Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Από τον πολύ συλλογισμό έχασε το λογαριασμό

Ο εκτός τόπου, χρόνου, μέτρου, σοβαρότητας, ευθύνης και συναίσθησης πρωθυπουργός, βάλθηκε να τρελάνει τον κοινό νου!

του Μαθηματικού

Δε μιλάμε για τα φαραωνικά του “εθνικά σχέδια ανάκαμψης Ελλάδα 2.0” των 57 δις €, με τους 4 πυλώνες, τις 200.000 νέες θέσεις εργασίας, την “απογείωση” της οικονομίας και τα... χρυσά κουτάλια με τα οποία θα τρώμε όλοι εν καιρώ... όσοι δεν έχουμε πάει στο μεταξύ σε τόπο χλοερό και τόπο αναπαύσεως....

Μιλάμε για τον πρωθυπουργό που “κοιμάται κι ονειρεύεται πως την αυγή παντρεύεται”, όπως λέει το γνωστό άσμα. Όταν δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο στοιχειώδες καθήκον να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να σώσει έστω και μια ζωή παραπάνω από εκείνους που πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ. Δύο τινά συμβαίνουν:

1. Είτε είναι επιλογή να καταρρεύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας ώστε να αλωθεί ευκολότερα από τους φίλους του της ιδιωτικής υγείας.

2. Είτε δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα, με τον πόνο των ανθρώπων, με τον φόβο της κοινωνίας, με τις κραυγές αγωνίας των ανθρώπων που χάνουν τους δικούς τους αβοήθητους. Και στις δύο περιπτώσεις είναι υπόλογος.

Δε δικαιολογούνται αλλιώς οι δηλώσεις του:

“Δοκιμαζόμαστε από το τρίτο κύμα, όμως το Εθνικό Σύστημα Υγείας αντέχει – και θέλω με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω γιατρούς, υγειονομικούς, νοσηλευτές, για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που εξακολουθούν να καταβάλλουν, ειδικά εδώ στα νοσοκομεία της Αττικής”. 

Στο ίδιο μοτίβο και οι συναρμόδιοι της καθημερινής ενημερωτικής παπαρολογίας. Απ’ τη μια “το σύστημα είναι στο κόκκινο έτοιμο να καταρρεύσει” και από την άλλη “βγαίνουμε από το τούνελ”. Από τη μια χειροκροτήματα και ευχαριστίες της υποκρισίας και από την άλλη απολύσεις γιατρών που “αντιμιλούν”. Το καθεστώς δεν επιτρέπει αντιρρήσεις από εκείνους που καταβάλλουν “υπεράνθρωπη προσπάθεια”!! Όλοι οι επιστημονικοί και συνδικαλιστικοί φορείς του τομέα της υγείας, ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ, φωνάζουν μήνες τώρα για ενίσχυση του ΕΣΥ και ο ολίγιστος πρωθυπουργός χαριεντίζεται μεταξύ Καμίλας και σοπράνο της κακιάς συμφοράς με τη συνοδεία κιμά γαρίδας!!!

Η πραγματικότητα ωστόσο βοά: 

Το μήνα Μάρτιο 2021 είχαμε 1592 θανάτους! Σε σύνολο 8.165 θανάτων από την αρχή της πανδημίας το ποσοστό θανάτων τον τελευταίο μήνα ανέρχεται στο 19, 5% !!! Ένας στους πέντε συνανθρώπους μας πέθανε τον τελευταίο μήνα και ο ανέμελος ποδηλάτης μιλάει για το ΕΣΥ που αντέχει!!! Το πρακτορείο Bloomberg σημειώνει “βουτιά” της Ελλάδας κατά 20 θέσεις στη διαχείριση της πανδημίας τον τελευταίο μήνα. Βρίσκεται στην 40ή θέση ανάμεσα σε 53 χώρες και την 17η ανάμεσα σε 20 ευρωπαϊκές χώρες. Και ο ανερμάτιστος πρωθυπουργός περί άλλα τυρβάζει.

Και από δίπλα ο υπουργός της ανθυγείας σήμερα με τους 76 νεκρούς ανακοίνωσε τη δημιουργία κάποιων ΜΕΘ. Δε ξέρουμε αν θα “γεννήσουν” και εντατικολόγους μαζί με τα κρεβάτια, διότι ο Μητσοτάκης σε τελευταία συνέντευξη δήλωσε αδυναμία τοκετού!! Δε ξέρουμε ακόμα αν τον μάλωσε ο Γεραπετρίτης που διανοήθηκε έστω να αυξήσει τις ΜΕΘ, διότι σύμφωνα με τον καθηγητή της λογικής του παραλόγου “πολλές ΜΕΘ σημαίνουν πολλούς θανάτους”.

Πού μπλέξαμε με τους αχρείους που μας κάθισαν στο σβέρκο; Μήπως είναι η ώρα να καταθέσουν ομαδικές αγωγές οι οικογένειες που έχασαν τους ανθρώπους τους εκτός ΜΕΘ; Μήπως να κόψουμε το δρόμο στον Χάρο που βγήκε παγανιά...; 

koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου