του Τάσου Παππά
Παραμονές των εκλογών του 2015 κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, μηδέ του τότε πρωθυπουργού εξαιρουμένου, έκαναν δηλώσεις που εύκολα κάποιος θα μπορούσε να υποψιαστεί ότι υπηρετούσαν ένα σχέδιο που είχε στόχο να δημιουργήσει προβλήματα στον νικητή –οι πάντες (εκτός των δημοσκόπων) προεξοφλούσαν ότι θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.
Θυμόμαστε όλοι (;) τις τσιρίδες πρώην και νυν υπουργών, αλλά και υψηλόβαθμων παραγόντων του κλάδου των τραπεζών, που προειδοποιούσαν από τα μέσα ενημέρωσης τους πολίτες αυτής της χώρας να μην κάνουν την αποκοτιά και ψηφίσουν τους νεοκομμουνιστές γιατί θα χάσουν τις καταθέσεις τους και θα αναγκαστούν να χρησιμοποιούν, εκεί που ακόμα και οι αυτοκράτορες πηγαίνουν μόνοι τους, αντί για χαρτί τουαλέτας σελίδες εφημερίδων ή πατσαβούρες μιας χρήσεως, όπως γινόταν στην πατρίδα του Τσάβες και του Μαδούρο –τα είδωλα των ντόπιων αριστεριστών.
Ενας εξ αυτών μάλιστα, που σήμερα είναι υπουργός πρώτης γραμμής, είχε ανακοινώσει ότι αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει τα χρήματά του από τις τράπεζες, θα εγκαταλείψει τη χώρα και θα ζητήσει πολιτικό άσυλο (δεν μας είχε πει σε ποια χώρα, αλλά σίγουρα δεν ήταν η Βενεζουέλα).
Οι συγκεκριμένες προτροπές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν απόπειρα δολιοφθοράς εναντίον της οικονομίας, αλλά η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη συνελήφθη κουφή. Ούτε όμως και η κυβέρνηση που ανέλαβε τον Γενάρη θεώρησε σκόπιμο να δώσει συνέχεια, προφανώς γιατί ήταν απασχολημένη με άλλα ζητήματα πολύ πιο σοβαρά (υποτίθεται).
Αυτή ήθελε να αποδείξει ότι δεν θα είναι μια μικρή αριστερή παρένθεση και έριξε το βάρος της στην άμβλυνση των συνεπειών του τρίτου Μνημονίου, το οποίο ήταν δικό της «επίτευγμα». Φαίνεται ότι η Δεξιά δεν ξεχνά τον παλιό... καλό εαυτό της και με την πρώτη ευκαιρία τον βγάζει στην επιφάνεια, για να αποστομώσει εκείνους τους απίθανους τύπους της Κεντρό-αντί-Αριστεράς που τη στήριξαν με κάθε μέσο, πιστεύοντας ότι έχει αλλάξει και δεν πρόκειται να μετέλθει τις πρακτικές του κακόφημου παρελθόντος της.
Το θέμα της ΔΕΗ διέψευσε παταγωδώς τις εκτιμήσεις τους. Ουδείς αμφισβητεί ότι η κυβέρνηση της Δεξιάς θέλει με κάθε τρόπο να ιδιωτικοποιήσει τη ΔΕΗ και ιδιαίτερα τα φιλέτα της. Η επιχείρηση απαξίωσης ξεκίνησε προεκλογικά με συντονισμένα πυρά από τους αρμόδιους τομεάρχες της Ν.Δ. που είχαν την αμέριστη συμπαράσταση των δήθεν ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης.
Η ζημιά που υπέστη η ΔΕΗ απ’ αυτήν την ενορχηστρωμένη προσπάθεια δεν έχει υπολογιστεί, ενώ η ελληνική Δικαιοσύνη δεν βρήκε κάτι το επιλήψιμο, οπότε δεν θεώρησε φρόνιμο να παρέμβει αυτεπάγγελτα. Συνελήφθη ξανά κουφή. Η κλιμάκωση από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ήταν αναμενόμενη. Πριν από λίγες μέρες είχαμε την πρώτη δήλωση του υπουργού Χατζηδάκη: «Η ΔΕΗ βγαίνει, δεν βγαίνει...». Το πιάσατε το υπονοούμενο;
Αν όχι, πάρτε και τη δεύτερη δήλωση του υπουργού Χατζηδάκη μερικά 24ωρα μετά: «Αν πέσει η ΔΕΗ, θα πέσει και η χώρα». Τώρα φαντάζομαι ότι καταλάβατε. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια. Οπότε, για να μην πέσει η ΔΕΗ και μαζί της η χώρα πουλάμε όσο όσο (κοψοχρονιά) και σε όποιον να ‘ναι (αν είναι και δικός μας ακόμα καλύτερα). Ο καπιταλισμός των φίλων επιτίθεται.
Και για να μη διανοηθεί κανείς να αμφισβητήσει τις αγνές προθέσεις της «κυβέρνησης των αρίστων και των εντίμων», είχαμε και την απειλή περί αναζήτησης ποινικών ευθυνών για τις πράξεις και τις παραλείψεις της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας. Ο κ. Χατζηδάκης είναι όμως θεσμικός. Πρόσθεσε ότι αυτή είναι δουλειά της Δικαιοσύνης. Ναι, της Δικαιοσύνης η οποία στις καραμπινάτες περιπτώσεις δολιοφθοράς της ελληνικής οικονομίας γενικότερα και της ΔΕΗ ειδικότερα παρέμεινε ατάραχη. Η «φωτεινή Ελλάδα» επελαύνει.
Ανάγωγα
Δεν υπάρχει υπουργός Παιδείας την περίοδο της μεταπολίτευσης που να μην προσπάθησε να συνδέσει τ’ όνομα του με μια μεγάλη μεταρρύθμιση. Από το 1974 και μετά πολλοί διεκδίκησαν να γίνουν Παπανούτσοι. Ουδείς τα κατάφερε. Την ίδια φιλοδοξία φαίνεται πως έχει και η σημερινή υπουργός Νίκη Κεραμέως. Αν στοιχηματίζατε, πού θα βάζατε τα λεφτά σας; Θα γίνει ο θηλυκός Παπανούτσος ή θα έχει την τύχη των περισσότερων προκατόχων της -κάποιοι πέρασαν και δεν ακούμπησαν, κάποιοι άφησαν πίσω τους μισές δουλειές και κάποιοι παρέδωσαν συντρίμμια; Γνώμη μου; Ευκολάκι. Μην ποντάρετε στο πρώτο...
efsyn
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου