Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

«Τι ώρα είναι Άκη;» -Ό, τι ώρα πεις εσύ Πρόεδρε»!

του Βασίλη Σκουρή

Το ανέκδοτο που κυκλοφορούσε παλαιά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη για τον πιστό στον Ανδρέα Παπανδρέου Άκη Τσοχατζόπουλο έχει ως εξής:..
Μια ημέρα ο Ανδρέας ρώτησε:
-Άκη, τι ώρα είναι;
Και ο πιστός και αφοσιωμένος Άκης απάντησε:
-Ό,τι ώρα πεις εσύ κύριε Πρόεδρε!
Κάπως έτσι συμβαίνει σήμερα και με ένα μέρος της ελληνικής δημοσιογραφίας:
-Τι είναι είδηση;
-Ό,τι πεις εσύ κύριε Πρόεδρε!
Η πρόταση Μπάιντεν για τις πατέντες, δεν έφερε σε αμηχανία μόνο το μέγαρο Μαξίμου, αλλά και ένα μέρος της ελληνικής δημοσιογραφίας, που κάθε φορά έπρεπε να υμνεί ένα διαφορετικό πράγμα:
  • Υπερθεμάτισαν κάποιοι όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε το κοινό άρθρο με τον Ηλία Μόσιαλο στη γερμανική FAZ για την αγορά των πατεντών από την Ευρωπαϊκή Ένωση!
  • Το γύρισαν όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε πίσω από τη θέση του αυτή (επαναλαμβάνουμε, για αγορά και όχι για άρση της πατέντας, όπως προτείνει τώρα ο Τζο Μπάιντεν) και επιτίθονταν στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επέμενε για την άρση της πατέντας.
  • Το ξαναγύρισαν όμως τώρα, που έκανε την πρότασή του ο Τζο Μπάιντεν και το Μαξίμου έφτασε στο σημείο της διεκδίκησης της …πατρότητας της πρότασης! Έως και ότι ο αμερικανός πρόεδρος στηρίζει την πρόταση Μητσοτάκη, πληροφορηθήκαμε από διάφορα μέσα!
Θυμάστε μια –όχι παλιά- συνεδρίαση της Βουλής σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για την πανδημία;
-Ο πρωθυπουργός ανακοινώνει την αύξηση του προστίμου για όσους παραβιάζουν τα μέτρα για τον κορονοϊό, από 300 σε 500 ευρώ, ώστε να μειωθούν οι παραβάτες! (Χαμός στην πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας, όρθιοι οι βουλευτές χειροκροτούν, κάποιοι πανηγυρίζουν χτυπώντας τα χέρια τους στα έδρανα!)
-Στη δευτερολογία του, ο πρωθυπουργός, μετρώντας τις αντιδράσεις που υπήρξαν και ξανασκεφτόμενος προφανώς το θέμα, αλλάζει άποψη και δηλώνει ότι το πρόστιμο παραμένει στα 300 ευρώ! (Χαμός και πάλι στην πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας, όρθιοι οι βουλευτές χειροκροτούν, κάποιοι πανηγυρίζουν χτυπώντας τα χέρια τους στα έδρανα!)
Δυστυχώς, αυτά θύμισε ένα μέρος της ελληνικής δημοσιογραφίας αυτές τι μέρες, μετά την αμηχανία που έφερε η πρόταση Μπάιντεν σε κυβερνητικούς κύκλους. Πριονίζοντας το κλαδί πάνω στο οποίο καθόμαστε και θέτοντας εν αμφιβόλω την αξιοπιστία όλων!

ΥΓ: Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να επανέλθουμε στο θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου