Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

Συνένοχο στο φόνο δε θα μ’ έχετε



Η θηλιά σφίγγει  τον λαιμό. Η αναπνοή βαραίνει. Έχουμε ακόμα οξυγόνο. Αναπνέουμε. Ο σκοτεινός νέος κόσμος που θέλουν να μας φυλακίσουν είναι ο δικός τους κόσμος. Όχι ο δικός μας. Αμφισβητούμε. Αντιδρούμε. Αντιστεκόμαστε
του Ορέστη Μεταξά
Η θηλιά τυλίγεται αργά-αργά και σφίγγει  τον λαιμό. Προσπαθεί να σταματήσει την αναπνοή. Είναι η νέα ασφυκτική κανονικότητα. Από την πρώτη στιγμή, επιβουλεύτηκε την  ελεύθερη σκέψη. Θέλησε να μας πείσει ότι η ασφυξία είναι μέρος του κόσμου μας. Της ζωής μας.
Επαναπροσδιορισμός  των νοημάτων. Διαστροφή της πραγματικότητας. Άριστοι χωρίς πτυχία. Πλαστοί τίτλοι γνώσης, ως πιστοποίηση αγνωσίας και απαιδευσίας. Κυλινδρόμυλοι  Λούλη στην Ελβετική  εκδοχή τους. Φτηνοί στα άλευρα, ακριβοί στα πίτουρα. Πλαστά διδακτορικά. Δικτατορικός υπαινιγμός μιας ‘’άριστης’’ κανονικότητας που έπεσε στα κεφάλια  μας. 
Κεραμέως, μοιραίως παρούσα. Θεούσα. Επαρχιώτισσα γεροντοκόρη της Βικτωριανής εποχής. Θρησκευτική προσήλωση σε λατινικό φόντο. In nomine domini - εις το όνομα του Κυρίου. Η Ελλάδα που θρησκεύεται. Η Ελλάδα που γονατίζει. Η Ελλάδα που επιμένει  στην αναζήτηση του εξαδάχτυλου Μαρμαρωμένου Βασιλιά. Μέσα από την παραληρηματική σχιζοφρενική αποχαύνωση της.  
ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ, ΔΕΛΤΑ. Εξάρχεια, ΑΣΟΕΕ, Ινδαρές, ξεβρακώματα. Χίος, Λέσβος,  Σύρος, Τήνος. Βία κι άλλη βία. Κλιμακούμενη βία. Ανεξέλεγκτη βία. Η νέα κανονικότητα πηγάζει  από την μετεμφυλιακή Ελλάδα  του 1950. Από την προδικτατορική Ελλάδα του 1965. Η μεταπολίτευση του 1974 δεν έφτασε ακόμα. Έπεται. Ακολουθεί. Ίσως κάποτε στο μέλλον…
Σκάνδαλο NOVARTIS. Δεν υπάρχει. Είναι ψέματα. Διαβολή. Συνωμοσία. Κατασκευή. Είναι καθαρά ένα σκάνδαλο ιατρών επαρχιακών νοσοκομείων. Ιατρών κέντρων υγείας. Αυτοί χρηματίζονταν. Αυτοί είναι οι ένοχοι. Ο Λοβέρδος, ο Αβραμόπουλος , ο Άδωνης Γεωργιάδης απολύτως αθώοι. Κάποιοι τους την έστησαν. 
Κάποιοι πήγαν  να τους μπλέξουν. Η εξής μία: Η ‘’επίορκος’’ εισαγγελέας  κυρία Ελένη Τουλουπάκη. Όμως η δικαιοσύνη της δικαιοσύνης μίλησε. Στην πυρά. Στην φυλακή. Δίωξη για ένα κακούργημα και πέντε  πλημμελήματα. Και το σημαντικότερο. Θα της αφαιρεθεί η υπόθεση NOVARTIS. Επιτέλους ανάσαναν.
Η θηλιά σφίγγει  τον λαιμό. Η αναπνοή βαραίνει. Έχουμε ακόμα οξυγόνο. Αναπνέουμε. Ο σκοτεινός νέος κόσμος που θέλουν να μας φυλακίσουν είναι ο δικός τους κόσμος. Όχι ο δικός μας. Αμφισβητούμε. Αντιδρούμε.
Αντιστεκόμαστε. 
Μένω μονάχος στο παρόν μου να σώσω οτιδήποτε αν σώζεται
κι ας έχω τις συνέπειες του νόμου συνένοχο στο φόνο δε θα μ’ έχετε.
Διονύσης Τσακνής
koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου