του Θύμιου Γεωργόπουλου
“Οι αετοί δεν κυνηγάνε μύγες” λέει μία παροιμία, γιατί προφανώς είναι ζήτημα φυσικής επιβίωσης των ειδών όσο και της αρχής της διατροφικής αλυσίδας, αφού η υψομετρική διαφορά που διαβιούν δεν τους επιτρέπει να συνυπάρχουν.
Ο αετός δεν μπορεί να κατέβει στο επίπεδο της μύγας (αν είναι αετός) και η μύγα δεν αντέχει στο υψόμετρο του αετού ως τέτοια.
Να συμφωνήσουμε ότι ο πρωθυπουργικός θώκος απαιτεί το υψόμετρο που ζει και κινείται ο αετός (χωρίς εκπτώσεις) και ότι όσες προσπάθειες κι αν γίνονται (κάποτε με καθολικό τρόπο) να παρουσιαστεί ένα άλλο πετούμενο (χαμηλών πτήσεων) ως αετός είναι καταδικασμένες να αποτύχουν, γιατί η πραγματικότητα εκδικείται την στρεβλή και πλασματική της εικόνα.
Από την πρώτη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε πρόεδρος της ΝουΔου προσπαθεί να χτίσει (μαζί με ένα πολυμελές και διεθνές επιτελείο επικοινωνιολόγων) μια εικόνα που στρευλώνει - δια της διεύρυνσης των ηγετικών του ορίων- την πολιτική διάμετρο του ανδρός, κάποτε μάλιστα με φαιδρό τρόπο.
Μνημιώδης έχει μείνει η αναφορά του στην… αντιστασιακή του δράση (ως πολιτικός εξόριστος) όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έφυγε με την οικογένεια του (επί χούντας) στο Παρίσι, μαζί με τον 6 μηνών γιό του Κυριάκο!!!
Γνωστός είναι επίσης ο χαρακτηρισμός του (από το επιτελείο του) ως «το καλύτερο βιογραφικό της χώρας» ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι ο «άριστος εκ των αρίστων» (πτυχιούχος Κοινωνικών Επιστημών από το Harvard παρακαλώ) απέδωσε τη διάκριση των εξουσιών στον Ζαν Ζακ Ρουσσώ και όχι στον Μοντεσκιέ που ήταν και εκείνος που τη διατύπωσε.
Ή η -εναγώνια (όσο και στημένη)- lifestyle προσπάθεια να παρουσιαστεί ο αρχηγός ως «κούκλος» και «μοντέλο» που τον ερωτεύονται οι γυναίκες και τρέχουν πίσω του (αλά Ρουβά) να φωτογραφηθούν μαζί του και να πάρουν αυτόγραφο.
Πολύ «χαμηλές πτήσεις» αν και ομολογουμένως οι πιο ανώδυνες.
Το πράγμα έγινε αρκούντως σοβαρό, με τους πολύ επικίνδυνους «ελιγμούς» του, μόλις λίγο πάνω από το έδαφος, μετά τις εκλογές.
Η ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη θέση του πρωθυπουργού θυμίζει τη ρήση της παλιάς ισραηλινής πρωθυπουργού Γκόλντα Μεΐρ: “Ο Μωυσής μας έσερνε 40 χρόνια μέσα στην έρημο για να μας φέρει στο μοναδικό σημείο στη Μέση Ανατολή που δεν έχει πετρέλαιο.”
Η καθολική άλωση της ενημέρωσης, η ωραιοποίηση της τερατώδους πραγματικότητας και η -κατ’ επέκταση- επιβληθείσα αγιογράφιση και εικονολατρία του Κυριάκου, σε τίποτα δεν αντιστοιχούνται με το αναγκαίο ύψος που απαιτεί η θέση του πρωθυπουργού.
Σε τίποτα δε θυμίζει πέταγμα αετού:
H κατάργηση όλων των ελεγκτικών ανεξάρτητων αρχών και η υπαγωγή τους στον έλεγχο του πρωθυπουργού, όπως και η υπαγωγή της ΕΡΤ στον πρωθυπουργό και στο περιβάλλον του.
Η άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη μετά από την μήνυση για «συκοφαντική δυσφήμιση» του διωκόμενου για κακουργήματα στο ΚΕΕΛΠΝΟ (που αποκάλυψε ο Πολάκης) Σταμάτη Πουλή.
Η χρήση του πρωθυπουργικού αεροπλάνου για ιδιωτική επίσκεψη στο γιό του, στο πανεπιστήμιο της Βοστώνης.
Ο διορισμός του (εξ αδελφής) ανηψιού του, ως διευθυντή στο Μαξίμου.
Η ψήφιση της δυνατότητας να γίνονται αναιτιολόγητες απολύσεις για την προστασία των…..προσωπικών δεδομένων των εργαζόμενων.
Η προσπάθεια οικονομικού στραγγαλισμού για να κλείσει η εφημερίδα Documento, επειδή αποκαλύπτει τους ψευτοαγιογράφους.
Το αίτημα για αποζημίωση του με 2.000 ευρώ, λόγω καταστροφών στα ελαιόδεντρα.
Τελικά, όπως έλεγε ο Αμερικανός πολιτικός Adlai Stevenson:
“Είναι δύσκολο να ηγηθείς μιας επέλασης ιππικού αν θεωρείς ότι φαίνεσαι αστείος πάνω στ’ άλογο.”
κουτι πανδωρας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου