Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Η νέα Δημοτική Αρχή της Κέρκυρας στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στη "δήθεν" αξιολόγηση


logo color (5)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ "ΝΕΑΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ" 
σχετικά με τον αγώνα των εγαζομένων ενάντια στη "δήθεν" αξιολόγηση, που μοναδικό στόχο έχει να ανοίξει την πόρτα για νέες απολύσεις. 


"Το μέτρο της δήθεν αξιολόγησης θα ακυρωθεί στην πράξη από τους αγώνες των εργαζομένων

Η επιχείρηση κατεδάφισης του Δημόσιου Τομέα και η απαξίωση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελούν προτεραιότητα της συγκυβέρνησης.
Η σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική επιχειρείται μέσω του συστηματικού κλεισίματος δομών, ειδικά αυτών που αφορούν την παροχή κοινωνικών αγαθών, και την απαξίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και των εργαζομένων.
Στο πλαίσιο της μνημονιακής δέσμευσης για ακόμα 7.500 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2014, που θα προστεθούν σ’ αυτές που προηγήθηκαν, στρατηγικό εργαλείο της συγκυβέρνησης αποτελεί η υποτιθέμενη αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.
Στόχος είναι να αποτελέσει το όχημα για την κορύφωση της διαδικασίας των απολύσεων, της μείωσης ακόμα παραπέρα των μισθών και της διαμόρφωσης ενός νέου εργασιακού περιβάλλοντος που θα θυμίζει «Μεσαίωνα».
Η εφαρμογή του Ν. 4250/2014 (Α΄ 74) ουσιαστικά μεθοδεύει την απόλυση του 15% των δημοσίων υπαλλήλων και την παραπέρα υποβάθμιση και συρρίκνωση του δημοσίου και των Ο.Τ.Α
Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε απερίφραστα το συγκεκριμένο μέτρο. Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε «κανιβαλιστικές λογικές», που επιχειρούν να επιβάλουν στους εργαζόμενους του δημοσίου.
Η Νέα Ριζοσπαστική Κίνηση στέκεται δίπλα στους εργαζομένους και στα συλλογικά τους όργανα, που αγωνίζονται για τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους και εναντιώνονται στο αυθαίρετο και αντισυνταγματικό μέτρο της «αξιολόγησης».
Το μέτρο της δήθεν αξιολόγησης θα ακυρωθεί στην πράξη από τους αγώνες των εργαζομένων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου