Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

«Όχι» είπε το Περ. Συμβούλιο Ι.Ν. , στην εισήγηση Σπύρου για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων ως προς τις έρευνες για πετρέλαιο

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων συνεδρίαση την Κυριακή 2 Ιουλίου στο Αργοστόλι, με βασικότερο θέμα της ημερήσιας διάταξης τις γνωμοδοτήσεις για τις μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το δυτικό Πατραϊκό κόλπο και την περιοχή του Κατακόλου.
Οι αποφάσεις
    Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ι.Ν.  γνωμοδότησε -κατά πλειοψηφία- αρνητικά για  τη μελέτη: «Στρατηγική μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το δυτικό Πατραϊκό κόλπο.
    Επίσης, γνωμοδότησε αρνητικά και για τη «Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το δυτικό Κατάκολο».
    Το Περιφερειακό Συμβούλιο, κατά πλειοψηφία, αποφάσισε να εκπροσωπήσει το σώμα στη Γενική Συνέλευση της ΕΤΙΝ ο Περιφερειάρχης, Σπυρίδων Σπύρου.
    Κατά πλειοψηφία, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε για τη συμμετοχή του Δήμου Ιθάκης σε πρόσκληση του ενδιάμεσου φορέα διαχείρισης: «Κέντρο ανανεώσιμων πηγών και εξοικονόμησης ενέργειας» στο Ε.Π «Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη 2007 – 2013».
    Το θέμα που αφορά στην οικονομοτεχνική μελέτη για τη σύσταση του Επτανησιακού Ιδρύματος για τη Μουσική και τον Πολιτισμό, θα επανέλθει για συζήτηση στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο.
    Ομόφωνα εγκρίθηκε η ανάδειξη και προβολή των αρχαιολογικών μνημείων Αρχαίων Πρόννων – Τζανάτων.
    Ομόφωνα εγκρίθηκε η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης που αφορά το έργο: «Πολύ-παραμετρικό Δίκτυο για τη Μελέτη και την Παρακολούθηση Φυσικών Κινδύνων στην Περιοχή των Στενών του Οτράντο και του Ιονίου Πελάγους - OTRIONS», στο πλαίσιο του προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG Ελλάδα – Ιταλία 2007-2013, με τους φορείς «Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών» και το «Τμήμα Γεωλογίας του Τομέα Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης», με Π/Υ 136.000,00€.
    Εκτός ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε η χορήγηση επιδόματος απομακρυσμένων περιοχών στους εργαζομένους της Κέρκυρας. Το θέμα εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Δημήτρης Καρύδης και πέρασε κατά πλειοψηφία. 
    Στην αρχή της συνεδρίασης το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε η προσεχής  συνεδρίαση του σώματος να πραγματοποιηθεί στην Ιθάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου