Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Θράσος!


Εργασία

της Κατερίνας Μενεγάτου
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά την εξαγγελία του πρωθυπουργού για κατάργηση του υποκατώτατου μισθού (αμοιβή νέων κάτω των 25 χρόνων) σε τιτίβισμα του στο τουίτερ μετά από λίγες ώρες, σκέφτηκε να τον μιμηθεί.
Δεσμεύτηκε να καταργήσει τον υποκατώτατο μισθό που το κόμμα του επινόησε όταν κυβερνούσε τη χώρα στα χρόνια του μνημονίου και μάλιστα τον χαρακτήρισε ως αμοιβή της ντροπής!
Τέτοιο θράσος! Να χαρακτηρίζει ντροπή το νόμο για τον υποκατώτατο μισθό που το κόμμα του θέσπισε.
Γιατί ο νυν τομεάρχης Εργασίας του κόμματος Γιάννης Βρούτσης, το 2013 υπουργός Εργασίας υπερηφανευόταν για την έμπνευση του να νομοθετήσει τον συγκεκριμένο νόμο.
Ο Γιάννης Βρούτσης το 2013 σε παρέμβαση του σε ημερίδα του Alba College με θέμα «Η νεανική αποσχολησιμότητα στην Ελλάδα», δήλωνε: «Εξορθολογήσαμε τη διαδικασία προσδιορισμού των αμοιβών στην οικονομία, ώστε η εξέλιξή τους να συμβαδίζει με την παραγωγικότητα ανά κλάδο και επιχείρηση. Δημιουργήσαμε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έναν αξιόπιστο μηχανισμό προσδιορισμού του κατώτατου μισθού στην οικονομία που συμβαδίζει με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Ένα μηχανισμό που βασίζεται στην κοινωνική διαβούλευση και τα πραγματικά δεδομένα της οικονομίας και της ανταγωνιστικότητας. Παράλληλα, θεσμοθετήσαμε ειδικό μισθό για νέους κάτω των 25 ετών (subminimum wage)».
Και αφού ξυπνήσαμε τη μνήμη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ρωτήσουμε, έχει πλάνο να πείσει τους δανειστές που προβάλλουν σθεναρές αντιστάσεις για την κατάργηση του νόμου, ή επιχειρεί με πομφόλυγα  να κλείσει τα μάτια των εργαζομένων στις εχθρικές προς αυτούς ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της;
Όπως και να έχει, οι αντεργατικές θέσεις της ΝΔ που έχει αρκετές φορές μιλήσει για αυτές ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως η κατάργηση του οκτάωρου, η διαιώνιση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, κ.α, έχουν προκαλέσει τρόμο στον κόσμο της εργασίας που ξέρει ότι ο εργασιακός μεσαίωνας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα βγάλει ρίζες στη χώρα. 
efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου