Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Αλλαγή συσχετισμών στο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας: Ποιοι εξελέγησαν στη νέα Ν.Ε.


SYRIZA ekloges NE katametrisi

Αναμενόμενη –με βάση την κατανομή των εκλεκτόρων- ήταν η αλλαγή συσχετισμών στη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ που προέκυψε από τις εκλογές που διεξήχθησαν χθες στο Εργατικό Κέντρο.
Οι «προεδρικές» δυνάμεις κατέλαβαν την πλειονότητα των εδρών μετά την υποχώρηση της δύναμης των στελεχών που πρόσκεινται στο «Αριστερό Ρεύμα» του Π. Λαφαζάνη και τις γύρω από αυτό συνιστώσες.
Στις σημερινές εκλογές, κατέβηκαν τρία ψηφοδέλτια: το «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο» που πρόσκειται στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα κατέλαβε 14 έδρες, το «Μέτωπο Αριστερής Ενότητας» με στελέχη που πρόσκεινται στο Αριστερό Ρεύμα κατέλαβε 10 έδρες και η Ενωτική Πρωτοβουλία η οποία κατέβηκε με βασικό υποψήφιο το Σάκη Τσούκα ο οποίος και εξελέγη.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Ενιαίο Ψηφοδέλτιο  Έλαβε 76 ψήφους και εξέλεξε 14 μέλη
● Ανδριοπούλου Ελένη
● Βλαχόπουλος Σπύρος
● Γκούσης Κώστας
● Γκούσης Νίκος
● Καββαδίας Γιάννης
● Κρητικός Γιάννης
● Δουκανάρη Αγγελική
● Μακαντάνης Γιάννης
● Νικολούζος Κώστας
● Παληκύρας Δημήτρης
● Πανδής Ανδρέας
● Παυλίδης Κώστας
● Τόμπρος Τάσος
● Τσιρίδου Λιάνα
Μέτωπο Αριστερής Ενότητας . Έλαβε 59 ψήφους και εξέλεξε 10 μέλη
● Αγγουράκη Σπυριδούλα
● Αρμενιάκος Σπύρος
● Βλάχος Φώντας
● Μιχαλάκη Μαίρη
● Μπόικος Σπύρος
● Ντούσικος Λάμπρος
● Πανδή Νικολέττα
● Ραιδεστινός Γιώργος
● Ρουμελιώτης Σωτήρης
● Στραβοράβδης Διονύσης
Ενωτική Πρωτοβουλία  Έλαβε 5 ψήφους και εξέλεξε 1 μέλος
● Τσούκας Διονύσης
Οι εκλέκτορες που ψήφισαν ήταν 140 (όσα και τα έγκυρα) ενώ ένας δεν προσήλθε στις κάλπες.
Ποιος θα είναι ο νέος γραμματέας;
Ο νέος γραμματέας της Νομαρχιακής θα προκύψει μετά από εσωτερική ψηφοφορία στο όργανο το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να συνεδριάσει για πρώτη φορά ώστε να εκλέξει τη γραμματεία του την επόμενη Δευτέρα.
Άγνωστο είναι αν το ψηφοδέλτιο που μειοψήφισε θα κατεβάσει πρόταση για το πρόσωπο του γραμματέα, πάντως, ο Γιώργος Ραιδεστινός έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να είναι και πάλι υποψήφιος για τη θέση.
Αντίστοιχη δήλωση έχει κάνει και ο πρώην γραμματέας της Νομαρχιακής ρου Συνασπισμού, Τάσος Τόμπρος, από το ψηφοδέλτιο που πλειοψήφισε στις σημερινές εκλογές. Στα «πηγαδάκια» του ΣΥΡΙΖΑ ακούγονται αρκετά ονόματα από τους «14», μεταξύ των οποίων αυτό του Κώστα Νικολούζου αλλά και του Σπύρου Βλαχόπουλου, ωστόσο, αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί και η συζήτηση εντός της ομάδας που επικράτησε στις εκλογές θα γίνει το βράδυ της Τετάρτης για την τελική επιλογή εν όψει της πρώτης σύγκλισης της Νομαρχιακής.
Η Νομαρχιακή Συνέλευση
Η εκλογική διαδικασία ήταν η κατάληξη της διήμερης νομαρχιακής συνδιάσκεψης του κόμματος, στην οποία συζητήθηκαν αφενός τα πεπραγμένα της (πρώτης) προσωρινής νομαρχιακής που εξελέγη μετά την ενοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα από συνασπισμό κομμάτων, αφετέρου οι βασικές γραμμές που θα ακολουθηθούν το επόμενο διάστημα.
Στο διήμερο της νομαρχιακής συνέλευσης, έγινε εκτενής πολιτική συζήτηση όπου παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν τα 10 και πλέον κείμενα που είχαν κατατεθεί στον εσωκομματικό διάλογο, ενώ δεν έλειψαν οι αναφορές στο «επεισόδιο» της προηγούμενης εβδομάδας με το πλαστό email στο όνομα δήθεν του απερχόμενου γραμματέα Γ. Ραιδεστινού, με το οποίο δόθηκε μεταξύ άλλων στη δημοσιότητα πρωτογενές και ανεπεξέργαστο κείμενο του εσωκομματικού διαλόγου προκαλώντας διαμάχη στο εσωτερικό του κόμματος.
Μηνύσεις και αστυνομική έρευνα
Μάλιστα, αύριο αναμένεται να κατατεθεί από τον κ. Ραιδεστινό μήνυση κατά αγνώστου που έστειλε το εν λόγω email με το όνομά του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ζητηθεί από το πλέον υψηλό επίπεδο στην κομματική ιεραρχία στην Αθήνα η διερεύνηση της υπόθεσης από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να βρεθεί ο άνθρωπος που έστειλε το μήνυμα αυτό σε ΜΜΕ της Κέρκυρας.

corfupress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου