Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Η ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ


Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κέρκυρας

  Από την Κέρκυρα μεταδόθηκε σήμερα το πρωί η καθημερινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ «Πρωινή Ενημέρωση», συνεχίζοντας το οδοιπορικό της στις πόλεις που φιλοξενούν  εγκαταστάσεις της ΕΡΤ.
   Για 4 ολόκληρες ώρες, από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι, η «Πρωινή Ενημέρωση» φιλοξένησε και μετέδωσε σε ολόκληρη την Ελλάδα θέματα από την τοπική επικαιρότητα και από τους χώρους της πολιτικής, της κοινωνίας, της οικονομίας και του πολιτισμού.
   Από το χώρο του Εργατικού Κέντρου, που για το σκοπό αυτό διαμορφώθηκε σε τηλεοπτικό studio, το σήμα της ΕΡΤ μετέφερε (από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και το διαδίκτυο) τον παλμό της Κέρκυρας και κατέγραψε  προβλήματα που απασχολούν όσους διαμένουν στο Βορειοδυτικό άκρο της Ελλάδας.
  Το συνεργείο της ΕΡΤ, σε συνεργασία με τους εργαζόμενους της ΕΡΑ Κέρκυρας και την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, με 4 κάμερες, πλούσιο ρεπορτάζ, ζωντανές συνδέσεις και πάνω από 20 διαφορετικά θέματα, «έστησαν» εκ των ενόντων ένα μικρό θαύμα, αποδεικνύοντας πως η ψυχή της ΕΡΤ παραμένει ζωντανή, όπως ζωντανό παραμένει και το αίτημα επαναλειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
   Στην ιστορία της Κέρκυρας (που δεν είναι μόνον ένας σπουδαίος τουριστικός προορισμός αλλά ένας τόπος με σημαντικότατο παρελθόν) αναφέρθηκε ο ιστορικός ερευνητής Γιώργος Ζούμπος. Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Αντώνης Γεωργόπουλος, μίλησε για τα οξύτατα προβλήματα των δημοσίων υπηρεσιών υγείας. Το στίγμα του τουρισμού έδωσαν ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων, Σταμάτης Πελάης και ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Σωτήρης Βλάχος. Για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και την πολιτική δέσμευση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για επαναλειτουργία της ΕΡΤ μίλησε ο βουλευτής Στέφανος Σαμοΐλης. Στα τοπικά προϊόντα και  την επιχειρηματικότητα αναφέρθηκαν ο  Αποστόλης Πατούνης (της παραδοσιακής σαπωνοποιίας)  και ο Σπύρος Καλούδης (της κερκυραϊκής μπύρας). Ο αντιδήμαρχος Σπύρος Μωραΐτης αναφέρθηκε στο Δήμο Κέρκυρας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, κυρίως τα γραφειοκρατικά και οικονομικά. Από το χώρο του πολιτισμού και της κοινωνίας φιλοξενήθηκαν ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πέτρος Γάλλιας, ο εκπρόσωπος του Εναλλακτικού Πολιτιστικού Εργαστηρίου Λάμπρος Ντούσικος και ο αρχιμουσικός και διευθυντής σχολών της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας Σπύρος Προσωπάρης.
 Παραλλήλως, σε ζωντανή σύνδεση, πολίτες  σχολίασαν το κλείσιμο της ΕΡΤ , ενώ σε video παρακολουθήσαμε μια σύντομη παρουσίαση του σταθμού της ΕΡΑ Κέρκυρας και τις εκδηλώσεις συμπαράστασης μετά τη βίαιη διακοπή λειτουργίας της.
  Η Πρωινή Ενημέρωση θα βρίσκεται στην Κέρκυρα και αύριο Τρίτη 14 Ιανουαρίου, με ακόμη ένα τετράωρο πρόγραμμα, με το οποίο θα ολοκληρώσει την παρουσίαση των θεμάτων από το νησί της ιστορίας, του πολιτισμού και του τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου