Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

Με ποδοσφαιρικούς όρους: «Αρκεί να κερδάει η ΝΔ»



Είναι ιστορική η ατάκα γνωστού διαιτητή την εποχή της παράγκας του ποδοσφαίρου: “Ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε και όλοι οι άλλοι να πάνε να γα.....”. Η σχέση του τότε με το τώρα: ΥΠΟΚΛΟΠΗ της συνομιλίας!!!
του Μαθηματικού
Ποδοσφαιρικά μιλώντας, ας μεταφερθούμε νοερά στις κερκίδες του γηπέδου Μπουρζουά και στον αγωνιστικό χώρο λίγο πριν την έναρξη του αγώνα ντέρμπι μεταξύ της γηπεδούχου ΠΑΕ-ΝΔ και του μεγάλου αντιπάλου της. Στις σουίτες παρατεταγμένοι οι μεγαλοεπιχειρηματίες και καναλάρχες ιδιοκτήτες της ΠΑΕ μαζί με τους ΣΕΒιτες φίλους τους: Μαρνκις, Αλφουζς, Βαρδνογνς, και λοιποί πονόψυχοι δωρητές της γηπεδούχου και φίλαθλοι ....της τσέπης τους, αναμένουν με σαρδόνιο χαμόγελο τη συντριβή του αντιπάλου. Ο διαιτητής ξέρει τι πρέπει να κάνει!!! Στον πάγκο της ΠΑΕ-ΝΔ ο πρώτος προπονητής Μητστακς με το άριστο επιτελείο του (πρώτος βοηθός Γεραπτρης, δεύτερος ο ανιψιός, τρίτος ο τέως ΣΕΒ, μασέρ ο Πτσας, κλπ). Η ενδεκάδα των γηπεδούχων στα μάτριξ του γηπέδου συνοδευόμενη από τα όλε των οπαδών. Αμυντική γραμμή: Τερματοφύλακας η πολλά προσευχόμενη Κεραμις στο πρωινό ευχέλαιο υπέρ αναπαύσεως των αντιπάλων, Θεοδωρκακς, Κικιλις στο κέντρο της άμυνας, δεξιά Μυταρκς, αριστερά... κενό (η νέα έμπνευση του κόουτς λόγω έλλειψης αριστεροπόδαρου). Στη μεσαία η τριπλέτα: Δενδις Ι, Δενδις ΙΙ, δεξιά ο Βοριδς. Στην επίθεση: Χρυσοχδις αριστερό εξτρέμ, σέντερ φορ ο φον Σαμαρς, πίσω του ο Σταϊκορς, δεξια-δεξιά πάνω στη γραμμή και έξω από αυτή ο Αδωνς.
Ο κόουτς Μητστακς αφού διαβουλεύτηκε αρίστως μετά του επιτελείου του δίνει τις τελευταίες οδηγίες στους σίγουρους “πρωταθλητές”:
- “Φουλ ακροδεξιά επίθεση”. Οι Σαμαρς και Αδωνς συγκατανεύουν ένθερμα με σφιγμένες γροθιές και μάτια τους βγάζουν ακροδεξιές σπίθες. Τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ, η διαπλεκόμενη πτώση της κυβέρνησης του μπαμπά του κόουτς αποτελούν περασμένα - ξεχασμένα αφού ο σέντερ φορ της ομάδας παίζει για την ομάδα. Άλλωστε η πρόσφατη ανανέωση των συμβολαίων τους περιελάμβανε παραπομπή του Μίμη και δίωξη της Τολπακι.
- “Στη μεσαία γραμμή καλύπτούμε χώρους, δεν αφήνουμε τον αντίπαλο να πάρει ανάσα, παίζουμε σκληρά, έχουμε πόλεμο, φερ πλέι και τέτοιες μαλακίες ξεχάστε τες. Δενδις Ι και Δενδις ΙΙ γερά και με τσαμπουκά, ο Βορδς ξέρει τη δουλειά λογω επταετούς θητείας στην προηγούμενη ομάδα της Χούντασπορ. Θα αναλάβει το τσεκούρωμα του πουλέν των αντιπάλων. Σύμφωνοι;”
- Στην άμυνα μη φοβού μαριάμ. Έχουμε συμφωνήσει με το θεό του ποδοσφαίρου - Κεραμις γαρ - και με το διαιτητή. Τα οφ σάιντ και οι κόκκινες είναι για τους άλλους όχι για εμάς. Ντάξει;
Ο κόουτς Μητστακς στράφηκε στα θεωρεία του γηπέδου με νόημα.  Οι ιδιοκτήτες δείχνουν ικανοποιημένοι από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Τα πλήθη αλαλάζουν, ο μικρός Μπογδνς περιφέρεται με τον ταμπλά στις κερκίδες φωνάζοντας “σάμαλι - κόκ”. Οι σπόρτκαστερς συμφωνούν ότι το γκολ των φιλοξενουμένων είναι οφ σάιντ παρά τα ριπλέι του VAR. Στα δημοσιογραφικά ξεσπάει φασαρία. Οι διαπιστευμένοι αθλητικογράφοι επιτέθηκαν στον Βαξεβαν γιατί αμφισβήτησε την απόφαση του διαιτητή να ακυρώσει κανονικό γκολ..... Έχουμε δύο κόκκινες, τρεις αναγκαστικές αλλαγές λόγω τραυματισμών παικτών που έφυγαν με φορείο και αποβολή του κόουτς των αντιπάλων λόγω διαμαρτυρίας για το αντιαθλητικό παίξιμο της γηπεδούχου ομάδας. Το τελικό σκορ 17 - 0. ..
Την επαύριο της αναμέτρησης οι εφημερίδες αποθέωναν την τακτική του κόουτς Μητστακς και την επιθετική τριπλέτα των νικητών. Έγραψαν διθυράμβους για τους κολοσσούς της άμυνας που καταβρόχθησαν αμάσητους  ..... Τούρκους και γυφτοσκοπιανούς (λάθος, αυτό είναι από άλλο ανέκδοτο!!) και εξύμνησαν τους ιδιοκτήτες - επενδυτές της ισόβιας πρωταθλήτριας “εθνικής ημών ομάδος και άξιον τέκνον της ημετέρας πατρίδος”. Οι ενστάσεις των ηττημένων προς τις αρμόδιες αρχές απορρίφθησαν πάραυτα με παράλληλη αλλαγή του κανονισμού του οφ σάιντ και κατάργηση του VAR ως προϊόν αντεθνικώς δρώντων κατσαπλιάδων και όργανο του διαβόλου. Γιατί; Μα διοτι “κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει”.
Και οι ηττημένοι, χαμένοι στη μετάφραση αναλύουν φιλοσοφικά το δίπολο ηθικό πλεονέκτημα και μειονέκτημα, παρακολουθώντας ξανά και ξανά στο βίντεο τον - πάλαι ποτέ- “Αγώνα του Θανάτου”. Τότε που η ουκρανική ομάδα Football Club Start δεν κατάλαβε από απειλές και νίκησε για δεύτερη φορά τους ναζί της Luftwaffe, 78 χρόνια πριν. Τότε που αγνόησαν την απειλή “χάνετε ή πεθαίνετε” και με μεγαλείο ψυχής δε φοβήθηκαν και ξεφτίλισαν την “Αρία Φυλή”. Προς γνώση.....
κουτιπανδωρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου