Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Συγνώμη Γιάννη... δεν θα ξαναγίνει


Tην ημέρα που ένας Υπουργός βγήκε δημόσια να απολογηθεί σε ένα επιχειρηματία για την ψήφο των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος στη Βουλή, το ημερολόγιο έγραφε 10 Σεπτεμβρίου 2020 και ήταν ένα ορόσημο για την πολιτική και τον κοινοβουλευτισμό.
Οι βουλευτές της ΝΔ απείχαν μαζικά από την ψηφοφορία στη Βουλή για την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη, μετά από μήνυση του εκδότη Γιάννη Κουρτάκη σε βάρος του, με αποτέλεσμα η κοινοβουλευτική πλειοψηφία να υποστεί μια ήττα. Ο Άδωνις Γεωργιάδης θέλοντας να υποβάλει τα «διαπιστευτήριά» του, αλλά και την αφοσίωσή του, έσπευσε να γράψει δημόσια στο Twitter: «Το σημερινό Γιάννη μου ήταν μία αστοχία στην οποία δεν χωρούν δικαιολογίες». Ζήτησε δημόσια συγγνώμη και υποσχέθηκε πως «δεν θα επαναληφθεί». Από κοντά ένας ακόμη της ακροδεξιάς πτέρυγας της ΝΔ, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος που σχολίασε: «Για τη μη ψήφιση της άρσης της ασυλίας Πολάκη από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας δεν υπάρχει δικαιολογία. Υπάρχουν ευθύνες, που πρέπει να αποδοθούν».
Ο επιχειρηματίας υπήρξε «γενναιοδώρος». Με ανάρτησή του αναγνώρισε το δικαίωμα των βουλευτών να ψηφίζουν αυτό που θέλουν: «Είναι δικαίωμα των βουλευτών να ψηφίζουν ότι πιστεύουν ότι είναι σωστό» σχολίασε χαρακτηριστικά, ωστόσο γνωστοποίησε ότι υπέβαλε και νέα μήνυση, δίνοντας έτσι άλλη μια ευκαιρία να «επανορθώσουν».


Φυσικά, οι βουλευτές της ΝΔ δεν συμπάθησαν ξαφνικά τον Παύλο Πολάκη που φροντίζει να τους προκαλεί διαρκώς. Μάλλον τη δυσαρέσκειά τους εξέφρασαν για τη μόνιμη εξυπηρέτηση  συγκεκριμένων επιχειρηματιών εκτός αν το κυβερνών κόμμα βρίσκεται σε τέτοιο βαθμό αποδιοργάνωσης που δεν μπορεί να συνεννοηθεί για μια ονομαστική ψηφοφορία.
Παλαιότερα, οι πολιτικοί προσπαθούσαν να αντικρούσουν τις κατηγορίες ότι ενεργούν ως «υπηρέτες επιχειρηματικών συμφερόντων» και να υπερασπιστούν τη στοιχειώδη θεσμική τους υπόσταση. Στη σημερινή ΝΔ του Μητσοτάκη, ο Αντιπρόεδρος του κόμματος και πρωτοκλασάτος Υπουργός, φρόντισε με απόλυτη δουλικότητα και σε δημόσια θέα, να επιβεβαιώσει αυτή την κατηγορία. Που να ήταν μηνυτής και κάποιος πιο ισχυρός επιχειρηματίας. Θα είχαν βγει στο Σύνταγμα να αυτομαστιγωθούν οι βουλευτές της ΝΔ αν είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο...
TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου