Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Γιατί ανασύρουν την υπόθεση της MARFIN;

Νεκρολαγνεία, τυμβωρυχία, ιεροσυλία και πολιτική εκμετάλλευση τύπου Μάτι, προκειμένου να δυσφημήσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους και να αποτρέψουν, ενοχοποιώντας το προκαταβολικά, το νέο αντιμνημονιακό κίνημα στο νέο μνημόνιο που φέρνουν 
του Γιάννη Μοίρα
Νεκρολάγνοι, τυμβωρύχοι και ιερόσυλοι.
Έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους χθες και μάλιστα από το βήμα της Βουλής.
ΝΔ-Μητσοτάκης ονομάζονται, αν τους έχετε ακουστάΑφού έφτασε να λιώσει στο στόμα τους η "καραμέλα" με τις 102 αδικοχαμμένες ζωές στην πύρινη θεομηνία στην Ανατολική Αττική καλοκαίρι του 2018 κι ενώ ενδιαμέσως διόρισαν Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας Πολίτη τον Κωνστ. Τσουβάλα, δηλαδή τον αρχηγό μίας Αστυνομίας που έστελνε τους διερχόμενους από τη λεωφόρο Μαραθώνος αυτοκινητιστές κατευθείαν μέσα στα στενάκια και στα αδιέξοδα του οικισμού του Ματιού για να εγκλωβιστούν μαζί με τους κατοίκους και παραθεριστές και να τους εγκλωβίσουν και εκείνους ακόμη παραπάνω και χειρότερα, τώρα ξαναθυμήθηκαν και ανέσυραν μέσα από το μνήμα και μέσα από τη συλλογική μας μνήμη τα 3 θύματα στη Marfin. Αφορμή, ή μάλλον πρόσχημα, η συμπλήρωση 10 ετών.
Ότι ΝΔ-Μητσοτάκης είναι νεκρολάγνοι, τυμβωρύχοι και ιερόσυλοι το είδαμε και το καταλάβαμε στο Μάτι. Δεν χρειαζόταν να έρθει το χθεσινό show.
Είναι όμως βαριά υποκριτές και γι' αυτό είναι και πολιτικά και ηθικά διάτρητοι και υπόλογοι.
Γιατί;
Διότι από Μάιο του 2010 μέχρι Ιανουάριο του 2015, επί 4 χρόνια και 8 μήνες δηλαδή, κυβερνούσαν στη σειρά, αρχικά το σημερινό ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ τότε) με υπουργό Προστασίας του Πολίτη αυτόν που βρίσκεται σήμερα με ΝΔ στο ίδιο ακριβώς πόστο, τον Μιχ. Χρυσοχοϊδη, στη συνέχεια το σημερινό ΚΙΝΑΛ (τότε ΠΑΣΟΚ) μαζί με ΝΔ και ΛΑΟΣ και τέλος, η ΝΔ μαζί με το σημερινό ΚΙΝΑΛ (τότε ΠΑΣΟΚ).
Σε διάστημα πέντε -σχεδόν- χρόνων, που ήταν και το πιο κρίσιμο εφόσον ακολούθησε άμεσα του περιστατικού, τι ή ποιος εμπόδισε τη ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ και φυσικά τον Χρυσοχοϊδη, να φτάσουν στην πραγματική εξιχνίαση της υπόθεσης Marfin και στη σύλληψη των πραγματικώς ενόχων;
Επίσης, διότι όχι μόνο άφησαν να ρεύσει αναξιοποίητο ως προς την πραγματική εξιχνίαση της υπόθεσης Marfin και τη σύλληψη των πραγματικώς ενόχων ένα διάστημα 5 -σχεδόν- χρόνων, που ήταν και το πιο κρίσιμο εφόσον ακολούθησε άμεσα του περιστατικού, αλλά είχαν (και εξακολουθούν να έχουν) το πολιτικό θράσος, την πολιτική αμετροέπεια και την πολιτική ανηθικότητα να υπαινίσσονται, έμμεσα αλλά περιγραφικότατα, ότι η Marfin βαραίνει ως σκιά έναν συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, εκείνον της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης και του ΣΥΡΙΖΑ ή/και της Αριστεράς γενικότερα. Φυσικά δεν μιλάμε για το ΚΚΕ το οποίο συνήθως βρίσκεται με τη ΝΔ σε μία σχέση διαρκούς ανταλλαγής πολιτικής ασυλίας και στήριξης.
Τι, πόσα και ποια στοιχεία αποτελούν αποδείξεις ότι τάχα ο ΣΥΡΙΖΑ ή ο ευρύτερος χώρος της Αριστεράς, συνδέονται εμμέσως ή αμέσως, όχι φυσικά με το αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα της οργανωμένης πολιτικοκοινωνικής αντίδρασης απέναντι στην κατακτητική, λαοκτόνα και καταστροφική λαίλαπα των μνημονίων που έφεραν Παπανδρέου-Παπαδήμος-Σαμαράς-Βενιζέλος, αλλά με μία εν ψυχρώ δολοφονία; Και ταιριάζει σίγουρα η λέξη δολοφονία, καθώς όταν πετάς μέσα σε ένα κλειστό χώρο βόμβες μολότωφ με σκοπό να τον πυρπολήσεις, αυτομάτως γνωρίζεις ότι είναι τεράστιες οι πιθανότητες να προκαλέσεις τον θάνατο ανθρώπων που βρίσκονται μέσα και που ίσως δεν μπορέσουν να βρουν τρόπο διαφυγής και σωτηρίας.
Στην συζήτηση για το ποιος φταίει για το θάνατο των τριών υπαλλήλων της Marfin, του Επαμεινώνδα Τσάκαλη, 36 ετών, της Παρασκευής Ζούλια, 35 ετών και της εγκύου στον 4ο μήνα Αγγελική Παπαθανασοπούλου, 32 ετών, έχει υπάρξει πολυετής και έντονη ανταλλαγή κατηγοριών και πολιτικών πυρών.
Οι μεν λένε φταίει ο αναρχικός και αντεξουσιαστικός χώρος, τον οποίο ΝΔ και πολλοί άλλοι μέσα από το πολιτικομηντιακό κατεστημένο χρεώνουν αναπόδεικτα στον ΣΥΡΙΖΑ ως παρακλάδι του.
Οι δε λένε ότι φταίει ο Βγενόπουλος που κράτησε το υποκατάστημα ανοικτό μολονότι υπήρχαν φόβοι και προβλέψεις για πρόκληση ταραχών σε μία τεράστια αντιμημονιακή διαδήλωση εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, καθώς και οι υπεύθυνοι διεύθυνσης, λειτουργίας και φυσικά ασφαλείας του υποκαταστήματος.
Τι λέει, ή μάλλον τι έχει πει, όμως η Δικαιοσύνη;

Συλληφθέντες μέσα από τον αναρχικό και αντεξουσιαστικό χώρο, κατηγορηθέντες και δικασθέντες ως αυτουργοί για τον εμπρησμό βρέθηκαν να είναι αθώοι, λόγω έλλειψης στοιχείων απόδειξης των κατηγοριών σε δίκη η οποία ολοκληρώθηκε Οκτώβριο του 2016.
Αντιθέτως, όσοι ήταν οι επισήμως και ουσιαστικώς υπεύθυνοι για τη διεύθυνση, τη λειτουργία και φυσικά για την ασφάλεια του υποκαταστήματος κρίθηκαν ένοχοι σε δίκη η οποία ολοκληρώθηκε Ιούλιο του 2013. Συγκεκριμένα, κρίθηκαν ένοχοι ο διευθύνων σύμβουλος της Marfin, ο υπεύθυνος ασφαλείας του κτιρίου και η διευθύντρια του καταστήματος για φόνο εξ αμελείας τριών υπαλλήλων, τις σωματικές βλάβες άλλων 21 υπαλλήλων και για πολλαπλές παραλείψεις στα μέτρα πυρασφάλειας και στην εκπαίδευση του προσωπικού. 
Τα τρία στελέχη της τράπεζας καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης, οι δύο πρώτοι 22 ετών (που μετατράπηκαν σε 10 χρόνια με αναστολή) και η διευθύντρια του καταστήματος 5 ετών και 1 μήνα. Εκ των υστέρων έγινε γνωστό ότι οι υπάλληλοι βρίσκονταν στη τράπεζα εκείνη τη μέρα παρ' όλο που είχε κηρυχτεί γενική απεργία από φόβο μην απολυθούν. Επίσης έγιναν αγωγές θυμάτων και συγγενών τους κατά της τράπεζας. Ορίστηκε η καταβολή αποζημίωσης περίπου €1,1 εκατ. στους συγγενείς ενός θύματος και €720 χιλ.στους υπαλλήλους που εγκλωβίστηκαν στο κτίριο.
Το ερώτημα το οποίο βασανίζει ακόμη και σήμερα τους συγγενείς των 3 θυμάτων, όσους υπαλλήλους έζησαν από μέσα τη φρίκη και τελικώς επέζησαν και σύσσωμη την κοινή γνώμη της χώρας, εξακολουθεί όμως και παραμένει το ίδιο.
Ποιοι πέταξαν τις μολότωφ;
Αν μπορεί η ΝΔ, ας το απαντήσει τώρα. Που έχει ξανά την εξουσία.
Αφότου όμως πρώτα παραδεχτεί όλα (μα όλα!!!) τα παραπάνω, τα οποία είναι αληθή και αδιάψευστα.
Αφότου βάλει εμπρός και κάνει όλα όσα δεν έκανε, μολονότι είχε στα χέρια της την εξουσία, σε όσα χρόνια ακολούθησαν άμεσα του περιστατικού.
Αφότου πάψει να επιδεικνύει -και συνεχώς να αποδεικνύει- το πολιτικό θράσος, την πολιτική αμετροέπεια και την πολιτική ανηθικότητά της να υπαινίσσεται, έμμεσα αλλά περιγραφικότατα, ότι η Marfin βαραίνει ως σκιά τους πολιτικούς της αντιπάλους.
Δώστε προσοχή στο παρακάτω τώρα...
Αφότου το Γραφείο του πρωθυπουργού, το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, η Αστυνομία και η Ασφάλεια, η ΕΥΠ, το Υπουργείο Δικαιοσύνης λάβουν θέση και τοποθέτηση (αν φυσικά ποτέ τους καλέσει κάποιος, από τη θεσική του θέση, να το πράξουν) αναφορικά με τον τεράστιο όγκο φωτογραφικού και βιντεοσκοπημένου υλικού, μέρος του οποίου κυκλοφορεί ελεύθερα στο διαδίκτυο, που δείχνει κουκουλοφόρους με πολιτικά ρούχα και σακίδια στους ώμους, να ξεπηδούν ως δήθεν αναρχικοί και αντεξουσιαστές μέσα από τις διμοιρίες των ΜΑΤ και της Αστυνομίας και να πρωταγωνιστούν στην πρόκληση ταραχών και βίαων επεισοδίων.
 Χθες, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ (για να αναγνωρίσουμε και κάτι θετικό στον Περισσό) βγήκε στη Βουλή και το είπε ξεκάθαρα ότι είχαμε να κάνουμε με προβοκάτορες στη Marfin. Και με στημμένη προβοκάτσια για ενοχοποίηση και δυσφήμηση του αντιμνηνονιακού κινήματος, θα πρόσθετα εγώ, πράγμα το οποίο είχαν τότε, Μάιο του 2010, επισημάνει τόσο ο "Ριζοσπάστης", όσο και η "Ελευθεροτυπία".
Διότι αν δεν τα κάνει αυτά η ΝΔ, τότε απλώς επαναλαμβάνει τις τακτικές νεκρολαγνείας, τυμβωρυχίας, ιεροσυλίας και πολιτικής εκμετάλλευσης που χρησιμοποίησε (και εξάντλησε μέχρι βαθμού αηδίας και σιχαμάρας) στο Μάτι, ανασύροντας μέσα από το μνήμα και μέσα από τη συλλογική μας μνήμη την υπόθεση Marfin και υπηρετώντας -στη φάση την οποία διανύουμε- δύο προφανείς στόχους και επιδιώξεις:
- Να δυσφημήσει, ανακατεύοντας τη λάσπη του παρελθόντος, εκ νέου την αξιωματική αντιπολίτευση και την ευρύτερη Αριστερά. Και μιας και δίνεται η ευκαιρία, να συγχαρώ τον Κώστα Ζαχαριάδη που έχει επανειλημμένως αντιδράσει με αγανάκτηση απέναντι σε αυτό, τόσο στη Βουλή όσο και στα κανάλια.
- Κυρίως όμως, να δυσφημήσει, να ενοχοποιήσει και να τρομοκρατήσει προκαταβολικά ένα νέο αντιμνημονιακό κίνημα απέναντι στο νέο μνημόνιο το οποίο μας φέρνει από Σεπτέμβρη ο Μητσοτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου