Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Για πέμπτη χρονιά ξεκινούν τα δωρεάν μαθήματα στο Εναλλακτικό Εργαστήρι Κέρκυρας


IMG_5447

Οι εγγραφές στα μαθήματα του Εναλλακτικού Πολιτιστικού Εργαστηρίου, θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα, στις 16/17/18 Οκτωβρίου, πάνω στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα που έχει ήδη ανακοινωθεί. Επειδή η γραφειοκρατία – ως απόρροια της ευθυνοφοβίας και του συντηρητισμού των θεσμών – μας έχει καθυστερήσει πάρα πολύ, οι εγγραφές θα γίνουν μόνο μια εβδομάδα, όχι και δεύτερη. Σκοπός μας είναι να ξεκινήσουν τα μαθήματα το συντομότερο δυνατό. Γι’ αυτό, όσοι ενδιαφέρονται να εγγραφούν, να προσέλθουν στην ώρα και την ημέρα του μαθήματος που τους ενδιαφέρει. (Το Πρόγραμμα και η Διαδικασία Εγγραφών βρίσκεται στο enallaktikoergastiri.org).  Παρακαλούμε, για λόγους σωστής οργάνωσης, να διαβάσετε προσεκτικά τα εξής:

1. Οι εγγραφές θα γίνουν, ακριβώς στις ώρες του Προγράμματος των Μαθημάτων, που ήδη έχει αναρτηθεί στο site του Εργαστηρίου. (Αν κάποιος δηλαδή έχει επιλέξει πχ. το μάθημα της “Γενικής Ιατρικής”, θα έρθει να εγγραφεί την Τετάρτη στις 7μμ.). Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι, το Πρόγραμμα διατίθεται στο site και σε μορφή pdf, για να μπορεί να εκτυπώνεται εύκολα.
2.  Για να εγγραφεί κάποιος, οφείλει να ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ που τον ενδιαφέρει. Αυτό πρακτικά σημαίνει το εξής: Αν κάποιος θέλει να εγγραφεί στο μάθημα πχ. των “Αρχαίων Ελληνικών”, θα έρθει την Πέμπτη στις 6μμ, για να παρακολουθήσει την εικοσάλεπτη ενημέρωση του διδάσκοντα. Μόνο τότε, θα έχει το δικαίωμα της εγγραφής. Αυτό γίνεται, για να γνωρίσουν οι μαθητές τους καθηγητές τους, για να μπορέσει ο μαθητής να καταλάβει εξ’ αρχής τη φύση, τη διάρθρωση και τη μεθοδολογία του μαθήματος, για να είναι σίγουρος ότι το μάθημα που θα επιλέξει ανταποκρίνεται στις δικές του ανάγκες, για να ακούσει  προσεκτικά όλες τις πληροφορίες γύρω από τη φύση του εγχειρήματος κλπ. Η οργανωτική ομάδα του Εργαστηρίου, έχει προβλέψει τα ενδεχόμενα προβλήματα αυτής της διαδικασίας και θα μπορέσει να εφαρμόσει συμπληρωματικά μέτρα (πχ. μοίρασμα των μαθητών σε δεύτερη εφεδρική τάξη, κλπ).
3. Τα μαθήματα που μπορεί κάποιος να επιλέξει, δεν θα ξεπερνούν τα τρία (3). Μοναδική εξαίρεση, θα αποτελέσουν: πρώτον, οι μαθητές των Γυμνασίων, Λυκείων και μόνο για τα σχολικά τους μαθήματα, δεύτερον, οι μαθητές από τις δομές της κοινωνικής πρόνοιας και τρίτον οι οικονομικοί μετανάστες.
4. Κάθε τάξη, οφείλει να ορίζει τον εκπρόσωπό της, που θα αναλαμβάνει χρέη επικοινωνίας μεταξύ καθηγητή – τάξης – γραμματείας. Με αυτόν τον τρόπο, οι όποιες αναβολές μαθημάτων ή οι όποιες τεχνικές απαιτήσεις του μαθήματος, θα καλύπτονται από αυτόν. Αυτονόητο είναι ότι ο εκπρόσωπος, θα αλλάζει κατά τακτά χρονικά διαστήματα.  Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι αν κάποιος θέλει να εγγραφεί στα μαθήματα, οφείλει να γνωρίζει, ότι σίγουρα θα χρειαστεί να διαθέσει τον εαυτό του – για μια τουλάχιστον εβδομάδα το χρόνο – στη συγκεκριμένη αρμοδιότητα. Υπεύθυνος αυτής της διαδικασίας, θα είναι ο καθηγητής της τάξης. Μοναδική εξαίρεση θα είναι οι μικροί μαθητές.
5. Κάθε τάξη, οφείλει να ορίζει τον εκπρόσωπό της, στα χρέη γραμματειακής υποστήριξης, φύλαξης και επιτήρησης των σχολικών χώρων. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε ικανοποιητικά, στη φετινή μας δύσκολη υποχρέωση. Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι αν κάποιος θέλει να εγγραφεί στα μαθήματα, οφείλει να γνωρίζει, ότι σίγουρα θα χρειαστεί να διαθέσει τον εαυτό του – για μια μόνο ώρα την εβδομάδα – στη συγκεκριμένη αρμοδιότητα.  Υπεύθυνος αυτής της διαδικασίας, θα είναι ο καθηγητής της τάξης. Μοναδική εξαίρεση θα είναι οι μικροί μαθητές.
 6. Όσοι μαθητές από τις προηγούμενες χρονιές, θα συνεχίσουν να έρχονται στα φετινά μαθήματα και φυσικά θα συμφωνούν με τις νέες προϋποθέσεις, η επανεγγραφή τους θα έχει τυπικό και μόνο λόγο.
7.  Όσον αφορά στο ανώτατο όριο μαθητών στην τάξη, οι καθηγητές θα το ορίσουν κατά βούληση. Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης μαθητών πέραν του ανώτατου ορίου, η επιλογή των μαθητών θα διενεργείται με κλήρωση.
 8. Για όσους δεν κληρωθούν, προβλέπεται το εξής: θα δημιουργηθεί λίστα επιλαχόντων, έτσι ώστε, είτε σε περίπτωση κενού κατά το μέσον της σχολικής περιόδου, είτε σε περίπτωση εύρεσης επιπρόσθετου καθηγητή στο αντικείμενο επιλογής, να ειδοποιηθούν αμέσως.
9. Το τηλέφωνο επικοινωνίας, για οποιαδήποτε διευκρίνηση είναι το 6945412620. Θα λειτουργεί μόνο μέχρι τη λήξη των εγγραφών (δηλαδή μέχρι 18/10), από τις 11πμ μέχρι τις 9μμ. Τέλος, επισημαίνουμε, ότι στο site έχει αναρτηθεί η λίστα με τα ονόματα των καθηγητών που θα διδάξουν, όπως επίσης έχουν αναρτηθεί και οι αντίστοιχες ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ των μαθημάτων.

page0001

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου