Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Είναι το 1%, είμαστε το 99%



Η πρώτη ανοησία που έκαναν ήταν ότι δεν κατάλαβαν πως εναντίον της Αργεντινής επιτέθηκαν οι εκπρόσωποι ενός κερδοσκοπικού κεφαλαίου.
Η αντιπαράθεση για το επίμαχο θέμα της Αργεντινής δείχνει με ανάγλυφο τρόπο το χάσμα που χωρίζει την κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Από την πρώτη στιγμή που η Αργεντινή αποφάσισε να συγκρουστεί με τους "γύπες", που έλεγχαν μόλις το 1% του χρέους της χώρας, η κυβέρνηση στην Αθήνα ενορχήστρωσε μια ανόητη επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.
Ήταν τέτοια η παραζάλη τους, που νόμιζαν ότι βρήκαν την ευκαιρία της ζωής τους για να επιτεθούν στον ΣΥΡΙΖΑ. Τα κυβερνητικά στελέχη εμφανίζονταν να υιοθετούν την επίθεση των κερδοσκόπων κατά της Αργεντινής για να δείξουν -υποτίθεται- τι περιμένει την Ελλάδα αν σχηματίσει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η πρώτη ανοησία που έκαναν ήταν ότι δεν κατάλαβαν πως εναντίον της Αργεντινής επιτέθηκαν οι εκπρόσωποι ενός κερδοσκοπικού κεφαλαίου. Αντίθετα, η πλειοψηφία των ομολογιούχων, δηλαδή το 93%, είχαν συμφωνήσει με τη χώρα.
Η δεύτερη ανοησία που έκαναν ήταν ότι δεν πήραν χαμπάρι πως το κερδοσκοπικό κεφάλαιο ζητούσε να έχει κέρδος, όχι 300% που του πρότεινε η κυβέρνηση της Αργεντινής, αλλά 1.680%! Ενώ η Ελλάδα έχει μπροστά της τη διαπραγμάτευση για την απομείωση του χρέους, τα κυβερνητικά στελέχη εμφανίστηκαν να επιχαίρουν ανοήτως που τα "αρπακτικά" επιχειρούν να πλήξουν την εθνική κυριαχία της Αργεντινής.
Η τρίτη ανοησία που έκαναν τα κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα ήταν ότι έφτασαν μέχρι του σημείου να επικρίνουν την κυβέρνηση της Αργεντινής, τασσόμενοι ουσιαστικά με τους κερδοσκόπους. Την ώρα που το Μπουένος Άιρες έδινε μάχη κατά των κερδοσκόπων, που εκπροσωπούσαν μόλις το 1% των ομολογιούχων απαιτώντας το ιλιγγιώδες ποσοστό κέρδους 1.680%, η Βούλτεψη από την Αθήνα επέκρινε την κυβέρνηση της Αργεντινής!
Αυτή όμως είναι και η ουσία της μεγάλης διαφοράς. Η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου τάσσεται με το 1% των κερδοσκόπων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά "είμαστε το 99%", όπως έλεγαν και οι διαδηλωτές της Γουόλ Στριτ. Έστω και καθ' υπερβολήν, γιατί βεβαίως οι κοινωνίες είναι πολύ πιο σύνθετες, αυτό δείχνει πόσο μεγάλη είναι η διαφορά. Και αυτή η διαφορά φάνηκε ξεκάθαρα με την περίπτωση της Αργεντινής.

AVGI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου