Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Αφού δε θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό, όλοι Ανάσταση στην #πιλοτή

Ευτυχώς ο ιός χτυπά μετά τα μεσάνυχτα  και θα τον ξεγελάσουμε πάλι με τη δοκιμασμένη συνταγή να γίνει η Ανάσταση στις εννέα αντί για δώδεκα. Πώς λέμε πιλοτικό πρόγραμμα, έτσι θα έχουμε φέτος και το πιλοτικό Πάσχα

του Βαγγέλη Σπυράκη

«Μαύρο» Πάσχα θα κάνουμε και φέτος, και όχι ότι δεν το περιμέναμε, καθώς όσο και αν προσπάθησε η κυβέρνηση να ξεσηκώσει τον κόσμο μέσα από τα φίλα ΜΜΕ ότι φέτος το Πάσχα θα το κάνουμε στο χωριό,  κοντά στους δικούς μας ανθρώπους, η τραγική εικόνα της πανδημίας και οι διαρροές των πρακτικών της επιτροπής Λοιμωξιολόγων  την πρόλαβαν. Οι «ένοικοι» του Μαξίμου, το είχαν έτοιμο το αφήγημα  σε περίπτωση που πάει κάτι στραβά... «Ότι πουν οι Λοιμωξιολόγοι». 

Φυσικά από την δύσκολή θέση τους έβγαλε και η Εκκλησία, που αποφάσισε για το Πάσχα πριν τους επιστήμονες. Την ίδια στιγμή πέρασε και  το δικό της, δηλαδή να είναι ανοιχτές εκκλησίες την Μεγάλη Βδομάδα και η Ανάσταση να γίνει στις 9 το βράδυ, προφανώς για τα οικονομικά οφέλη και για να μην πέσει έξω ο  προϋπολογισμός της Εκκλησίας, και όχι για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Και αυτό διότι η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε την αναλογία των πιστών που θα βρίσκονται στους ναούς θα είναι 1 άτομο ανά 25 τ.μ. και ανώτατο όριο τα 100 άτομα. Δηλαδή συνάθροιση κανονική... και χωρίς να περιμένουν  τις σχετικές εισηγήσεις από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, που αναμένεται να γίνουν αύριο, Τετάρτη.  Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο ιός χτυπά μετά τα μεσάνυχτα,  και θα τον ξεγελάσουμε πάλι με τη δοκιμασμένη συνταγή να γίνει η Ανάσταση στις εννέα αντί για δώδεκα 

Την ίδια ώρα η  κοινωνία, που δεν εμπιστεύεται την κυβερνητική πολιτική στην διαχείριση της πανδημίας, βγαίνει έξω, διασκεδάζει αποσυμπιέζεται (σ.σ όρος από τα έξυπνα μέτρα).  Και αφού δεν θα κάνουμε  κάνουμε Πάσχα στο χωριό, θα κάνουμε όλοι Ανάσταση στην πιλοτή. Τουλάχιστον ίσως έτσι δοθεί λύση και στο πρόβλημα από την κόπωση της παράτασης των περιοριστικών μέτρων που φαίνεται ότι «σκοτώνει»  τη διάθεση για σεξ, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου που δημοσιεύει το iatronet.gr. 

Πώς λέμε πιλοτικό πρόγραμμα, έτσι θα έχουμε φέτος και το πιλοτικό Πάσχα. Οπότε το τρέντ που κυριαρχεί τις τελευταίες ώρες στα social στην #Πυλωτή, φαίνεται ότι θα είναι και το τρεντ για τις ημέρες του Πάσχα, αλλά με άλλο τίτλο: #έλα_στην_πιλοτή_ να-γυρίσουμε_τη_σούβλα!

 kouti pandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου