Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Μεγάλη συναυλία διαμαρτυρίας κατά του ξεπουλήματος της περιουσίας στην Κέρκυρα


erimitis 211012 b

Φουντώνουν οι πρωτοβουλίες του κοινού συντονιστικού των επιτροπών αγώνων και των φορέων κατά του ξεπουλήματος εκτάσεων και περιουσιακών στοιχείων - «φιλέτων» της Κέρκυρας, όπως ο Ίσσος, ο Ερημίτης και το Καστέλο.
Μετά από το συντονισμό των φορέων που αντιδρούν στην εκποίηση μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, διοργανώνουν συναυλία διαμαρτυρίας στις 10 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας (στις 18:30 το απόγευμα) «παλεύοντας ενιαία για τον Ίσσο, τον Ερημίτη, τις Αλυκές Λευκίμμης, το Καστέλλο, την Αντινιώτη, τα λιμάνια , το αεροδρόμιο και ό,τι άλλο έχει μπει στο στόχαστρο του ΤΑΙΠΕΔ», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.
Η ανακοίνωση
Πριν 3 χρόνια ένα κακόγουστο αστείο, σε πρωτοσέλιδο Γερμανικού περιοδικού έκανε τον γύρο του κόσμου. Το δημοσίευμα προέτρεπε την Ελληνική Κυβέρνηση να πουλήσει την Κέρκυρα για να ξεπληρώσει το «χρέος» της… σήμερα το δημοσίευμα αυτό παίρνει σάρκα και οστά μέσα από την πολιτική πρακτική της Ελληνικής συγκυβέρνησης και της τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) που προωθούν από κοινού το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την μεταβίβασή της έναντι «πινακίου φακής» στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα για τους μονοπωλιακούς ομίλους.
Η επιλογή αυτή της συγκυβέρνησης έχει ένα και μοναδικό στόχο: με πρόσχημα το δημόσιο χρέος να αναδιανείμουν ξανά προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών τον δημόσιο πλούτο και να υποθηκεύσει για τις επόμενες δεκαετίες το μέλλον του Κερκυραϊκού και του Ελληνικού λαού, προσαρμόζοντας την οικονομική οργάνωση στους σχεδιασμούς των σφετεριστών του πλούτου.
Η καταστροφή του περιβάλλοντος, απαξίωση μνημείων, η ληστεία βασικών υποδομών της Κερκυραϊκής οικονομίας, στηρίζεται σε ένα νέο πλέγμα νομοθετικών ρυθμίσεων που ανοίγουν διάπλατα το δρόμο για το πλιάτσικο των αποκρατικοποιήσεων.
Μοναδικό εμπόδιο στην καταστροφή είσαι εσύ! Η οργάνωση και η αντίσταση του Κερκυραϊκού Λαού μπορεί να ακυρώσει τα σχέδια συγκυβέρνησης –Τρόϊκας- επιχειρηματικών ομίλων για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Παράλληλα οι αγώνες μας μπορούν να παίξουν καταλυτικό ρόλο για την ανάδειξη και την προστασία της δημόσιας περιουσίας προς όφελος των  λαϊκών συμφερόντων, με πλήρη σεβασμό στο περιβάλλον και στην ιστορία του τόπου.
Ο αγώνας του Κερκυραϊκού λαού πρέπει να είναι ενιαίος και να θέτει στον πυρήνα της πολιτικής του τις αποκρατικοποιήσεις, αποκαλύπτοντας και τις αιτίες και τους εκφραστές αυτής της πολιτικής. 
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας παλεύοντας ενιαία για τον Ίσσο, τον Ερημίτη, τις Αλυκές Λευκίμμης, το Καστέλλο, την Αντινιώτη, τα λιμάνια , το αεροδρόμιο και ό,τι άλλο έχει μπει στο στόχαστρο του ΤΑΙΠΕΔ.
Καλούμε σε μεγάλη ενωτική «συναυλία διαμαρτυρίας» ενάντια στις αποκρατικοποιήσεις,  την Δευτέρα 10 Φλεβάρη στις 18:30 μμ στο δημοτικό θέατρο.
Corfuissos.wordpress.com

corfupress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου