Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Πάρτε τα από τους φοροφυγάδες και αλαφρώστε τον κόσμο...



του Στάθη Σχινά
Ιδιαίτερη ικανοποίηση προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις τόσο του  αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη ότι πολύ γρήγορα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για την πολύκροτη υπόθεση BMW-Mercentes,όσο και του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη ότι η είσπραξη των φόρων από μερικές μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής  μπορεί να «εξουδετερώσει» την επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Είχε προηγηθεί βεβαίως η έντονη δημόσια παρέμβαση τόσο του ρ/σ «Στο Κόκκινο» όσο και της FM VOICE για το θέμα των δύο γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών.
Τα 600 εκατομμύρια της εν λόγω υπόθεσης είναι πράγματι πολλά λεφτά...Και αν αθροιστούν με  τα προσδοκώμενα από τις διάφορες λίστες τότε ίσως η ετήσια σούμα να φτάνει το ...μισό Μνημόνιο.
Η αναμενόμενη απόδοση της εκστρατείας κατά της φοροδιαφυγής και της φοροκλοπής σε νησιά και παραθεριστικά κέντρα τους θερινούς μήνες πιθανώς να αποδώσει ακόμη περισσότερο και τότε ίσως δημιουργηθούν οι δυνατότητες και για περαιτέρω άμβλυνση των αντικοινωνικών ρυθμίσεων της πρόσφατης Συμφωνίας με τους πιστωτές.
Η συνταγή είναι πολύ απλή αλλά πολύ δύσκολη στην υλοποίηση.Οι επόμενοι μήνες περιλαμβάνουν ταυτόχρονα καταβολή  ΕΝΦΙΑ,φόρου εισοδήματος,τέλη κυκλοφορίας,πληρωμή δόσεων ρυθμίσεων φορολογικών και ασφαλιστικών.Ολα αυτά είναι γνωστά μεν (τα ξέραμε και πριν τις εκλογές...) είναι πολλά δε....Δεν μπορούν να καταβάλλονται εσαεί.Και πολύ περισσότερο δεν μπορούν να υπάρξουν επιπλέον έκτακτες επιβαρύνσεις για να καλυφθούν τα κενά που δημιούργησαν η ύφεση και τα capitals control.
Η μάχη κατά των φοροφυγάδων και των φοροκλεπτών-ειδικά των μεγάλων ψαριών- δεν είναι απλώς θέμα ηθικής δέσμευσης για την κυβέρνηση Αριστεράς –ΑΝΕΛ .Είναι θέμα επιβίωσης.....Και όσοι δεν το καταλαβαίνουν ή ομφαλοσκοπούν ή πολύ περισσότερο δεν μπορούν να τα καταφέρουν, πολύ γρήγορά θα κριθούν.....Δυστυχώς για την κυβέρνηση  δεν της δίνει περίοδο χάριτος  κανένας στο μέτωπο αυτό!

 FM Voice

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου