Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

«Ο Τσάμπας πέθανε»



του Πέτρου Κατσάκου
Δεν πρόλαβε να χαράξει η μέρα και με το λαπτοπ υπό μάλης έφυγα τρέχοντας για την πιο κοντινή πλατεία. Στο πρώτο παγκάκι που βρήκα ελεύθερο έπιασα θέση ανοίγοντας τον υπολογιστή μου. Όνομα έβαλα «samaras» και κωδικό πρόσβασης «freewifi». 
Και, ω του θαύματος, μπήκα με τη μία στο διαδίκτυο, ευγνωμονώντας τον πρωθυπουργό μας που απέδειξε για ακόμη μια φορά πως άντρας είναι και τον λόγο του τον κρατάει. Έτσι λοιπόν ξεκίνησα κι εγώ τη δωρεάν περιπλάνηση στον δαιδαλώδη κόσμο του Ίντερνετ και, για να μην το ξεχνάμε, τσάμπα.
Και τι δεν διάβασα απ' το πρωί χωρίς να χρειαστεί να πληρώσω ούτε ευρώ. ΜΑΤ και συλλήψεις σε σχολεία και εισαγγελείς ακολουθούμενοι από τηλεοπτικές κάμερες να κυνηγάνε στα στενά κάτι θρασίμια που έτρεχαν μαζί με τους ανεύθυνους γονείς τους. Έμαθα για μια γυναίκα που την πλάκωσαν στα χαστούκια κάτι ελεγκτές στο μετρό γιατί, η αθεόφοβη, τόλμησε να μπει στον συρμό χωρίς εισιτήριο. Το ότι ήταν και άνεργη δεν το σημειώνω, γιατί θα μου έλεγε κανείς πως αν ήταν εργαζόμενη, με ή χωρίς εισιτήριο τα χαστούκια δεν θα αποτελούσαν πρόβλημα; Τέλος πάντων, το άφησα στην άκρη αυτό γιατί μετά βρήκα μια ενδιαφέρουσα είδηση για κάτι χρυσαυγίτες που έκαναν ντου σε συνέλευση καθηγητών και τραμπούκισαν εκπαιδευτικούς.
Η δωρεάν περιπλάνηση, όμως, δεν σταμάτησε εκεί. Στη συνέχεια διάβασα για τις κραυγές απελπισίας ενός Πακιστανού καταστηματάρχη στο Ηράκλειο της Κρήτης όταν «άγνωστοι» επιτέθηκαν για να κάψουν το μαγαζί του. Διάβασα και για έναν αστυνομικό που πέρασε κάποτε με τη μοτοσυκλέτα του πάνω από μια διαδηλώτρια και το δικαστήριο μόνο που δεν τιμώρησε το θύμα για επικίνδυνο βάδισμα επί του οδοστρώματος και, αντί αυτού, απλά αθώωσε τον δράστη. Κάτι ακαταλαβίστικα περί «διαφθοράς με ονοματεπώνυμο» και κάτι «αναφορές Ρακιντζή» δεν τα πολυκατάλαβα και τα προσπέρασα ψάχνοντας αδίκως το όνομα του εισαγωγέα των 230 κιλών κοκαΐνης.
Αφού δεν βρήκα λοιπόν όνομα, άλλαξα σελίδα και άρχισα να ψάχνω μετά μανίας πληροφορίες για το αν το στεγαστικό μου δάνειο έχει μεταφερθεί από την τράπεζα στο οικείο στρατολογικό γραφείο της περιοχής μου. Ούτε σε αυτό, όμως, κατάφερα να βγάλω άκρη, μια και ο αρμόδιος υπουργός δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα μας «κουρέψει» τα δάνεια με ξίφος ή με ξιφολόγχη. Και κάπου εκεί κόπηκε η γραμμή, όταν εμφανίστηκε ένα μήνυμα στην οθόνη που έγραφε «Ο Τσάμπας πέθανε»...

avgi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου