Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Ένταση στη συγκέντρωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ


poe-ota-diamartyria

Ένταση σημειώθηκε το πρωί στη συγκέντρωσης της ΠΟΕ-ΟΤΑ έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς εκδικάζεται η προσφυγή της κατά του νόμου της διαθεσιμότητας. 
Νέα πορεία πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι εκπαιδευτικοί προς το υπουργείο Οικονομικών.    
Πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια προς το Διοικητικής Μεταρρύθμισης πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Ένταση επικράτησε σήμερα το πρωί έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου εκδικάζεται η προσφυγή της ΠΟΕ – ΟΤΕ κατά του νόμου της διαθεσιμότητας.
Στην κυκλοφορία δόθηκαν δύο λωρίδες, από τις τέσσερις, της οδού Πανεπιστημίου, η οποία για περισσότερο από μία ώρα παρέμεινε κλειστή στο ύψος του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπου είχαν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι – μέλη της ΠΟΕ – ΟΤΑ.
Η ένταση ξεκίνησε όταν οι διαδηλωτές έκλεισαν την λεωφόρο Πανεπιστημίου και οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να τους αποτρέψουν. Οι συγκεντρωμένοι πέταξαν μπουκάλια νερού και πλαστικά ποτήρια προς τους άνδρες των ΜΑΤ και αυτοί απάντησαν με την περιορισμένη ρήψη χημικών.
Το «ραντεβού» των εκπαιδευτικών είχε δοθεί στα προπύλαια για τις 11 το πρωί, ωστόσο, τελικά η συγκέντρωση έγινε έξω από το ΣτΕ, ως συμπαράσταση στους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Εκπαιδευτικοί και μαθητές, κυρίως λυκείων, εργαζόμενοι στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, διαμαρτύρονται για τα προβλήματα στην Παιδεία, που προκαλούνται, όπως υποστηρίζουν, από τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών.
Λόγω της πορείας έκλεισε η οδός Σταδίου, ενώ σταδιακά δίνονται στην κυκλοφορία η Πανεπιστημίου, η Ιπποκράτους και Πεσμαζόγλου.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου