Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Η "Αγανακτισμένη" διαμαρτυρία στην Κέρκυρα

Ακολουθώντας το «ισπανικό» παράδειγμα, αλλά και τις ανάλογες πρωτοβουλίες που υλοποιούνται στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της χώρας, περισσότεροι από 400 Κερκυραίοι πολίτες έδωσαν το «παρόν» απόψε στην πλατεία Δημαρχείου, εκφράζοντας την έντονη αγανάκτησή τους για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική και το δεύτερο Μνημόνιο.
«Μαγιά»για την αποψινή εκδήλωση ήταν το κάλεσμα απλών χρηστών του Internet και του Facebook, ενώ το κύριο χαρακτηριστικό ήταν η συμμετοχή πολλών πολιτών που βρίσκονται έξω από κόμματα, συνδικάτα, ή άλλες συλλογικές πρωτοβουλίες.
Η συγκέντρωση είχε απόλυτα ειρηνικό χαρακτήρα, έγιναν ορισμένες τοποθετήσεις από άτομα τα οποία είχαν την πρωτοβουλία, ενώ στις 9 ακριβώς το κλίμα δυνάμωσε από σφυρίχτρες, ντουντούκες, σειρήνες, κρουστά, αλλά και κάθε άλλο μέσο που μπορούσε να προκαλέσει θόρυβο, για να φουντώσει η φωνή της διαμαρτυρίας.
Μοναδικό παρατράγουδο της όλης συγκέντρωσης ήταν το ψιλόβροχο που μετά τις 10 προκάλεσε διαλυτικά φαινόμενα, ενώ οι πρωταγωνιστές της εκδήλωσης τόνιζαν στους πολίτες την ανάγκη να υπάρξει συνέχεια και τις επόμενες ημέρες.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου