Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

«Καμ του Γκρις» για να τη βρεις

Πολύ γελάσαμε με το σποτ του ΕΟΤ, δείξτε μας και το κανονικό τώρα. Τι, δεν έχει; Ωραία. Καλύτερα να έπαιζε βίντεο του Γαρδέλη από το '80, τότε. 

της Λένας Διονυσίου

Ποια βαριά βιομηχανία της χώρας και ποια κουραφέξαλα, μου λέτε. Η κυβέρνηση αποφάσισε να καλέσει τους τουρίστες,εν μέσω πανδημίας και ασύγνωστης οικονομικής κρίσης προσφέροντας τι; Ένα διαφημιστικό αντηλιακού. "Το ελληνικό καλοκαίρι είναι μενταλιτέ, όπου κι αν βρίσκεσαι". Ε, άμα είναι μενταλιτέ, αγαπητοί, ας το περάσουν στην Καραϊβική, που ούτε πιο ακριβή είναι, ούτε διαφορετικές παραλίες από αυτήν που έδειξε ο ΕΟΤ έχει.

Μωρέ, εμείς οι ντόπιοι ξέρουμε ότι είναι μενταλιτέ, γιατί μας έχει αφήσει η κυβερνησάρα ανέργους κι άφραγκους, οπότε στην μπανιέρα θα το περάσουμε. Στον τουρίστα αυτό βρήκατε να πείτε; Κατ'αρχας, φέτος δεν περιμένουμε ορδές εύρωστων οικονομικά, που θα ξοδέψουν 12 ευρώ για την χωριάτικη. Κι αν νομίζουμε ότι θα συγκρατηθεί ολόκληρη η βιομηχανία από τη Μύκονο, πάει, το βουλιάζουμε μόνοι μας το καράβι. Φέτος περιμένουμε νεανίδες, να κολυμπήσουν σε κάνα Κουφονήσι και να τραφούν με σουβλάκι. Χαμηλού κόστους τουρισμός. Φοβάται ο κόσμος, τα σύνορα δεν έχουν ανοίξει ακόμα για όλες τις χώρες κι είναι ήδη Ιούνης. Με βιντεάκια αρχάριου γιουτιουμπερ θα τον καλέσεις τον τουρίστα;

Πες ότι θέσαμε τον ιό υπό έλεγχο, κάνε προτάσεις, εξήγησε ότι αν αρρωστήσεις στην Ελλάδα, νοσηλευεσαι δωρεάν, δεν ξέρω. Ολόκληρο υπουργείο κάτι καλύτερο από τον Θεοχάρη να λέει ότι "θέλει να εντυπωθεί στον τουρίστα το ελληνικό ηλιοβασίλεμα" δεν έχουμε;

Και γιατί να μην πάνε στην Τουρκία, που οι τιμές είναι στο 1/3 κι έχουν και θάλασσα; 

Και μάλιστα υπέροχη, από το ίδιο Αιγαίο βρέχεται η γείτονα. Κι έχουν κι ηλιοβασιλέματα. Τι δεν έχουν; Πολιτιστική κληρονομιά αρχαία, Επίδαυρο, Παρθενώνα. Για τον Παρθενώνα έρχονται, θάλασσα έχει κι η Μάλτα. 

Φέτος ήταν η ευκαιρία να αναδείξουν και τον εναλλακτικό τουρισμό, τα φαράγγια, τα ποτάμια, τις λίμνες, τις άλλες ομορφιές της χώρας. Κι αν έχει αυτή η χώρα ομορφιές. Αλλά όχι. Η κυβερνησάρα μας ποντάρει στα ηλιοβασιλέματα.

Λογικό, τα μου πεις. Στη Νορβηγία, ας πούμε, έξι μήνες έχει μόνο μέρα. Καλό και το ηλιοβασίλεμα. Καλύτερος ο Γαρδέλης, κατά τη γνώμη μου, αλλά δεν μπορεί, κάτι παραπάνω θα ξέρουν.

koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου