τον Μητσοτάκη τον νεότερο και το κόμμα του, μακιγιαρισμένο, φτιασιδωμένο και υπάκουο στις εντολές των “σαρκοβόρων”. Αυτοί θα αναλάμβαναν τον επικοινωνιακό εκμαυλισμό της κοινωνίας με την άλωση όλων των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης και ο Κυριάκος την κατάργηση στην πράξη του νόμου Παππά. Και με το καλημέρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη άρχισαν οι φοροαπαλλαγές για τους “ελαφροχέρηδες” και οι ελαφρύνσεις από τις υποχρεώσεις που προέβλεπε ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ (μέχρι και ο Στέφανος Μάνος έκραξε τον Κυριάκο!!!)

Και επειδή οι “νταβατζήδες” δε ξεχνάνε - όπως οι Κορλεόνε της μαφίας - θα ερχόταν και η ώρα της “αρσακειάδας” που θέλησε να βάλει τάξη στην αταξία. Και ώ του θαύματος προέκυψε η ανακριτική της Βουλής με εγκαλούμενο τον Νίκο Παππά. Με τί στοιχεία; Με την κατάθεση του άλλοτε μπαταχτσή και αφερέγγυου Καλογρίτσα που έγινε ξαφνικά “φερ-έγκυος”, με την εκδικητική μανία των αφεντικών και της ακροδεξιάς εμπροσθοφυλακής της ΝΔ, και φυσικά με την πλειοψηφία που έχει στη Βουλή το πάλαι ποτέ πολιτικό κατεστημένο.

Δεν τους ενδιαφέρει η αλήθεια κι αν η υπόθεση θα καταλήξει στο δικαστήριο. Εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι η επικοινωνία, να αλλάζουν την ατζέντα όταν είναι πολιτικά στριμωγμένοι. Όταν η ζοφερή πραγματικότητα χαλάει το αφήγημα των πολιτικών εκπροσώπων των “νταβατζήδων”. Όταν τα έχουν κάνει σκατά -μετά συγχωρήσεως - και οι τηλεθεατές αρχίζουν να δυσανασχετούν με αυτά που βιώνουν και δεν παραμυθιάζονται πλέον με αυτά που τους πλασάρουν...

Ένας τίτλος σ’ αυτό που επιχειρείται μέσω της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής θα μπορούσε να είναι “Ο απόπατος της διαπλοκής βουλεύεται...”  

κουτι πανδώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου