Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

Θεραπαινίδων και διαφθοράς γωνία



Φαντάζομαι ότι και εσείς, όπως εγώ - παρά τον βομβαρδισμό  της συνεχούς, ενδελεχούς και πολύπλευρης ενημέρωσης που παρέχουν οι ορτινάτζες των “λαδεμπόρων” αφεντικών στα ΜΜΕ- να έχετε απολύτως μπερδευτεί χωρίς να βγάζετε άκρη με το τι στα τσακίδια είναι τέλος πάντων αυτή η Novartis.
του Θύμιου Γεωργόπουλου
Ακούς τον ένα και πιστεύεις ότι πρόκειται για φωτεινό μετεωρίτη που προήλθε από την έκρηξη κάποιου nova ή supernova, όπως το άστρο λαμπρό της Βηθλεέμ που οδηγούσε τους μάγους και συνεχίζει να φωτίζει το δρόμο κάποιων άλλων σύγχρονων «μάγων». 
Ακούς τον άλλο και συνάγεις το συμπέρασμα ότι πρόκειται για τοπωνύμιο. Η περιφέρεια της ….Νοβαρτίας στο Ελβετικό καντονάτο που έχει πρωτεύουσα την Βασιλεία.
Ακούς έναν τρίτο που σε πείθει ότι πρόκειται για φιλανθρωπικό ίδρυμα (μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα) με σκοπό την προαγωγή της δημόσιας υγείας. Το όνομα της μάλιστα προέρχεται από την λέξη Novara που στα Λατινικά “nova” σημαίνει καινούργιο και “ara” σημαίνει βωμός.
Όλοι ωστόσο  -είκοσι εννέα κατασκευαστές πλυντηρίων (μαύρου χρήματος)- συνιστούν “σκευωρία” γιατί τους λευκαίνει και απορρίπτουν κατηγορηματικά το “σκάνδαλο” γιατί αποδεδειγμένα τους γαριάζει.
Επίσης όλοι συνηγορούν ότι -αυτή την φορά και όχι όπως στην περίπτωση του Άκη- δεν πρόκειται για έναν (κωδικοποιημένο έστω)…. αριθμό τηλεφώνου, αλλά για το παρασύνθημα των σκευωρών και παρακρατικών του ΣΥΡΙΖΑ.
Θρασύτατοι και αδίστακτοι σφουγγοκωλάριοι διεφθαρμένων,  εξαπατούν με σύστημα και κατά συρροή την κοινή γνώμη, πλήττουν ακόμα και τις θεμελιώδεις έννοιες της δημοκρατίας και τις βασικές αρχές του κράτους δικαίου, βιάζουν την κοινή λογική βάναυσα λες και απευθύνονται (από μικροφώνου και κάμερας) σε λοβοτομημένους ηλίθιους, ειρωνεύονται, απειλούν, καθυβρίζουν και μας φτύνουν κατάμουτρα την χολή τους. 
Υπηρετούν δουλικά αυτούς που τους ταΐζουν ή -ακόμα χειρότερα- όσους τους εξασφαλίζουν μια «δουλίτσα», μετατρέποντας το αυτονόητο δικαίωμα τους σε παροχή που χρήζει ασπόνδυλης και τυφλής ανταπόδοσης. 
Εκεί δημιουργείται το σημείο τομής, το σημείο ταύτισης των ελεγκτών της εξουσίας με τους ελεγχόμενους εξουσιαστές. 
Θεραπαινίδων και διαφθοράς γωνία. 
Τρανταχτό παράδειγμα προσπάθειας πρόκλησης ανήκεστου βλάβης (κάψιμο των εγκεφάλων μας) αποτελεί η διερμηνεία που κάνουν (σε διακαναλική ενορχήστρωση) του εγγράφου του εξωδικαστικού συμβιβασμού της Novartis με την Αμερικανική δικαιοσύνη.
Ο παγκόσμιος κολοσσός για να αποφύγει τα χειρότερα αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι:  Πρώτον, χρησιμοποίησε αθέμιτες πρακτικές σε τρεις χώρες (Ελλάδα, Ν. Κορέα, Βιετνάμ) και δεύτερον, για την χώρα μας αναφέρει ότι διέφθειρε «αξιωματούχους της κυβέρνησης» καταβάλλοντας τεράστιες μίζες προκειμένου να επηρεάζει τις αποφάσεις της. Η  αποζημίωση που καταβλήθηκε από την Novartis ανέρχεται στα 345 εκατ. δολάρια, εκ των οποίων τα 310 εκατ. αφορούν αποκλειστικά την Ελλάδα (11 εκατ. πληθυσμός) και τα υπόλοιπα 35 εκατ. τις άλλες δύο χώρες (147 εκατ. πληθυσμός).
Οι «λαδοπόντικες» του μιντιακού συστήματος ξαφνικά λησμόνησαν την μετάφραση των λέξεων “official”, “government” και “foreign government” γιατί η απόδοση στα Ελληνικά «βλάπτει σοβαρά την υγεία»… των χορηγών τους!
Στο “επιχείρημα” ότι οι «άσπρες μπλούζες» ευθύνονται για την υπερυνταγογράφηση και εκεί αναφέρεται το έγγραφο, δεν απαντούν αν οι γιατροί είναι οι «αξιωματούχοι της κυβέρνησης»  και αν αυτοί καθορίζουν τι φάρμακα θα κυκλοφορήσουν και σε ποιες τιμές. 
Στο “επιχείρημα” ότι η Novartis δεν έδωσε ονόματα πολιτικών, η απάντηση είναι ότι η Ελληνική δικαιοσύνη θα βρει τους «μιζαρισμένους» και δεν περιμένεις ο καβαλιέρος να κατονομάσει την ντάμα του στο «ταγκό της διαφθοράς».
Ανώφελο να απειλείτε, να κλαίτε, να ορκίζεστε. “Πουτ@ν@ με τα κλάματα και κλέφτης με τους όρκους”. 
κουτι πανδωρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου