Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Αφού είχε κέρδη γιατί έκλεισαν την ΕΡΤ;


Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος

Τα στοιχεία που αποκαλύπτει η στήλη για την κερδοφορία της ΕΡΤ το 2012 θέτουν εκ των πραγμάτων το θέμα των σοβαρότατων ευθυνών της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη τον Ιούνιο του 2013. 
Λίγες μέρες μετά την 27η Μαρτίου που παραδόθηκε η έκθεση αυτή, στο Μαξίμου συζητήθηκε για πρώτη φορά η πρόταση για το λουκέτο στην ΕΡΤ! Η πληροφορία του Απριλίου διαψεύστηκε με ηχηρές δηλώσεις από τον τότε αρμόδιο υφυπουργό Σίμο Κεδίκογλου. Ο τότε διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Γκίκας Μάναλης δήλωσε πως δεν πήγε στην ΕΡΤ για να την κλείσει! Στις 11 Ιουνίου ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε το λουκέτο.
Όλοι τους γνώριζαν πως ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας είχε κέρδη 14 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας για τρίτη συνεχή χρονιά θετικά αποτελέσματα. Σε μια τηλεοπτική αγορά που κατέρρεε, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία που αποκαλύπτει σήμερα το «Π», η ΕΡΤ πρόσφερε στο Ελληνικό Δημόσιο τουλάχιστον 70 εκατ. ευρώ σε φόρους και εισφορές. Ποσά εξωπραγματικά.
Η γνώση που είχε το υπουργείο Οικονομικών για την κερδοφορία της ΕΡΤ -οι οικονομικές καταστάσεις της ήταν γνωστές στα στελέχη του Μαξίμου, στον αρμόδιο υφυπουργό, στα επιτελεία του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ- σε ένα μόνο συμπέρασμα οδηγεί: Ήξεραν πως είναι κερδοφόρος και αποφάσισαν να τη σκοτώσουν. Τόσο απλά.

ΠΗΓΗ: typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου